کاشف اسرار-مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان با تاکید بر این که بسیاری از محصولات صنایع دستی بومی این استان در بین مردم و گردشگران ناشناخته است ،از عدم شناخت بسیاری از این محصولات تا زمان انتصاب به این سمت پرده برداشت.

به گزارش خبرنگار کاشف اسرار،شهرود امیر انتخابی  هشتبری عصرامروز در نشست با راهنمایان گردشگری فعال گیلان  که به مناسبت فرا رسیدن هفته صنایع دستی در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی رشت برگزار شد ،اظهار کرد:راهنمایان گردشگری استان باید ارتباط مستقیمی با حوزه های صنایع دستی و میراث فرهنگی د اشته باشند

وی پرداختن توام به حوزه های میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری  را  3 ماموریت کاری دستگاه اجرائی تحت مدیریت خودش  عنوان و تاکید کرد:صنعت گردشگری وقتی رونق می گیرد که صنایع دستی و گردشگری استان وضعیت مناسبی داشته باشند

این مسئول با تصریح بر این که حوزه میراث فرهنگی همیشه برای دولت هزینه بر می باشد،خاطر نشان کرد: در استان استان گیلان 1 1 هزار و 80 اثر و محوطه تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملیی وجود دارد که حراست از این آثار به جا مانده از نیاکان بر همگان واجب است

امیر انتخابی هشتبری با تاکید بر ضرورت معرفی  بناها و محوطه های تاریخی ثبت شده گیلان به گردشگران ،ابراز کرد:راهنمایان فعال گردشگری به عنوان سفیران فرهنگی این استان تلقی می شوند و باید نسبت به معرفی صنایع دستی بومی به گردشگران  که محصولاتی ناشناخته می باشد،اقدام شایسته ای داشته باشند

وی یکی از مهم ترین دغدغه های فعلی در زمان ورود گردشگران به گیلان را چگونگی معرفی کردن صنایع دستی استان اعلام و اذعان کرد:بنده به عنوان شخصی که اهل هشتبر(تالش)گیلان هستم تا زمان انتصاب به سمت مدیرکل فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان،حتی اسم بسیاری از صنایع دستی استان به گوش بنده نرسیده بود.

به گفته مدیرکل فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان،دلیل این امر ،عدم ارائه بسیاری از صنایع دستی از جمله رشتی دوزی شهرستان رشت و یا چادر شب بافی قاسم آباد شهرستان رودسر این گونه بوده که در بسیاری از فروشگاه های دائمی یا موقت عرضه و دیده نمی شود.

امیر انتخابی هشتبری از تدارک دیدن ثبت جهانی “چادر شب بافی”به عنوان یکی از معروفترین صنایع دستی گیلان که در قاسم آباد رودسر تولید می شود در جمعه هفته جاری با حضور مدیرکل منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی،مشاور معاون صنایع دستی ایران،استاندار، اصحاب رسانه،نمایندگان مجلس،سایر مقامات ،فعالان صنعت گردشگری و صنایع دستی خبرداد.

وی با انتقاد از عدم عرضه و فروش چادر شب بافی قاسم آباد رودسر به سایر نقاط استان گیلان،از راهنمایان گردشگری و تولید کنندگان البسه محلی استان در خواست کرد دلیل این موضوع بررسی و اعلام بکنند.

این مسئول با ابراز ناخرسندی شدید از این که در گذشته صنایع دستی چینی و هم چنین برخی از اقلام صنایع دستی ایرانی با کیفیت پائین در بازارهای گیلان به مشتریان عرضه می گردید ،متذکر شد:تا حد توان برای رونق محصولات تولیدی گیلانی از ورود محصولات چینی و اجناس بی کیفیت ایرانی به استان جلوگیری می کنیم.

امیر انتخابی هشتبری با تصریح بر این که صنایع دستی تولیدی در گیلان فاقد برند لازم و تجاری سازی بوده بر ضرورت برند ساز ی محصولات بومی در استان تاکید کرد و معتقد است:متاسفانه مسئولین هم دغدغه ای در خصوص صنایع دستی و هنرهای سنتی مرتبط با صنایع دستی را نداشتند.

وی با اعلام فعالیت نزدیک به 400 نفر از راهنمایان گردشگری در گیلان ،خطاب به افراد حاضر و غائب به طور جد درخواست کرد نسبت به معرفی صنایع دستی و معرفی آثار تاریخی و علاوه بر آن جذب گردشگران خارجی به استان با برقراری و یا استمرار تعامل همکاری با دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری  اهتمام لازم و همیشگی را داشته باشند.

مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان هم چنین تسلط راهنمایان گردشگری بومی بر چگونگی تولید صنایع دستی بومی استان را بسیار ضروری دانست و خاطر نشان کرد:بخش صنایع دستی گیلان باید از رشد و توسعه و درآمد زایی لازم علی الخصوص ارزی جهت توسعه اشتغال زایی و کسب درآمد برخوردار بشود.

امیر انتخابی هشتبری،یاد آور شد: طبق اسناد بالادستی در کشورمان وقتی از اقتصاد گردشگری صحبت می شود ،جذب 20 میلیون گردشگر خارجی برای افق 1404 شمسی در نظر گرفته شده است که تاکنون  تقریبآ محقق نشده،یک چهارم از ثرورتی که میخواهد وارد کشور بشود از محل فروش صنایع دستی است.

وی با طرح این سئوال مبنی بر این که باید فکر بکنیم برای تحقق این افق در گیلان ،سهم فروش صنایع دستی در استان به گردشگران خارجی چه میزان باید باشد،افزود:باید بررسی بشود آیا ما آمادگی تولید و عرضه صنایع دستی قابل توجه و شاخص وجود دارد تا نظر گردشگران ورودی به عنوان سوغات جلب بکند؟

این مسئول برند و تجاری سازی 3 صنایع دستی شاخص گیلان در برگیرنده:حصیر بافی،چادر شب بافی و رشتی دوزی”جهت تولید با حجم بالا برای عرضه به گردشگران خارجی از طریق شاغلین در این حرفه را از جمله مهم ترین سیاست های کاری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استانن ذکر کرد.

امیر انتخابی  هشتبری،ساخت کلیپ های یک دقیقه ای از نحوه ساخت این سه محصول توسط معاونت صنایع دستی و گردشگری اداره کل را یکی دیگر از مهم ترین برنامه های در دست اجرا بیان کرد.

وی در پایان خطاب به راهنمایان گردشگری ،متذکر شد:خوش بختانه فضایی وجود دارد که راهنمایان گردشگران بهتر می توانید به این مقوله بپردازند و نیازمند حمایت های دولتی که همه چیز وابسته به دولت باشد و قفل بشود ،نیست،عصر حاضر،ارتباطات می باشد و خیلی از افراد بی نیاز از دولت شده اند و بازار یابی خودشان را می توانند انجام بدهند.

پایان پیام   

Print Friendly, PDF & Email

اشتراک این خبر در :