اختصاصی / وقتی دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات دارای دو سمت است ، آیا نظارت وجود دارد ؟ / چرا حسین انتظامی حُرمت قانون در سازمان سینمایی نگه نداشت ؟
کاشف اسرار-قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در سال ۸۸ مصوب شد و از ابتدای دولت یازدهم با توجه به اینکه اجرای آن در زمره برنامههای دولت “حسن روحانی” بود، در دستور اجرا قرار گرفت و کمیسیون اجرایی این قانون نیز بر اساس ماده ۱۸ آن با ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کار خود را شروع کرد.
به گزارش کاشف اسرار،قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، یک قانون ارزش مند در راستای الزام مسئولین به پاسخگویی به مردم و همچنین ایجاد بسترهای شفاف در اداراتی است که خدمات عمومی به مردم ارائه می دهند.
این قانون در صورت اجرای درست، بی شک نقش مهمی در کاهش تخلفات اداری از طریق افزایش شفافیت عملکرد مسئولین ایفا خواهد کرد،ضمن این که هر شهروند ایرانی این حق را دارد که به اطلاعات عمومی دست پیدا کند مگر آن که قانون منع کرده باشد.
خوانندگان مطالبه گر و علاقه مند می توانند از طریق لینک های زیر در جریان جزییات این قانون و نحوه اجرای آن قرار گرفته و با افزایش دانش حقوقی خود نسبت به این قانون، مدیرانی را که از شفافیت گریزانند، مجاب به ارائه گزارش عملکردی خود نمایند.
متن کامل قانون دسترسی آزاد به اطلاعات آیین نامه اجرایی ماده ۸ قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 18 قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
نقش وزارت ارشاد در اجرای صحیح این قانون چیست؟ در متن قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات آمده است که کمیسیونی با عنوان کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات با ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد تشکیل می گردد .
دبیر آن ” حسین انتظامی ” دارای سمت هم زمان ریاست سازمان سینمایی کشور می باشد که یکی از وظایف کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، نظارت کلی بر حسن اجراء این قانون است.
در همین راستا سامانه ای هم برای ثبت درخواست های این چنینی ایجاد شده است که برخی دستگاه های مشمول این قانون در آن عضو بوده و باید پاسخگوی درخواست های عموم مردم باشند و اطلاعات عمومی خود را در بستر آن منتشر نمایند.
البته امکان ارسال درخواست در قالب مراجعه حضوری از طریق فرم کاغذی پیش بینی شده هم وجود دارد،لکن برخی از موسسات مشمول قانون از ثبت فرم در اتوماسیون اداری طفره می روند و یا در صورت اجبار به ثبت،پاسخگو نیستند.
بنا به مستندات موجود نزد پایگاه خبری کاشف اسرار،شهروندی سال گذشته بارها از عدم پاسخگویی برخی از موسسات مشمول قانون از طریق سامانه طرح شکایت کرده ولی متاسفانه تاکنون پاسخی از طرف کمیسیون دریافت نشده است و جای تعجب دارد!!!.
متاسفانه دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات ،وظیفه نظارت کلی بر حسن اجراء این قانون بر عهده دارد،خودش حرمت قانون در سازمان سینمایی نگه نداشته است،به طوری که شهروندی در 9 آذر ماه 1398 درخواست اطلاعات از سازمان سینمایی کشور کرده ولی با گذشت 7 ماه و 23 روز پاسخی ارائه نشده است.
وقتی ” حسین انتظامی” به عنوان “رییس سازمان سینمایی کشور”به عنوان اداره وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متصل به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات است و پاسخی به درخواست ارسالی از طریق سامانه نمی دهد، چه انتظاری از سایر موسسات مشمول این قانون می توان داشت؟!
رهبر انقلاب فرمودند :”مردم شریف هر کجا که احساس کردند مسئولان به وظایف شان درست عمل نمیکنند خودشان آتش به اختیار وارد عمل شوند و اوضاع را سر و سامان دهند
پایان پیام