اختصاصی/نباید اقامت گاه های بوم گردی گیلان به صورت تصنعی جهت پذیرش گردشگران ساخته بشود/فعالیت سرمایه گذاران غیر بومی بوم گردی در استان مستلزم استفاده از اهالی روستا در واحد است/برخی اقامتگاه ها مدرن می باشند و با سنت منطقه تطابق ندارند
کاشف اسرار-مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان با تاکید بر این که نباید اقامت گاه های بوم گردی گیلان به صورت تصنعی جهت پذیرش گردشگران ساخته بشود،اولتیماتوم داد:فعالیت سرمایه گذاران غیر بومی بوم گردی در استان مستلزم استفاده از اهالی روستا جهت پذیرش گردشگران است.
به گزارش خبرنگار کاشف اسرار،شهرود امیر انتخابی هشتبری”عصر امروز در مراسم افتتاح اقامت گاه 2 طبقه ای بوم گردی”چراجی”با قدمت 100 ساله بنا و محوریت صنایع دستی در روستای شیر علی محله بالا پره سر ،اظهار کرد:ترویج صنایع دستی محلی من جمله مروار بافی از اهداف راه اندازی تاسیس این اقامت گاه است.
وی ابراز کرد:خوش بختانه اهالی روستا از قدیم الایام در حوزه تولید صنایع دستی بومی محلی که در برگیرنده:گلیم،شال بافی ،جوراب بافی و مروار بافی اشتغال به کار دارند .
این مسئول ،تاکید کرد:به عنوان مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان قول می دهم در صورتی که در کنار اقامت گاه های بوم گردی ،آموزش،تولید و فروش صنایع دستی دارای ترویج خوبی باشد و احیاء بشود در راستای ثبت ملی و حمایت از تولید کنندگان صنایع دستی اقدامات لازم را انجام بدهیم.
امیر انتخابی هشتبری ،انتظار داریم در راستای توسعه گردشگری به وسیله راه اندازی اقامت گاه های بوم گردی ،صنایع دستی استان هم در کنار آن توسعه و رونق بگیرد.
وی به تبیین وضعیت اقامت گاه بوم گردی “چراجی”با قدمت 100 ساله قبل از افتتاح در روز جاری پرداخت و خاطر نشان کرد:اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان برای اولین بار در سال 95 شمسی 6 اقامت گاه برای راه اندازی شناسایی کرد که یکی از آنها منزل متعلق به خاندان”چراجی”بود.
به گفته این مقام،در سال 95 به درخواست “کوروش شفقتی”عهده دار سمت”بازرس انجمن راهنمایان گردشگری گیلان”منزل”چراجی”و خواهر زاده مدیر اقامتگاه به عنوان اولین اقامت گاه به بانک عامل جهت اخذ تسهیلات توسط اداره کل معرفی گردید ولی به دلیل وجود مشکلات نتوانستند از تسهیلات مورد نظر استفاده بکنند.
امیر انتخابی هشتبری با اعلام مرمت منزل چراجی با هزینه شخصی توسط سرمایه گذارمتذکر شد:این منزل بنا به تصاویر موجود در اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان،یک خرابه و محل سکونت نبود و امروز از ترمیم و جان گرفتن دوباره آن خرسندیم.
وی خاندان”چراجی”را از خاندان های اصیل تالشی برشمرد و اظهار کرد:یکی از دغدغه های بنده به عنوان مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان برای راه اندازی اقامت های بوم گردی،افراد غیر بومی به قصد بوم گردی وارد می شوند فرهنگ جوان محلی تحت تاثیر این افراد قرار بگیرد.
این مسئول از الزامات تاسیس اقامت های بوم گردی گیلان را راه اندازی واحد های صنایع دستی در جوار این اماکن جهت معرفی و عرضه به گردشگران ذکر کرد و گفت:تولید مروار بافی نیازمند داشتن “بویه است” ولی موجود نیست و در صدد احیای آن هستیم.
به گفته امیر انتخابی هشتبری، مروار نوعی از گونه های درخت بید بوده که به اختصار نام سرخ بید را بر آن نهاده اند و از آن در جهت تهیه و تولید انواع سبد های چندمنظوره و تک منظوره استفاده می شود.
وی خاطر نشان کرد:از زمان انتصاب”مصطفی سالاری”به عنوان استاندار گیلان،مبحث بوم گردی در استان مطرح شده و ما به عنوان دستگاه متولی،عوض این که به استقبال آن برویم،یک سری دغدغه و نگرانی ها درباره آن داریم.
این مسئول،با تصریح بر این که یکی از این دغدغه ها فرهنگی می باشد که گردشگران برای استفاده از اقامت های بوم گردی در روستا به همراه خود می آورند و احتمال دارد این مناطق را تحت تاثیر خودش قرار بدهد.
امیر انتخابی هشتبری بر ضرورت داشتن پیوست فرهنگی برای ساخت و فعالیت های بوم گردی در گیلان تاکید کرد و گفت:خاندان”چراجی”از خاندان های اصیل و دارای قدمت بالا در طوالش می باشند و به فرهنگ منطقه آشنایی کامل دارند.
وی با اشاره به فعالیت تعدادی از سرمایه گذاری و متولیان غیر بومی از جمله اصفهانی ها در حوزه بوم گردی گیلان،معتقد است:”غیر بومی اشکالی ندارد ولی باید از افراد بومی همان روستا در واحد خود استفاده بکنند.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان،استقبال از گردشگران و معرفی آداب و رسوم و صنایع دستی روستای محل دایر شدن اقامت گاه بوم گردی نیازمند استفاده از افراد بومی است تا نیاز به نقش بازی کردن نداشته باشد و بر رسم و رسوم و مهمان نوازی منطقه آگاهی کامل دارند.
امیر انتخابی هشتبری یکی دیگر از دغدغه های مدیریت این دستگاه اجرائی را ضرورت مشارکت کردن سایر اهالی روستای محل استقرار اقامت گاه بوم گردی اعلام کرد و افزود:تولیدات روستا من جمله شیر و تخم مرغ از ساکنین روستا تهیه بشود و نباید از شهر تامین کنند.
وی با ابراز خرسندی از این که اقامت گاه”چراجی”با قدمت بالا برای پذیرش گردشگران در نظر گرفته شده است،تاکید کرد:نباید اقامت گاه ها به صورت تصنعی جهت پذیرش گردشگران ساخته بشود.،
این مسئول،اذعان کرد:بسیاری از افرادی که به سمت دایر کردن اقامت گاه های بوم گردی رفتند علی رغم نظارت دقیق صورت گرفته توسط اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان با سازه چوبی به شکل مدرن احداث کردند و متاسفانه با سنت بومی منطقه و سایر منازل موجود تطابق ندارند.
امیر انتخابی هشتبری در واکنش به انتقادات برخی افراد در گیلان مبنی بر این که چون زیر ساخت وجود ندارد گردشگر وارد استان نمی شود،ابراز کرد:چنین امری صحت ندارد .
وی ادامه دارد: با وجود فرهنگ مهمان نوازی گیلانیان،گردشگر علاقه دارد در پشه بند و یا سیاه چادرها در مناطق ییلاقی استان استراحت بکند و از او پذیرایی با خوراک های بومی منطقه کنند و با تبلیغ کردن سبب جذب سایر گردشگران می شود.
وی در پایان خطاب به مدیران اقامت گاه بوم گردی گیلان،هشدار داد:واحدهایی در این بخش موفق خواهند شد که زندگی طبیعی و فرهنگ اصیل روستا در واحد دایر شده از جمله پرورش حیوانات،تولید محصولات محلی،ساخت صنایع دستی ،برگزاری آئین و رسوم محلی از جمله مراسمات؛جاری و ساری باشد.
پایان پیام