اختصاصی / آیا شرکت توزیع نیروی برق گیلان جُربزه برخورد با برق دزدها دارد ؟ آیا فقط زورشان به مشترکین می رسد ؟ مشترکین از برق دزدی جریحه دار هستند / مدیرعامل توزیع برق پاسخگو نیست
کاشف اسرار-بنا به آمار چند روز قبل مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گیلان ، این استان بیش از یک میلیون و 470 هزار مشترک دارد ،به طوری که ۷۸درصد آن مشترکین خانگی می باشند.
به گزارش کاشف اسرار،طبق آمار اعلام شده توسط “محمد اسماعیل هنرمند،در نشست خبری با دعوت گزینشی از اصحاب رسانه خلاف مقررات دولت،اعلام کرد: مشترکین 1۹۷ میلیارد تومان به شرکت بدهی دارند که ۴۱ درصد مربوط به واحدهای خانگی و تجاری است.
وی هم چنین تقویت شبکههای برق و رفع مشکلات ناشی از بحرانها را مستلزم تسریع در پرداخت صورتحسابها توسط مشترکین دانست.
هنرمند،تصریح کرد: عدم دریافت این صورتحسابها و مطالبات باعث بروز مشکلات در این صنعت میشود اما پرداخت این مبالغ توسط مشترکین، موجب تسریع در اصلاح و بهینه سازی شبکه های برق رسانی خواهد شد”.
وی در این نشست خبری سخنی از میزان دریافتی از مشتریک قبض بهای دوره ای از مشترکین به زبان نیاورده تا در پرتال اطلاع رسانی شرکت نشر یابد و فقط تلاش بر این داشته تا به وسیله اطلاع رسانی به مشترکین متذکر بشود تا تسریع در پرداخت صورت حساب داشته باشند.
بنا به آن چه طی سنوات گذشته تاکنون توسط شرکت مذکور مد نظر قرار گرفته است،صدور اخطار قطع برق به دلیل عدم پرداخت به موقع صورت حساب بوده و عدم پرداخت به موقع صورت حساب دلایل گوناگون می تواند داشته باشد .
قطع برق برخی از مشترکین توسط توزیع نیروی برق به علت بدهی قانونی محسوب می شود ولی شاید مشترکی آن زمان پولی نداشته باشد تا پرداخت بکند و النهایه به خاطر رقم کمی بدهی با قطع برق مواجه می شود.
آن چه برخی از مشترکین شرکت مذکور را رنج می دهد و سبب جریحه دار شدن آنان و عدم پرداخت صورت حساب برق می شود،استفاده غیر مجاز برخی از املاک در برخی از نقاط استان است.
برخی از مشترکین این سوال در ذهن دارند چطور شرکت توزیع نیروی برق گیلان برای وصول طلب از اهرم قانونی بهره می برد،آیا جربزه(شهامت)برخورد با افراد برق دزد را ندارد که طی سنوات گذشته تاکنون برق دزدی دارند؟
برای اثبات این ادعا کافی می باشد به کوچه “شالزار” محله حمیدیان منطقه شهر رشت مراجعه کنید تا به صورت علنی برق دزدی را مشاهده کنید به طوری که احدی از ساکنین (ح.خ.ش)جزو فعالین فرهنگی استان می باشد موضوع را به اطلاع شرکت رسانده ولی هم چنان برق دزدی وجود دارد.
مدیر مسئول پایگاه خبری کاشف اسرار سال گذشته حتی با اطلاع از موضوع به وسیله همکار رسانه ای از محل بازدید کرد و به اطلاع روابط عمومی و بخش مهم دیگر از شرکت توزیع نیروی برق استان رساند ولی هم چنان برق دزدی تداوم دارد.
روز جاری هم از محل بازدید به عمل آمد و هم چنان برق دزدی ها تداوم دارد،این در حالی می باشد مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان پاسخگوی تلفن و ارسال پیامک نیست .
“هنرمند” حتی چند روز قبل نشست خبری در راستای اجرای پویش مردمی مدیریت کولر ها و همکاری اصحاب رسانه در جهت تحقق اهداف این پویش داشت،دعوتی از طریق روابط عمومی به عمل نیاورد تا انتقاد برخی از مردم بشنود و پاسخگو باشد.
مدیرعامل شرکت مذکور که کارمند دولت می باشد وقتی به مقررات دولت مبنی بر عدم نشست خبری با دعوت گزینشی از خبرنگاران پای بند نیست،آیا می توان انتظار داشت با برق دزدی ها برخورد جدی و قاطع کند و این بساط مکاره برق دزدی را بر هم بزند؟
النهایه قانون گذار برای برقراری نظم و امنیت در جامعه قوانینی را وضع کرده است که با رعایت آن قواعد و قوانین از بی نظمی و هرج و مرج جلوگیری نماید .
فردی که از این قوانین سر پیچی کند و آن را نقض نماید بر طبق قانون مجازات اسلامی مرتکب جرم شده است و مستوجب مجازات است .
یکی از این عمل خلاف قانون استفاده از برق دیگران بدون اجازه و داشتن مجوز قانونی است که به آن برق دزدی می گویند.
برای اینکه عملی جرم باشد یا جرمی محقق گردد باید ارکان جرم وجود داشته باشد در جرم سرقت نیز به همین صورت باید کلیه ارکان وجود داشته باشد تا جرم سرقت محقق گردد .
در واقع جرم سرقت همیشه با ربودن مال افراد محقق نمی گردد بلکه این امکان وجود دارد که سرقت از برق و آب و یا گاز باشد در واقع زمانی که فردی بدون پرداخت حق انشعاباتی مانند برق از آن استفاده غیر قانونی و غیر مجاز بکند جرم سرقت محقق می گردد .
قانون گذار نیز این مورد را به صراحت در ماده 660 قانون مجازات اسلامی بیان کرده است که هرکس بدون پرداخت حق انشعاب آب و فاضلاب و برق و گاز و تلفن مبادرت به استفاده غیر مجاز از آب و فاضلاب و برق و تلفن و گاز و نماید مرتکب جرم سرقت شده است .
فرد شاکی می تواند از آن شخص که بدون اجازه از انشعاب و کنتور برق اقدام به استفاده غیر مجاز از برق کند با ارائه شکواییه سرقت برق در مراجع قضایی صالح شکایت خود را مطرح نمایید تا دادگاه به موضوع رسیدگی کرده و حکم مقتضی را صادر نماید .
به عنوان مثال : اگر همسایه ای در کوچه ای با وصل کردن سیم به مسیر انتقال سیم برق بدون اجازه از برق و کنتور آن استفاده نماید این استفاده غیر مجاز و غیر قانونی می باشد و جرم محقق شده است در این صورت مالک می تواند از همسایه خود در دادسرا یا دادگاه کیفری از این اقدام او شکایت نماید .
لازم به ذکر است که ماده 660 این قانون و مجازات بیان شده ، فقط مختص به دزدی از برق یا سرقت از برق نمی باشد بلکه شامل سرقت از آب و فاضلاب ، گاز و تلفن نیز می باشد .
لازم به تاکید می باشد این احتمال وجود دارد همسا یه ای مطلع باشد علی راس اقدام به شکایت کتبی نکند چون احتمال بدهد از ناحیه برق دزد مورد برخورد فیزیکی یا مالی قرار بگیرد،بنابراین ترجیح بدهد به توزیع برق اطلاع بدهد و این شرکت برای دفاع از حقوق مشترکین،باید برخورد قانونی کند.
پایان پیام