اختصاصی/اقدامات وزارت ارشاد برای اجرایی کردن ماده 92 قانون برنامه ششم توسعه به نفع اصحاب رسانه تشریح شد
کاشف اسرار-مدیر مسئول پایگاه خبری”کاشف اسرار”در 26 آذر ماه سال جاری به وسیله سامانه قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات با اشاره به ماده 92 قانون برنامه ششم توسعه مصوب 1395،خواستار تشریح مجموعه اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تصویب آئین نامه به نفع اصحاب رسانه را ثبت کرد.
به گزارش کاشف اسرار،به دنبال ثبت درخواست:”خلیل اخوان اصغری”این وزارت خانه در 17 دی ماه(دیروز)پاسخی را ارسال کرد که متن کامل سوال و پاسخ به شرح ذیل است:
متن سوال:
به نام خدا-با توجه به این که قانون گذار در بندهای “ج”و”چ”ماده 92 قانون برنامه ششم توسعه تاکید کرده است:”ج- دولت و شهرداریها و سازمان آب و فاضلاب مکلفند با ارائه تعرفه فرهنگی و یا پروانه ساختمان در زمینه آب و برق و گاز، حمل و نقل و پست، با استفاده از کاربری فرهنگی در فضاهای مسکونی از کتابفروشان، ناشران و مطبوعات که دارای مجوزهای قانونی لازم هستند حمایت کنند.تبصره- آییننامه اجرائی موضوع این بند ح- اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه و صدا و سیما که شغل خود را از دست میدهند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار میگیرند. دولت در چهارچوب لوایح بودجه سنواتی کمکهای اعتباری را به این منظور در اختیار صندوق بیمه بیکاری قرار میدهد.وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری وزارتخانههای راه و شهرسازی، نیرو، کشور و نفت، تدوین و به تصویب هیأتوزیران میرسد.چ- دولت مکلف است به منظور حمایت از حقوق پدیدآورندگان آثار فرهنگی، هنری و امنیت شغلی اصحاب فرهنگ و هنر و مطبوعات و قلم، صدا و سیما و رسانه، بسترسازی برای حضور بینالمللی در عرصههای فرهنگی، هنری و تنظیم مناسبات و روابط میان اشخاص حقیقی و حقوقی مرتبط با امور فرهنگی و هنری اقدامهای ذیل را بهعمل آورد:1- تمهیدات قانونی لازم جهت امنیت شغلی اصحاب فرهنگ و هنر و مطبوعات و قلم، صدا و سیما و رسانه و استقرار نظام صنفی بخش فرهنگ 2- بازنگری و اصلاح قوانین مطبوعات و تبلیغات نظام جامع حقوقی مطبوعات و رسانهها و تبلیغات جهت طی مراحل قانونی تبصره- آییننامه اجرائی این بند ظرف مدت ششماه پس از لازمالاجراء شدن این قانون به پیشنهاد مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد.”آیا تاکنون در باره موارد فوق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدامی انجام داده است؟لطفا توضیحات کامل با مستندات پاسخ ارائه بشود.با توجه به بررسی های به عمل آمده پیش نویس قانون مطبوعات مرداد ماه سال گذشته در هیات وزیران تصویب (لطفا مفاد آن به بنده ارائه فرمایند)و مجلس تصویب نکرده است،دلیل عدم تصویب چیست؟سپاس اخوان-روزنامه نگار
متن پاسخ:
شهروند گرامی باسلام
درخواست شما جهت بررسی و ارسال پاسخ به دفتر مطالعات و برنامه ریزی راهبردی ارسال شد. آنچه می خوانید پاسخ این دفتر به درخواست شما است.
درباره اجرای بندهای ج و چ ماده 92 قانون برنامه ششم توسعه، گزارش اقدامات به شرح زیر است:
1. بند ج: پیش نویس آیین نامه با همکاری دستگاه های همکار تهیه و پس از جلسات متعدد در سازمان برنامه و بودجه نهایی و به کمیسیون فرهنگی دولت ارسال شده است و درحال بررسی در کمیسیون تخصصی فرهنگی دولت می باشد.
2. جزء 1 بند چ: درباره این بند اقدامات زیر انجام شده است:
– پیش نویس تصویب نامه ای با حضور نمایندگان صنوف فرهنگ و هنر در جلسات متعدد و همکاری و توافق وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی تدوین و به هیات دولت ارسال شد که در جلسه روز 98/8/19 هیات وزیران به تصویب دولت رسید ( شماره مصوبه 105569/ 56914ه به تاریخ 98/8/22 پیوست
– پیش نویس دستور العمل کانون عالی تشکل های صنفی (مورد اشاره در متن تصویب نامه فوق الاشاره) با حضور نمایندگان صنوف فرهنگ و هنر تدوین شده است که تصویب نهایی آن در دستور کار کمیسیون مربوطه (موضوع بند 4 تصویب نامه ) قرار دارد.
– ماده واحده ای برای اصلاح قانون کار برای گسترش شمول آن به پدید آورندگان آثار فرهنگی و هنری برای طرح و تصویب در مجلس شورای اسلامی توسط کارگروه مذکور تهیه و ارسال شده است.
3. بند ح: پیش نویس آیین نامه با همکاری دستگاه های همکار تهیه و پس از جلسات متعدد در سازمان برنامه و بودجه نهایی و به کمیسیون فرهنگی دولت ارسال شده است و درحال بررسی در کمیسیون تخصصی فرهنگی دولت است.
نویسنده : خلیل اخوان اصغری
پایان پیام