کاشف اسرار-مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان در دیدار با نماینده مردم طوالش،ماسال و رضوان شهر در مجلس شورای اسلامی ،با تاکید بر توجه به کشت دوم و عرضه محصولات در فصل یخ بندان روسیه و اعلام در دستور کار قرار داشتن ” فروش اموال مازاد دستگاه های اجرایی”،پرداختن به مقوله فرآوری محصولات کشاورزی و گردشگری، بسیار حائز اهمیت دانست.

به گزارش خبرنگار کاشف اسرار،” سید رضا عظیمی” در دیدار با ” حسن محمد یاری ” ضمن عرض خیر مقدم به تبیین شرح وظایف اداره کل امور اقتصادی و دارایی گیلان پرداخت و اظهار کرد : این اداره کل، دستگاه اجرایی متناظر با وزارت امور اقتصادی و دارایی در استان است.

وی اضافه کرد: هدف از فعالیت این دستگاه، تحقق سیاست‌ های اقتصادی و مالی کشور و نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات مربوط از طریق اجرای برنامه‌ها، تکالیف و مأموریت‌های محوله از سوی وزارت اقتصاد در استان می‌باشد.

به گفته این مسئول،مطالعه و بررسی آثار و نتایج اقتصادی سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت در استان و نظارت بر وصول درآمدهای عمومی استان و هم چنین اجرای وظایفی که به موجب قانون به خزانه معین استان محول شده است، جزو شرح وظایف اداره کل امور اقتصادی و دارایی است.

” عظیمی “اعمال نظارت مالی بر مخارج واحدهای استانی دستگاه‌های اجرایی که اعتبار آنها از بودجه عمومی کشور تأمین می‌گردد و تهیه، تنظیم و ارائه گزارش‌های مالی از عملکرد درآمدهای استانی، اعتبارات جاری و تملک دارایی‏های سرمایه‌ای استان به مراجع ذیصلاح؛از دیگر شرح وظایف است.

وی انجام امور مربوط به مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان در راستای قانون تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی،انجام امور دبیرخانه‌ای هیأت استانی تعیین کارشناس برای دستگاه‌های اجرایی، تنظیم صورتجلسات و پیگیری تصمیمات مربوطه نیز جزو شرح وظایف ذکر کرد.

مدیرکل امور اقتصادی و ذارایی گیلان،ایجاد هماهنگی و تعامل بین دستگاه‏ های وابسته به وزارت اموراقتصادی و دارایی در استان و تشکیل جلسات مشترک با آن‏ها،همکاری و هماهنگی با سازمان‌ها و دستگاه‏های اجرایی استان در پیشبرد اهداف و برنامه‌های استانی را از دیگر وظایف این دستگاه اجرایی بیان کرد.

” عظیمی”تهیه و پیشنهاد برنامه بودجه سالانه دستگاه متبوع به مراجع ذیربط جهت تصویب در چارچوب سیاست‌ های عمومی دولت و دریافت پیشنهادات اصلاحی، ساختاری و سازمان دستگاه‏های تحت پوشش وزارت امور اقتصادی و دارایی در استان و جمع ‏بندی و ارسال به ستاد وزارت متبوع، از دیگر وظایف قانونی ،عنوان کرد.

وی متذکر شد :اداره کل امور اقتصادی و دارایی مجموعه ‏ای است موثر، منسجم، منضبط و هدف مند که هدف اصلی آن نقش آفرینی در مدیریت کارآمد اقتصادی استان و کشور با مشارکت فعال در تنظیم سیاست‏ های اقتصادی و مالی ، مدیریت نهادهای زیر ساختی منتخب، مدیریت عملیات مالی استان و نظارت مالی موثر می‌باشد.

این مسئول، “بهبود فضای کسب و کار” را یکی از موضوعاتی عنوان کرد که طی چندین سال اخیر اهمیت پیدا کرده و جزو برنامه های اصلی وزارت امور اقتصاد و دارایی،دولت و مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و قانون در این باره تصویب و رویه هایی برای اجرا در نظر گرفته شده است.

“عظیمی”اداره کل امور اقتصادی و دارایی گیلان را عهده دار مسئولیت اجرای قانون ” بهبود مستمر فضای کسب و کار “در استان معرفی کرد و متذکر شد : این دستگاه اجرایی جهت اصلاح قوانین، مقررات، بخش نامه ها، دستورالعمل ها و رویه های اجرائی مخل کسب و کار ،گام بر می دارد.

وی خاطر نشان کرد : ” کسب و کار ” به هر نوع فعالیت تکرار شونده و مشروع اقتصادی از قبیل تولید، خرید و فروش کالا و خدمات به قصد کسب منافع اقتصادی اطلاق می شود،ضمن این که محیط کسب و کار عبارت است از مجموعه عوامل مؤثر در اداره یا عملکرد بنگاههای تولیدی که خارج از کنترل مدیران آنها می باشند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان با اشاره به برگزاری مراسم معارفه خودش به این سمت در 6 مرداد ماه امسال،تصریح کرد : “زمانی که من آمدم ” هیات مقررات زدایی” در استان فعالیت نداشت و با پی گیری صورت گرفته ،اولین جلسه هیات مذکور برگزار شد.

” عظیمی “به تبیین حوزه سرمایه گذاری داخلی در گیلان پرداخت و یاد آور شد : ” بخشی از مسئولیت بر عهده اداره کل امور اقتصادی و دارایی گیلان و قسمتی دیگر بر عهده استانداری و سایر دستگاه های اجرایی استان است که امورات را با اشتراک نظر ،پیش می بریم.

وی مسئولیت اصلی اداره کل امور اقتصادی و دارایی گیلان را در حوزه سرمایه گذاری ،توجه ویژه به جذب سرمایه گذاران خارجی بیان کرد و گفت :مسئولیت هیات با استاندار و تائیب رئیسی آن با مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان می باشد که دفتر هیات در این اداره کل مستقر است.

این مسئول از تصویب سه پروژه مهم سرمایه گذاری خارجی در گیلان طی سال جاری خبر داد و متذکر شد : سرمایه گذارانی که نسبت به ثبت سرمایه خود اقدام نکنند نمی توانند از تسهیلات قانون جذب سرمایه گذاری خارجی استفاده بکنند و زیر بلیط ما نیستند.

” عظیمی”از واگذاری تکلیف ” تعیین اهلیت اعتباری استفاده کنندگان از اراضی دولتی” در سال جاری به اداره کل امور اقتصادی و دارایی گیلان خبر داد و افزود : برای اجرای این تکلیف قانونی،کمیته ای در سازمان جهاد کشاورزی استان درباره فعالیت های کشاورزی یا غیر کشاورزی فعالیت دارد تصمیم گیری می کند.

به گفته وی ،برخی افراد در سنوات گذشته اراضی دولتی را برای اجرای طرح هایی در اختیار گرفتند و اهلیت اعتباری و منابع کافی مالی را نداشتند و نتوانستند پروژه مورد نظر را اجرا نمایند و اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان عضو اصلی کمیته است ،از مسیرهای مختلف این موضوع را بررسی و اعلام نظر می کند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان، یکی دیگر از تکالیف خیلی مهم این دستگاه اجرایی را “تدوین اطلس سرمایه گذاری “اعلام کرد و ادامه داد : این اداره کل فرصت های سرمایه گذاری در استان را شناسایی و در قالب یک اطلس جغرافیایی مشخص می کند در کدام عرصه ها و برای چه فعالیت هایی امکان فعالیت وجود دارد تا اطلاعات لازم در اختیار سرمایه گذار قرار بگیرد تا کار سهل تر باشد .

” عظیمی” به تبیین برنامه های مهم اداره کل امور اقتصادی و دارایی گیلان در حوزه مطالعات و بررسی های اقتصادی استان پرداخت و استفاده از ظرفیت مهم اتحادیه اوراسیا و سامان دهی آن به عنوان یک فرصت مهم اقتصادی استان را یکی از این برنامه ها برشمرد.

وی ابراز کرد : هم اکنون گزارش های فصلی از عملکرد اقتصادی استان گیلان در حال تهیه است تا مشخص بشود آخرین وضعیت چگونه است و در کدام حوزه ها ،مثبت، و در کدام حوزه ها باید کار بیشتری بشود.

این مسئول ،تاکید کرد : خوش بختانه حوزه کشاورزی و تولید ات گیلان در نیمه اول سال جاری علی رغم مواجهه با کرونا و بروز سیل در برخی از مناطق استان،رشد خوبی داشته

” عظیمی” با مورد تاکید قرار دادن رشد خیلی خوب بخشی از صنایع گیلان مثل : ” فولاد و دارو سازی” در نیمه نخست امسال،اذعان کرد : حوزه اشتغال کشور علی الخصوص استان گیلان با مشکلاتی مواجه است.

وی نرخ بیکاری گیلان نسبت به نرخ متوسط کشوری ،پائین تر اعلام کرد و متذکر شد : نرخ مشارکت اقتصادی گیلان خیلی بالاست و خوش بختانه این استان در رتبه چهارم کشوری قرار دارد.

نماینده عالی وزیر امور اقتصادی و دارایی در گیلان،میزان نرخ تورم در این استان نسبت به کشور پائین تر ذکر و بر ضرورت کار و تلاش بیشتر در برخی از حوزه های اقتصادی گیلان از جمله ” گردشگری”تاکید زیاد کرد.

” عظیمی ” با تاکید بر این که آسیب های ناشی از شیوع بیماری کرونا به حوزه اقتصادی استان باید جبران و روی آن کار بشود،تصریح کرد : حوزه جهان گردی( گردشگری) استان آسیب دیده است و باید توجه بیشتری به این بخش مهم بشود.

وی با گلایه از عدم فرآوری برخی از محصولات مهم کشاورزی گیلان که در همان سطح اولیه باقی می ماند و برای فرآوری و صنایع بالا دستی نمی رود،صنعت کیوی شهرستان تالش را یکی از مصادیق اثبات ادعای خودش بیان کرد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان،معتقد است : پرداختن به مقوله فرآوری برخی از محصولات کشاورزی استان ،سبب ایجاد ارزش افزوده محصول،توسعه منطقه تولید و استان و بهبود وضعیت کسب و کار خواهد شد.

” عظیمی ” که اصالتا اهل شهرستان تالش می باشد،توجه جدی به انجام عملیات ” کشت دوم” در مزارع شالی زاری گیلان را بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد : در 6 ماه دوم سال اراضی شالی زاری استان بلا استفاده می باشد که هم زمان با زمان یخ بندان کشور همسایه و دوست روسیه است .

وی اضافه کرد : روسیه زمان یخ بندان مصرف بسیار بالایی در حوزه محصولات کشاورزی از جمله : ” میوه و سبزی جات “دارد و از این ظرفیت خیلی مهم استفاده نشده است و می توان خیلی روی این حوزه ها کار کرد.

این مسئول ،اعتقاد دارد : ” یک ظرفیت سنجی از این جنبه ها ضرورت دارد در استان گیلان انجام بشود تا کمک کننده بخش اقتصاد از جمله محصولات کشاورزی باشد .

” عظیمی” سال 99 را سال سختی ارزیابی دانست و اذعان کرد : امسال یک مقداری از لحاظ تراز درآمدی و هزینه ای دچار مشکل هستیم و برای جبران درآمد،مولود سازی و فروش اموال مازاد دستگاه های اجرایی استان در دستور کار ویژه قرار دارد.

وی خاطر نشان کرد :دستگاه های اجرایی گیلان از سنوات قبل،اموال مازادی دارند که مورد استفاده قرار نمی گیرد ،راکد باقی مانده و خیلی تمایل هم به استفاده یا فروش این اموال وجود ندارند و بنا به بودجه سال 1399 مکلف هستیم برای تامین کسری بودجه دولت و تکمیل طرح های عمرانی نیمه تمام،به فرآیند فروش بلا استفاده سرعت بدهیم .

نماینده عالی وزیر امور اقتصادی و دارایی در گیلان،ابراز کرد: اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان تاکنون اقدامات خیلی خوبی را برای شناسایی املاک و اخذ مجوز فروش این اموال غیر منقول برداشته است.

” عظیمی” با اشاره به عدم شناسایی اموال مازاد در طوالش،ماسال و رضوان شهر ،از نماینده مردم این حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی درخواست کرد،چنان چه از وجود این گونه اموال اطلاع دارد یا کسب اطلاع می کند جهت بررسی و سیر قانونی منعکس کند.

وی از شناسایی یک قطعه زمین به مساحت 100 هکتار متعلق به شیلات در بخش بندر کیاشهر شهرستان آستانه اشرفیه خبر داد و گفت :این زمین رها شده است و با استفاده و تبدیل به فعالیت کشاورزی،سبب ایجاد اشتغال و کمک کننده به بهبود وضعیت اقتصادی آن حوزه انتخابیه و استان بشود.

این مسئول با اشاره به انعقاد توافق نامه ای بین سازمان امور مالیاتی با سازمان برنامه و بودجه کشور ،خاطر نشان کرد : طبق این توافق نامه تخصیص منابع اعتبارات هر استان منوط به وصول درآمدهای مالیاتی به واسطه کسری درآمد،است.

به گفته عظیمی، اگر کاری بخواهد در حوزه های جاری و عمرانی گیلان انجام بشود منوط به این استان کسری حدود 200 میلیارد تومان جبران بشود که کار خیلی سختی است و اگر اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان بتواند بالای 95 درصد بودجه مصوب محقق بکند به ازای هر یک درصد اضافی،4 درصد از سایر منابع به استان اضافه تخصیص خواهند داد.

مدیرکل اقتصادی و دارایی گیلان،معتقد است : اگر بتوانیم آن منابع در حوزه هایی که اثرات اجتماعی دارد،هزینه بکنیم،یک برنامه خوبی است که مردم و دولت منتفع خواهند شد.

” عظیمی ” یکی از سیاست های کاری مهم خودش را ” رعایت عدالت مالیاتی ” عنوان کرد و ادامه داد : رعایت عدالت مالیاتی در راستای بررسی بر مبنای این است باید مشخص بشود مالیاتی که از مودی اخذ شده عادلانه بوده است یا خیر و در صورت اعتراض افراد مودی،موضوع توسط افراد خیلی متخصص طبق قوانین و مقررات رسیدگی و منجر به صدور رای می شود.

وی در پاسخ به سئوال نماینده مردم طوالش،ماسال و رضوان شهر در مجلس درباره میزان برگشت بودجه احتمالی دستگاه های اجرایی در سال گذشته،اظهار کرد : جذب بودجه در سال گذشته خیلی خوب بود ولی در حوزه اسناد خزانه یک مقداری مساله وجود داشت که مربوط به شهرداری تالش بود و تقریبآ مشکلات بقیه موارد حل شده و به جذب رسید.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان با اشاره به باقی ماندن حدود 200 میلیارد تومان اسناد خزانه گیلان تا قبل تیر ماه امسال،ابراز کرد : خوش بختانه با برگزاری جلسه و کمک استانداری ،99 درصد بودجه دستگاه ها جذب شد و شهرداری یک مقدار کمتر بود که یک مورد اصلی مربوط به شهرداری تالش بود که باید یک فکر اساسی برای آن کرد.

-نماینده مردم طوالش ،ماسال و رضوان شهر در مجلس شورای اسلامی بر آمادگی جهت فشردن دست و پهن کردن فرش قرمز برای سرمایه گذاران در این حوزه انتخابیه تاکید کرد و گفت : تمهیدات ساخت اسکله شهرستان تالش جزو اولویت های مهم و در دست پیگیری است.

حسن محمد یاری از انتصاب ” سید رضا عظیمی” به عنوان نیروی بومی به این سمت ابراز خرسندی و با بیان این که اکثر مدیران استانی غیر بومی می باشند، اذعان کرد : حسن بومی بودن این است حداقل به منطقه جغرافیایی محل خدمت،روحیات و دغدغه های مردم،مشکلات و اولویت های حاکم آشنایی دارند.

وی شهرستان های تالش،ماسال و رضوان شهر را دارای پتانسیل های متعدد گردشگری و اقتصادی دانست و از جمله پروژه های بسیار مهم در دست ساخت حوزه انتخابیه خودش را سد شفارود و کنار گذر ملی تالش عنوان کرد.

این مقام با اشاره به وقفه چندین ساله در ساخت تقاطع غیر هم سطح خرجگیل بخش اسالم شهرستان تالش، متذکر شد : به زودی مراسم بهره برداری از این پل به عنوان متصل کننده استان های اردبیل و گیلان با حضور مردم و مقامات برگزار می شود.

” محمد یاری”جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی در حوزه انتخابیه خودش را حائز اهمیت دانست و بر آمادگی جهت فشردن دست و پهن کردن فرش قرمز برای سرمایه گذاران در این حوزه انتخابیه تاکید کرد و گفت : تمهیدات ساخت اسکله شهرستان تالش در دست پیگیری است.

وی یکی از عوامل محدود کننده تولید در استان گیلان را زمین دانست و تصریح کرد :افرادی که درخواست زمین دارند باید اعتبار سنجی بشوند و اهلیت اعتباری آنان باید در کوتاه ترین زمان ممکن باید مورد بررسی لازم قرار بگیرد.

عضو کمیسیون اجتماعی محلس شورای اسلامی،میزان برگشت احتمالی بودجه دستگاه های اجرایی گیلان در سال 1398،رصد میزان سرمایه گذاری خارجی در استان و میزان اعتبار سنجی اشخاص برای واگذاری ارضی را مورد کنکاش قرار داد.

محمد یاری ،میزان مطالعه و بررسی آثار و نتایج اقتصادی سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت در استان و میزان نظارت بر وصول درآمد های عمومی استان و همچنین اجرای وظایفی که به موجب قانون به خزانه معین استان محول شده است را مورد بررسی قرار داد.

وی میزان اعمال نظارت مالی بر مخارج واحدهای استانی دستگاه‌های اجرایی که اعتبار آنها از بودجه عمومی کشور تأمین می‌ شود را با طرح پرسش از ” سید رضا عظیمی” مورد واکاوی قرار داد.

پایان پیام

Print Friendly, PDF & Email

اشتراک این خبر در :