اختصاصی/قدردانی کارشناس آموزش زیست محیطی جایکا ژاپن از معاون خدمات شهری شهرداری رشت/مقصودی:هنگام حرف زدن مثل کشورهای پیشرفته صحبت می کنیم
کاشف اسرار-کارشناس آموزش زیست محیطی،اکوسیستم تالاب،روابط عمومی پیمانکار آزانس همکاری های بین المللی جایکا ژاپن در حاشیه برگزاری “سمینار بررسی خزندگان و دوزیستان تالاب انزلی و تالاب عینک که از ساعت .3014 تا 17.30 در سالن اجتماعات رصد خانه کوشیار گیلانی رشت برگزار شد با معاون خدمات شهری شهرداری رشت دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرنگار کاشف اسرار،”هیتوشی واتانابه”در دیدار با “علی مقصودی شقاقی”با قدردانی از در اختیار قرار دادن سالن برای برگزاری سمینار مذکور ،اظهار کرد:دسترسی شهروندان و نیز علاقه مندان به مسائل علمی به رصد خانه کوشیار گیلانی در محله عینک بسیار مناسب است و به همین منظور از شما و شهرداری رشت تشکر ویژه می کنم.
وی با اشاره به وجود تعدادی از گونه های مختلف جانوری “دوزیست و خزندگان”نظیر :مار،قورباغه و ماهی در تالاب عینک رشت خطاب به معاون خدمات شهری شهرداری این شهر بر ضرورت استفاده از رصد خانه کوشیار گیلانی به عنوان مرکز دائمی آموزش مسائل زیست محیطی در مرکز استان گیلان،تاکید کرد.
این کارشناس ژاپنی،متذکر شد:برای برنامه های آتی،یک برنامه میان مدت جهت اجرا بین سالهای 2020 تا 2030 میلادی تهیه شده است و هم اکنون در حال تهیه فرموله کردن آن هستیم که این برنامه میان مدت توسط کمیته مدیریت تالاب انزلی به تائید رسیده است.
به گفته”واتانابه”در کمیته تالاب انزلی،ادارات و ذی نفع های مختلف از جمله شهرداری های رشت،انزلی و صومعه سرا و دیگر شهرداری ها که در حاشیه تالاب قرار دارند ،نماینده دارند و تمرکز جایکا بر تالاب انزلی و حوزه آب خیز آن می باشد
معاون خدمات شهری شهرداری رشت نیز در این دیدار با اشاره به گذرانیدن دوره آموزشی فرماندهی عملیات آتش نشانی در سال 92 به مدت 17 روز در کشور ژاپن،به بیان تفاوت های ساختاری بین کشورهای ژاپن و ایران پرداخت و متذکر شد:استان گیلان از نظر شرایط آب و هوایی مشابه کشور ژاپن است.
مقصودی شقاقی،خاطر نشان کرد:شهرداران در کشور ژاپن به عنوان مدیر شهری محسوب می شود و تمام ادارات به عنوان زیر مجموعه این نهاد فعالیت می کنند ولی متاسفانه در ایران این گونه نیست و شهرداری ها به عنوان نهادی مجزا فعالیت می کنند و نمی توانند ادارات را برای انجام امورات مختلف از جمله مسائل زیست محیطی هماهنگ کنند تا به نتیجه مطلوب دست یابند.
وی از این کارشناس آموزش زیست محیطی،اکوسیستم تالاب،روابط عمومی پیمانکار آزانس همکاری های بین المللی جایکا ژاپن درخواست کرد برای مدیریت درست تالاب عینک شهر رشت، مساعدت و نسبت به راهنمایی و برنامه ریزی درست و زمان بندی شده با کمک ادارات مختلف با مسئولیت های مشخص جهت احیای این تالاب به عنوان بزرگترین تالاب شهری ایران و دومین تالاب بزرگ استان گیلان کمک کنند.
مدیر اسبق منطقه 4 شهرداری رشت با ابراز خرسندی از این که ایران به عنوان کشوری ثرورت مند،پر امکانات و توان مند محسوب می شود،اذعان کرد:به نظر بنده مهم ترین تفاوت ایرانیان با ژاپنی ها در فرهنگ جاری و روزمره است،علاوه بر آن فرهنگ غنایی خوبی داریم ولی هم چنان علی رغم این که می دانیم در اثر قصور در موضوعاتی نظیر:”عدم رعایت ایمنی،محیط زیست،زباله،صف ایستادنرعایت حقوق دیگران و…موجبات تضییع حقوق اجتماعی دیگران می شویم.،اما هم چنان به رفتارهای اشتباه ادامه می دهیم.
به گفته مقصودی شقاقی،در هنگام حرف زدن مثل کشورهای پیشرفته صحبت می کنیم ،لکن حرف با رفتار ما یکی نیست و این نقص فرهنگی باید توسط متولیان ذیربط به خصوص صدا وسیما،آموزش و پرورش،مطبوعات و…کارشناسی و رفع بشود.
پایان پیام