کاشف اسرار-مدیرعامل شرکت نمایشگاهی قاصدک ترنج از تدارک دیدن برگزاری اولین جشنواره نان های برنجی و کشتا از ساعت ۱۶ تا ۲۲ امروز در پارک شهر شهر خشکبیجار بخش خشکبیجار شهرستان رشت خبر داد.

محسن انوشیروانی امروز در گفتگو با خبرنگار کاشف اسرار در حوزه اجتماعی،هدف از برگزاری این جشنواره را توجه به شعار سال رونق تولید ،توجه به تولیدات محلی،افزایش درآمد تولیدکنندگان سنتی و توسعه گردشگری همه مکانی و همگانی عنوان کرد.

وی برگزار کنندگان جشنواره مذکور را شهرداری و شورای اسلامی شهر خشکبیجار با همکاری شرکت نمایشگاهی قاصدک ترنج با شماره ثبت ۵۲۵۷۱۲ و حضور هنرمندان شبکه باران عنوان کرد.

نتیجه تصویری برای نان کشتای گیلانی
نان کشتا گیلانی

نان کشتا یا نان خلفه یا نان خرفه یکی از نان سنتی های خوشمزه و محبوب گیلانی است. وجود پوره کدو حلوایی و تخم خلقه (تخم شنبلیله) در این نان محلی، باعث شده عطر و بوی دل پذیری داشته باشد. ضمنا رنگ نان خلفه رابطه مستقیم با رنگ کدو داره هرچی کدو خوشرنگ تر نان هم خوشرنگ تر است.

تصویر مرتبط

نان برنجی گیلانی

نان برنجی تنها از آرد برنج تهیه می‌شود. اگر از جنس برنج‌های غیرمرغوب استفاده شود به سرعت بیات و غیر قابل استفاده می‌شود به همین منظور مقداری برنج غالباً از گونه‌ی صدری، هاشمی یا بی‌نام، در آب کم نمک خیس می‌کنند. پس از ساعتی برنج را از آبکش رد می‌کنند. برنج آب کشیده را روی پارچه‌ای پهن می‌کنند تا خیسی آن گرفته شود و دانه‌ها فقط مرطوب یا اصطلاحاً «دو نم» شوند. برنج دو نمه را آسیاب کرده و با زردچوبه از آن خمیری تهیه می‌کنند که به آن «کراته» می گویند. کراته را هم بپزند «لاسو» می‌شود.

لاسوها را خنک کرده زیر پارچه می‌گذارند و به صورت بیضی با نانچو (وردنه) یا فوکو می‌زنند تا ضخامت آن به یک تا دو میلی‌متر برسد. بعد آن را روی بدنه‌ تنور سفالی مخصوص نان‌پزی می‌چسبانند تا بپزد. برای آن که نان از روی تنور نیفتد جاروی نمدار تازه و تمیزی را یک دوبار روی خمیر می‌کشند. نان برنجی در ظرف ۵ دقیقه برشته می‌شود. نان برنجی‌ها را بعد از برداشتن از روی تنور برای اینکه خشک نشود نم‌زده دور از هوا زیر پارچه نگه می‌دارند. برخی به این نوع نان لاکو می‌گویند.

اشتراک این خبر در :