وزیر فرهنگ : پیکر نحیف رسانه به اجبار بار ضعف نهادهای مدنی هم به دوش می کشد
کاشف اسرار-وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجمع عمومی سالیانه خانه مطبوعات و رسانه های کشور پیامی صادر کرد و در بخشی از آن نوشت : رسانه ها با آگاهی بخشی و روشنگری مسیر فساد و سوء استفاده از قدرت را مسدود کرده و با نور تاباندن بر عمل کرد مسئولان، فرآیندها و تصمیم گیری ها را شفاف می کنند و مخاطرات و تنگناهای عرصه مطبوعات هم دو چندان است و پیکر نحیف رسانه به اجبار، بار ضعف نهادهای مدنی را هم به دوش میکشد
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی کاشف اسرار به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام سیدعباس صالحی به این مجمع به شرح زیر است:
«بسمالله الرحمن الرحیم
در جوامع توسعه یافته، مطبوعات را به درستی رکن چهارم مردم سالاری نام نهاده اند. چرا که رسانه ها با آگاهی بخشی و روشنگری مسیر فساد و سوء استفاده از قدرت را مسدود کرده و با نور تاباندن بر عملکرد مسئولان، فرآیندها و تصمیم گیری ها را شفاف میکنند.
در کشور ما که به دلایل تاریخی روند توسعه همه جانبه، با موانع و کاستی هایی رو به روست، مخاطرات و تنگناهای عرصه مطبوعات هم دو چندان است و پیکر نحیف رسانه به اجبار، بار ضعف نهادهای مدنی را هم به دوش میکشد. با این وجود و برغم مشکلات و پیچیدگی های مدیریت رسانه در عصر کنونی، که با تحولات شتابناک و گسترده در عرصه ارتباطات و رسانه مواجه هستیم، گام های ارزشمندی در راستای فعالیت حرفهای و ارتقای جایگاه مطبوعات در ایران اسلامی برداشته شده است.
خوشبختانه نهاد های صنفی و تشکل های حرف های مرتبط با مطبوعات در سال های اخیر با همگرایی و انسجام، به قوام یافتگی مؤثری رسیده و خانه مطبوعات و رسانه های کشور به عنوان مأمن فراگیر خانواده بزرگ مطبوعات، نقطه وصل اهالی رسانه در اقصی نقاط کشور شده است. توسعه فعالیت های حرف های خبری در استان ها با تمرکز برتولید محتوای بومی و کمک به ارتقای سواد رسانه ای مردم و پالایش فعالیت های رسانه ای در شهرها و استان ها، از الزامات قدرت یافتن رسانه ها است که خانه مطبوعات کشور با استفاده از ظرفیت های رسانه ای منطقه ای و سرمایه های ارزشمند انسانی، در این مسیر حرکت پویای خود را ادامه می دهد.
اکنون و در آستانه سال نو، مطبوعات در نقطه پر تأملی ایستاده اند که رسالت آنها را بیش از پیش سنگین میکند.
از یک سو سال پرمخاطره کرونایی را سپری کردیم که داغ فراوانی بر دل ها نشاند و همه عرصه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را با اختلال مواجه کرد. در این میان رسانه های ما متحمل و سوگ های جبران ناپذیر و نیز هزینه های سنگینی شدند و البته عملکرد قابل دفاعی در جهت آگاهی مردم، آموزش های لازم و نیز امید آفرینی و حرکت به سوی آینده ای بهتر داشتند که تلاش های آن ها شایسته ارج نهادن و قدر دانستن است.
از سوی دیگر در آستانه انتخابات سرنوشت ساز ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ قرار داریم و کمک به افزایش مشارکت آگاهانه مردم در این آوردگاه خطیر و غلبه بر فضای یأس و ناامیدی و مقابله با شیطنت ها و بدخواهی های دشمنان این مرزو و بوم ، وظیفه دشوار مطبوعات در روزهای پیش رو خواهد بود.
یقین دارم که فعالان رسانه، همچنان که در مقاطع مختلف و روزهای سخت تاریخ کشور و انقلاب همواره خوش درخشیده اند، اینبار نیز به بهترین نحو ممکن به وظیفه خود عمل خواهند کرد.
با قدردانی از زحمات و اقدامات رئیس و هیأت مدیره محترم خانه مطبوعات و رسانه های کشور، از خداوند منان توفیقات روزافزون شما عزیزان را خواستارم.»
پایان پیام