کاشف اسرار-استان گیلان بر اساس اطلاعات رسمی موجود ،دارای 52 شهرداری می باشد که تاکنون فقط 16 شهرداری یعنی حدود ۳۰ درصد به سامانه ملی متصل شده اند و عدم اتصال برخی از این شهرداری ها توسط دست اندرکاران ذیربط باید اطلاع رسانی بشود.

کدام نهادها از قانون دسترسی آزاد به اطلاعات شانه خالی می‌کنند؟

به گزارش کاشف اسرار برگرفته از اطلاعات سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات تاکنون شهرداری های رشت،لاهیجان،رودبار،املش،لنگرود،بندر انزلی،آستانه اشرفیه،صومعه سرا،سیاهکل،رودسر،شفت،ماسال،تالش،فومن ،رضوان شهر و آستارا به سامانه متصل شده اند.

بنا به اطلاعات مذکور به غیر از شهرداری رشت که از حدود نیمه اول 1397 و زودتر از سایر شهرداری شهرداری ها به سامانه متصل شده اند،مابقی هم زمان در نهم بهمن ماه 1397 به سامانه اتصال یافته اند،ضمن این که سه نفر از مسئولان پاسخ گویی شهرداری ها از جنس مونث می باشند.

شهرداری های احمد سرگوراب،اسالم،اطاقور،بازار جمعه( شاندرمن)،بره سر عمارلو،بندر کیاشهر،پره سر،توتکابن،جیرنده،چابکسر،چوبر،حویق،خشکبیجار،خمام،دیلمان،رانکوه،رحیم آباد،رستم آباد،رودبنه،شلمان، کلاچای،کوچصفهان،کومله،گوراب زرمیخ،لشت نشاء لوشان،لولمان،لوندویل،لیسار،ماسوله،ماکلوان،مرجقل،منجیل،واجارگاه و چاف و چم خاله”به سامانه متصل نشدند.

بنا به آمار رسمی،شهرداری های رودسر،شفت ، رضوان شهر و آستانه اشرفیه به هیچ یک از درخواست ها پاسخگو نبودند،ترتیب اثر نداده اند و به ترتیب مسئولان واحدهای پاسخ گویی این نهاد ها عبارت است از : “سحر یوسفی نسانی،عباس نیک فطرت ، هوشمند پور قلی و ”

شهرداری رشت از زمان اتصال به سامانه مذکور تاکنون ” سیده مریم رضا طبع ازگمی ” ، ” علی رضا قانع صومعه سرایی” و ” لیلا ابراهیم نصیری ” عهده دار سمت مسئول پاسخگویی سامانه ملی بوده اند و بیشترین حجم درخواست ها از این نهاد مرکز استان گیلان به ثبت رسیده است.

شهرداری رشت تا لحظه انتشار این گزارش 132 درخواست کسب اطلاعات توسط متقاضیان دریافت کرده و 129 مورد پاسخ داده که از این میزان ،42 مورد منجر به ثبت شکایت ،16 مورد سبب پاسخگویی به شکایت گردیده و درصد پاسخ گویی 78 درصد بوده است.

بنا به مستندات موجود نزد ” پایگاه خبری کاشف اسرار”برخی از درخواست های واصل شده از سوی شهرداری رشت اجابت نشده و به بهانه هایی از اجابت درخواست طفره رفته اند.

طبق اطلاعات برگرفته از سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات،شهرداری آستارا که مسئولیت سامانه بر عهده ” ایثار اکسیر ” است تاکنون سه درخواست کسب اطلاعات را دریافت کرده که به همه موارد پاسخ داده و منجر به 100 درصد پاسخ گویی شده است.

لازم به ذکر است تاکنون فقط 23 از موسسات فعال گیلان از خرداد ماه 96 تا 15 مهر ماه جاری به سامانه متصل شده اند و این آمار به هیچ وجه رضایت بخش نبوده و نیاز است هر چه سریعتر به سامانه جهت شفافیت و پاسخ گویی متصل بشوند،ضمن این که شهرداری رشت واستانداری گیلان بهترین پاسخگویی داشته اند

/ منبع : https://iranfoia.ir

به گزارش کاشف اسرار،حسب درخواست الکترونیک مدیر مسئول پایگاه خبری ” کاشف اسرار”،مدیر روابط عمومی و مسئول سامان دهی و اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات استانداری گیلان با انجام مکاتبه ای خطاب به کلیه موسسات مشمول قانون،دستور اتصال به سامانه ملی قانون مذکور را صادر کرد.

ضمانت عدم اجرای قانون توسط متخلف یا متخلفین
ماده22ـ ارتكاب عمدي اعمال زير جرم مي‌باشد و مرتكب به پرداخت جزاء نقدي از سيصدهزار (300.000) ريال تا يكصدميليون (100.000.000) ريال با توجه به ميزان تأثير، دفعات ارتكاب جرم و وضعيت وي محكوم خواهد شد:
الف ـ ممانعت از دسترسي به اطلاعات برخلاف مقررات اين قانون.
ب ـ هر فعل يا ترك فعلي كه مانع انجام وظيفه كميسيون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات يا وظيفه اطلاع‌رساني مؤسسات عمومي برخلاف مقررات اين قانون شود.
ج ـ امحاء جزئي يا كلي اطلاعات بدون داشتن اختيار قانوني.
د ـ عدم رعايت مقررات اين قانون در خصوص مهلتهاي مقرر.
چنانچه هر يك از جرائم يادشده در قوانين ديگر مستلزم مجازات بيشتري باشد همان مجازات اعمال مي‌‌شود.

ماده 576 قانون مجازات اسلامی:

-چنانچه هر یک از صاحبمنصبان و مستخدمین و مامورین دولتی و شهرداریها در هر رتبه و مقامی که باشند از مقام خود سوء استفاده نموده و از اجراي اوامر کتبی دولتی یا اجراي قوانین مملکتی و یا اجراي احکام یا اوامر مقامات قضائی یا هر گونه امري که از طرف مقامات قانونی صادر شده باشد جلوگیري نماید به انفصال از خدمات دولتی از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد

پایان پیام

Print Friendly, PDF & Email

اشتراک این خبر در :