اختصاصی / مدیر امور شعب بانک ملی گیلان خبر داد : بانک 500 میلیارد تومان در قالب 200 پرونده مطالبات دارد / انتقاد شدید نماینده طوالش از بروکراسی سخت اداری
کاشف اسرار-مدیر امور شعب بانک ملی گیلان از مطالبه 500 میلیارد تومان در قالب حدود 200 پرونده خبر داد و گفت : این حجم از مطالبات خیلی زیاد می باشد ، حدود 60 درصد تسهیلات در اختیار این تعداد تسهیلات گیرندگان است و صنعت گران به بهانه حمایت از صنعت و حفظ نیروی کار باز پرداخت نمی کنند.
به گزارش خبرنگار کاشف اسرار، ” سید رسول میر خلفی” در دیدار با نماینده مردم طوالش ، ماسال و رضوان شهر در مجلس شورای اسلامی ” ضمن خیر مقدم به ” حسن محمد یاری،با اشاره به انتصاب خودش به سمت مدیریت امور شعب بانک ملی گیلان در مرداد ماه امسال،بر ایجاد تعامل با اعضای مجمع نمایندگان استان در خانه ملت تاکید کرد.
وی با تاکید بر آمادگی پرداخت وام های قرض الحسنه تا سقف 20 میلیون ریال به اشخاصی که توسط نمایندگان مردم معرفی می شوند،پرداخت 100 میلیون ریال درخواست شده توسط نماینده را منوط به تصویب مراجع بالا دستی دانست و خطاب به نماینده مردم طوالش،ماسال و رضوان شهر،اظهار کرد : ” شما مورد وثوق و اطمینان مردم بوده و هستید ،موکلین توقع دارند و باید رضایت مندی آنان حاصل بشود و ما از خدایمان هست مساعدت و پرداخت وام داشته باشیم.
این مدیر ارشد بانکی با اشاره به فعالیت 1 هزار و 224 نفر کارمند در بخش های مختلف مدیریت امور شعب بانک ملی گیلان،خاطر نشان کرد : تعداد 17 نفر در سال گذشته از طریق برگزاری آزمون ادواری به صورت رسمی در بانک جذب شدند.
” میر خلفی ” ،درباره نحوه به کار گیری نیروهای شرکتی در مدیریت امور شعب بانک ملی گیلان،متذکر شد : ” شرکت ” خدمات ملی تدارک” در زمینه پشتیبانی اداری، صادرات و واردات و رفاهی و رستوران به صورت سهامی خاص با بانک ملی ایران فعالیت دارد.
به گفته وی،شرکت پارس هم پشتیبانی کننده تجهیزات رایانهای و نرم افزارهای بانک ملی ایران در سراسر کشور میباشد و خدمات و پروژه متنوعی را در این خصوص ارائه می دهد .
مدیر امور شعب بانک ملی گیلان،ادامه داد : شرکت پارس نسبت به ارائه کلیه خدمات امداد به مشتریان و شعب بانک ملی ایران و سایر بانک های طرف قرارداد،،ارائه کلیه خدمات پشتیبانی خود پرداز به ارائه کلیه خدمات پشتیبانی سخت افزاری به بانک ملی ایران و سایر بانکهای طرف قرارداد و هم چنین ارائه کلیه خدمات پشتیبانی سخت افزاری به بانک ملی ایران و سایر بانکهای طرف قرارداد فعالیت دارد.
” میر خلفی” ،خاطر نشان کرد : شرکت ” پی،اس،پی” ( پرداخت الکترونیک سداد)هم از دیگر شرکت های دارای همکاری با بانک ملی ایران است و تمام شرکت های مورد اشاره به صورت علی راس و هر از گاهی نسبت به جذب نیرو اقدام می کنند .
وی مدیریت امور شعب بانک ملی گیلان این مجموعه بانکی را از لحاظ منابع انسانی و مالی،بیشترین شعبه،30 درصد تسهیلات ازدواج ،تعداد خود پرداخت و خود دریافت و پرداخت تسهیلات در بین بانک های استان اول و برتر معرفی کرد .
دبیر کمیسیون شورای هماهنگی بانک های گیلان به تبیین عملکرد شبکه بانکی استان در پرداخت تسهیلات کرونا تا دهم آبان ماه امسال اشاره و ابراز کرد : تا این تاریخ 29 هزار و 520 پرونده و بیش از 86 درصد پرداخت شد و از سه هزار و 808 میلیارد ریال کل تسهیلات معرفی شده ،3 هزار و 157 میلیارد ریال یعنی 83 درصد به متقاضیان پرداخت شد.
” میر خلفی ” با ابراز خرسندی از این که شبکه بانکی گیلان از نظر درصد پرداخت در کشور اول است،متذکر شد : مدیریت امور شعب استان دارای Cashless ATM (پایانه غیر نقدی) و VTM (خود بانک) به تعداد 1 هزار و 607 دستگاه است.
وی با اشاره به فعالیت تعداد 189 دستگاه Cashless ATM که تمامی خدمات یک دستگاه خود پرداز به استثنای پرداخت پول نقد را انجام می دهد، تعداد دستگاه های موجود پایانه های فروش P.O.S) POINT OF SALE) که در مراکز فروش کالا و خدمات نصب می شود را 140 هزار و 322 دستگاه اعلام کرد.
مدیر امور شعب بانک ملی گیلان،به تبیین مهم ترین مشکلات اساسی این مجموعه بانکی پرداخت و حجم مطالبات در استان را خیلی زیاد ذکر کرد و از مطالبه 500 میلیارد تومان در قالب حدود 200 پرونده خبر داد.
” میر خلفی” ،تصریح کرد : رقم این حجم از مطالبات خیلی زیاد می باشد ، حدود 60 درصد تسهیلات در اختیار تسهیلات گیرندگان یاد شده است و صنعت گران به بهانه حمایت از صنعت و حفظ نیروی کار ،اقساط باز پرداخت نمی کنند و ضرورت دارد این مطالبات تعیین و تکلیف بشود تا به چرخه تولید باز گردد تا بتوان به دیگر متقاضیان کمک کرد.
وی در این راستا بدون ذکر نام به یک واحد صنعتی در گیلان اشاره کرد که فعال می باشد و در سال 1387 تسهیلات اخذ کرده ولی به بهانه داشتن کارگر و بیکار نشدن آنان نسبت به انجام تعهدات و پرداخت اقساط اقدامی نکرده است.
مدیر امور شعب بانک ملی گیلان هم چنین از وجود حدود 2 هزار و 800 پرونده قضایی خبر داد و این حجم از پرونده ها را دارای رویکرد خوبی ندانست و عزم خودش را اخذ مطالبات و تعیین و تکلیف پرونده های قضایی در طول دوره مدیریتی خودش بیان کرد.
” میر خلفی” باز سازی ساختمان ها و به سازی زیر ساخت بانک که فرسوده می باشد را یکی دیگر از برنامه های کاری خودش برشمرد و با اشاره به عنایت خاص مدیر عامل بانک ملی ایران به امور شعب استان گیلان،اختصاص بودجه خاص برای اجرایی کردن باز سازی ساختمان ها و به سازی زیر ساخت بانک ضروری دانست.
وی با ابراز رضایت مندی از عملکرد مسئول بانک ملی تالش این شهرستان را یکی از شهرستان فعال و موفق گیلان دانست و ابراز کرد : حدود 60 درصد از پرونده های اخذ تسهیلات بانکی در سطح استان از تالش است.
این مسئول که اصفهانی می باشد با بیان این که تالش چهار هزار و ۵۰۰ کیوی کار دارد که در 39 هزار هکتار از اراضی این شهرستان سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن محصول کیوی برداشت میکنند،بر اعلام آمادگی مدیریت امور شعب بانک ملی به بخش های صنعت و کشاورزی این شهرستان از جمله کیوی کاران طبق ضوابط بانکی تاکید کرد.
” میر خلفی” خطاب به نماینده مردم طوالش،ناسال و رضوان شهر در مجلس شورای اسلامی،اظهار کرد : ” هر جا حس کردید سرمایه گذاری توسط فرد دارای اهلیت،طرح پویا و باز دهی دهنده وجود دارد ،کاری به تبصره نخواهیم داشت،کنار متقاضی خواهیم بود و از منابع داخلی بانک تسهیلات پرداخت می کنیم.
وی در پاسخ به خبرنگار کاشف اسرار درباره آخرین وضعیت مجتمع چاپ و بسته بندی “ایحا گستر شمال ” شهرستان رشت واقع در کیلومتر 15 جاده رشت به تهران،خاطر نشان کرد : این شرکت در گروه “چاپ و خدمات مربوط به چاپ,بسته بندی پلاستیکی,فیلم” فعالیت می کرد.
مدیر امور شعب بانک ملی گیلان با بیان این که این کارخانه از نظر ظرفیت تولید یکی از پنج کارخانه بزرگ صنعت چاپ و بستهبندی در کشور بوده و از نظر چاپ نیز در خاورمیانه رتبه اول را داشت، یاد آور شد : پروژه احداث کارخانه در مرداد ماه 1382 آغاز و در دی ماه 1384 آماده بهره برداری شد.
” میر خلفی ” درباره روند اخذ تسهیلات بانکی توسط واحد مذکور، خاطر نشان کرد: اولین تسهیلات بانک ملی در اسفند 1383 به مبلغ 100 میلیون تومان و تسهیلات بعدی نیز در اردیبهشت 1389 به میزان 10 میلیارد تومان پرداخت شد.
وی اضافه کرد: بانک ملی در مجموع حدود 63 میلیارد تومان به علاوه 1.8 میلیون یورو به علاوه 370 هزار دلار به صورت ریالی و ارزی طی پنج سال و در 72 مرحله به واحد مذکور تسهیلات داد که میزان بدهی فعلی آن حدود 200 میلیارد تومان است و اجراییه وصول
: این مسئول” ، یاد آور شد : آگهی مزایده اموال منقول به موجب پروندههای اجرائی کلاسههای 9100124 و 9100125 و کلاسههای دستی 92/1-3/91 و 93/1-3/91 له بانک ملی ایران شعبه رشت نشر یافت.
به گفته میر خلفی ، اخیرآ ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور مصوبه ای برای اعطای تسهیلات به منظور راه اندازی مجدد ” ایحا گستر شمال” داشته است و بنده به اتفاق دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کشورمان از محل استقرار مجتمع مذکور صورت گرفت.
وی اعتقاد دارد : ” اگر برای مجتمع مذکور سرمایه گذار پیدا بشود و واحد صنعتی خریداری بکند یا مشارکت در راه اندازی نماید،بهتر است،این در حالی است میزان بدهی ارزی و ریالی ” مدیریت شرکت ایحا گستر شمال”حدود 200 میلیارد تومان است.
مدیریت امور شعب بانک ملی گیلان ،مجتمع ” ایحا گستر شمال ” را دارای صنعت و ماشین آلات خیلی خوب و بسیار به روزی دانست و با اشاره به اعلام آمادگی مدیریت مجتمع برای راه اندازی مجتمع،مدعی شد : مدیر مجتمع دارای اهلیت انجام کار نبود و سبب تعطیلی واحد شد.
” میر خلفی ” ،ابراز کرد: بانک ملی ایران در طول انقلاب اسلامی علاوه بر فعالیت به عنوان بازوی اقتصادی نظام، در امور عام المنفعه و انجام مسئولیت های اجتماعی همانند ساخت فضاهای آموزشی، ساخت درمانگاه، آزادسازی زندانیان دیه، بازسازی مساجد، خرید آمبولانس و… ایفای نقش کرده است.
وی متذکر شد : در این استان نیز بودجهای معادل 12 میلیارد ریال جهت مشارکت در ساخت پنج مدرسه از سوی بانک اختصاص داده شده که حاکی از نگاه ویژه مدیران ارشد بانک ملی ایران به حق تحصیل دانش آموزان عزیز در فضایی با کیفیت است به صوری که کلنگ ساخت و تکمیل مدرسه ابتدایی شهید نظری روستای ارده رضوانشهر در تابستان امسال با همت بانک ملی ایران بر زمین زده شد.
نماینده مردم طوالش،ماسال و رضوان شهر در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در این دیدار به تبیین وضعیت جغرافیایی حوزه انتخابیه خودش پرداخت و اظهار کرد:این شهرستان ها از نظر جغرافیایی دارای 25 درصد وسعت استان گیلان را دارد ،همه مواهب وجود دارد ولی بی بهره ایم.
” محمد یاری” اعتقاد دارد : “بخش غرب گیلان نسبت به شرق استان از مزایا خیلی بهره مند نبوده و نمی دانم چه سیاستی وجود داشته که بخش غربی مظلوم واقع شده است؟
وی به بروز سیل اخیر ویران گر شهرستان تالش اشاره و تصریح کرد : تالش دارای 12 رودخانه وحشی می باشد و سیل اخیر وحشتناک شهرستان،باعث از بین بردن بسیاری از زیر ساخت ها،راه ها ،مزارع کشاورزی و آسیب زدن به مشاغل و برخی از املاک شد.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس به شدت از بروکراسی سخت اداری و سرگردانی دو ساله سرمایه گذاری ساخت اسکله تالش و عدم انجام تمهیدات اعطای مجوز توسط استاندار گیلان انتقاد کرد.
” محمد یاری” یکی از آرزوهای دیرینه مردم حوزه انتخابیه ” طوالش،ماسال و رضوان شهر ” را ساخت اسکله در شهرستان تالش عنوان و با اشاره به وجود مواهب متعدد الهی و پتانسیل های بالقوه گردشگری و تعدادی از واحد های صنعتی بزرگ در حوزه انتخابیه خودش،ساخت هر چه سریعتر اسکله در ساحل شهرستان تالش را بسیار ضروری و حائز اهمیت دانست.
وی با بیان این که تمهیدات ساخت اسکله شهرستان تالش در دست پیگیری است،خاطر نشان کرد : احداث بندر در سواحل شهرستان تالش از جمله مصوبات سفر رییس جمهوری دولت دهم به گیلان بوده كه مكان یابی شده و قرار بود اقدامات اجرایی آن در سریع ترین زمان ممكن عملی بشود.
این قاضی دادگستری و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر این که احداث بندر تالش فرصت های متنوع شغلی ، اجتماعی و اقتصادی را در منطقه فراهم می کند،سرمایه گذار ساخت این پروژه استراتژیک را از استان اردبیل معرفی کرد و وقفه چندین ساله در ساخت اسکله را مورد انتقاد قرار داد.
” محمد یاری ” با اشاره به وجود ساحل 93 کیلومتری در حوزه انتخابیه طوالش و انتقاد از برخی که می گویند:” شهرستان های آستارا و انزلی دارای اسکله است و نیازی به ساخت در شهرستان تالش نیست،تصریح کرد: بخش خصوصی می خواهد بیاید و باری از بخش عمومی بردارد و مطرح کردن عدم نیاز به ساخت اسکله حرفی غیر منطقی است.
وی با انتقاد از بی توجهی استانداران گیلان طی دو سال اخیر،اظهار کرد : استاندار در دیگر استان ها کار گروه جمع و تسهیل در صدور مجوز می کند ولی متاسفانه حدود دو سال سرمایه گذاری از اردبیل در گیلان سرگردان است ، به او مجوز به او نمی دهند،می خواهد از استان فرار بکند و این درد ماست.
این مقام با اذعان بر این که بیکاری در حوزه انتخابیه ” طوالش،ماسال و رضوان شهر” بیداد می کند ،مراجعات زیاد مردمی و اختصاص وام های قرض الحسنه یکصد میلیون ریال برای رفع حاجات و متحول کردن زندگی خانواده های ضعیف را مورد تاکید ویژه قرار داد .
نماینده مردم طوالش یکی از محصولات بسیار مهم این حوزه انتخابیه را کیوی معرفی کرد و گفت : کیوی محصولی با دهها خاصیت که حدود دو دهه است کاشت آن در غرب گیلان بهویژه شهرستان تالش روز به روز در حال افزایش است.
” محمد یاری ” رغبت مردم به کاشت نهال کیوی در طول سالهای گذشته از یک طرف و احداث سرد خانه های متعدد از طرف دیگر نقش مهمی در افزایش درآمد کیوی کاران منطقه داشته، اما هم چنان باغ داران تالشی در مراحل مختلف تولید، بسته بندی و فروش این محصول مهم با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکند.
وی یاد آور شد : تالش چهار هزار و ۵۰۰ کیوی کار دارد که در 39 هزار هکتار از اراضی این شهرستان سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن محصول کیوی برداشت میکنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس،تصریح کرد: حجم تولید بالای این شهرستان و گرایش کشاورزان و باغداران تالشی به کاشت کیوی لزوم توجه و برنامهریزی دقیق مسؤولین را میطلبد تا حاصل زحمات هزاران باغ دار تالشی به جیب دلالان نرود.
” محمد یاری ” با اشاره به شیوع بیماری کرونا و ضربه زدن به کیوی کاران غرب استان گیلان،خاطر نشان کرد : بسیار تلاش کردیم تا بتوانیم تاریخ صادرات این محصول را به عقب بکشانیم تا مردم از شیوع کرونا آسیب دیده بودند از تسهیل در صادرات محصول خودشان بهره مند بشوند.
وی ادامه داد : علی رغم مراجعه به وزارت جهاد کشاورزی،دیدار با وزیر و اخذ مصوبه برای رفاه حال کیوی کاران،آن قدر بروکراسی اداری طولانی است ،متاسفانه باز هم به روز های آخر رسید.
عضو مجمع نمایندگان گیلان،حجم مراجعات مردمی در ایام کرونا و سیل حوزه انتخابیه طوالش،ماسال و رضوان شهر در مجلس شورای اسلامی را بسیار زیاد بیان کرد و با ارائه تقاضایی خواستار مساعدت ویژه برای اختصاص وام های قرض الحسنه تا سقف 10 میلیون تومان جهت کارگشایی افراد نیازمند گردید که با استقبال مدیریت امور شعب بانک ملی استان مواجه شد.
” محمد یاری” با بیان این که حوزه انتخابیه طوالش ،قطب کیوی کاری استان گیلان است،تصریح کرد : کیوی کاری علی رغم درآمد زایی بالا دارد ولی متاسفانه آن طوری که از صنعت چای،زعفران و زیتون حمایت می شود ،هنوز در کیوی کاری جا نیفتاده است.
وی سطح زندگی برخی از مردم جامعه را بسیار ضعیف دانست و از پرداخت تسهیلات زیاد قرض الحسنه به افراد نیازمند استقبال، و سطح وسعت 160 کیلومتری طول حوزه انتخابیه طوالش،ماسال و رضوان شهر را 25 درصد وسعت استان ذکر کرد.
این مقام با اشاره به وجود 988 روستا در شهرستان تالش،تصریح کرد : حوزه انتخابیه طوالش،ماسال و رضوان شهر در مجموع دارای حدود 1 هزار و 197 روستا است و باید به امورات همه روستاها در طی 4 سال نمایندگی مجلس رسیدگی کرد، این در حالی است شهرستان آستارا به عنوان حوزه انتخابیه هم جوار، دارای 64 روستا است.
” محمد یاری” به نبیین قدمت تاریخی تالش بزرگ پرداخت و ابراز کرد : تالش دارای قدمت 4 هزار ساله فرهنگی می باشد و یک لهجه نیست،بلکه زبان مستقل است و کاوش های باستان شناسی حکایت دارد در سالیان دور دارای خط و زبان بوده است.
وی تالشی ها را انسان های قانع معرفی کرد که سفره آنان بر روی همه پهن است و اگر کسی روی سفره تالش زبانان ننشیند،ناراحت می شوند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر این که حجم میزان بیکاری در حوزه انتخابیه بنده بیداد می کنند ،از بی توجهی برای بازگشایی جاده یک کیلومتری” روستای سیاه جعفر” در بالای لیسار که بر اثر سیل اخیر مسدود شد ،به شدت انتقاد کرد.
به گفته محمد یاری”، حدود 80 خانوار در روستای سکونت دارند و اکثر ساکنین تحت حمایت بهزیستی و کمیته امداد می باشند و بر اثر مسدود شدن جاده ،نمی توانند به شهر که دارای فاصله 5 کیلومتری است، برسانند و زیبنده نیست.
وی تصریح کرد : اگر دو خانوار متمول در این روستا سکونت داشتند،این گونه برخورد نمی گردید و گاهی اوقات دو گانگی در رفتار با انسان ها خیلی زجر آور است .تعدادی بدبخت و بیچاره دامدار و کیوی کار مسیر تردد آنان که اولین و ضروری ترین نیاز برای یک زندگی معمولی است،وجود ندارد.
نماینده مردم طوالش، ماسال و رضوان شهر در مجلس،متذکر شد : آن قدر در روستای مذکور داد و بیداد کردیم ،قرار شد از شنبه هفته جاری نسبت به بازگشایی جاده اقدام بکنند.
” محمد یاری” در پایان،گفت:” ما همیشه شعارمان این بود که اگر نمیتوانیم برای کسی اشتغال ایجاد کنیم یا در معیشتش تغییری یا ارتقایی انجام بدهیم، حداقل جلوی معیشت دیگران را با مصوبات و تصمیمات غلط خودمان نگیریم که گاهی اوقات هزینه اش را باید مردم بدهند”.
پایان پیام