پیگیری احداث بیمارستان عمومی در گیلان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان با تشریح اقدامات انجام شده از دهه فجر پارسال تا هفته دولت امسال گفت: طی این مدت برای رفع فرسودگی امکانات و تجهیزات تخصصی در مراکز درمانی و بهداشتی پیگیریهای لازم صورت گرفت و تجهیزاتی از جمله ونتیلاتور، سی آرم، آنژیو، اندو سونوگرافی، الکتروشوک، ماشین بیهوشی، مانیتورینگ علائم حیاتی، پمپ سرنگ، پمپ سرم، تختهای بستری، برانکارد و رادیولوژی دیجیتال خریداری و برای توزیع آن در مناطق مختلف اقدام شدهاست.
محمد تقی آشوبی در گفت و گو با ایرنا با بیان سایر اقدامات برای توسعه زیرساختهای بهداشتی، درمانی گیلان اظهار کرد: راه اندازی فاز دوم بیمارستان ۱۷ شهریور افتتاح کلینیک تخصصی و فوق تخصصی شهدای سلامت، آمادهسازی بخش شیمی درمانی سرپایی تالش و بندرانزلی، آمادهسازی بخش تشخیص زودهنگام لاهیجان برای دریافت تجهیزات و تامین تجهیزات سرمایهای مراکز درمانی و بیمارستانها به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال از جمله این اقدمات است.
وی اضافه کرد: راهاندازی MRI، میکروسکوپ جراحی، دستگاه دیالیز، الکتروکاردیوگراف، رادیولوژی، ونتیلاتور و بسیاری دیگر از تجهیزات مورد نیاز، تامین دستگاه لاپاراسکوپی و برونکوسکوپی برای بیمارستان شهید بهشتی انزلی، دستگاه لاپاراسکوپی برای بیمارستان شهید نورانی تالش و دستگاه اندوسونو و نیز دستگاه سی آرم آنژیو و تخت اتاق عمل برای بیمارستان رازی، اخذ قرارداد شتابدهنده برای مرکز آموزشی، درمانی رازی رشت، صرفهجویی ارزی و پیگیری اختصاص بودجه برای ارتقا دستگاههای دیالیز گیلان و تصویب بودجه ۷۰ میلیارد ریالی در شورای عالی بهداشت از دیگر اقدامات انجام شده طی این مدت است.
این مسئول با اشاره به راهاندازی پایگاههای اورژانس جادهای در استان طی این مدت گفت: اورژانس جادهای در محور سراوان به فومن، پیربازار رشت، پایگاه شهری شهدای سلامت رشت، جوکندان تالش و فومن راهاندازی شدهاست.
آشوبی با بیان اینکه قطب آموزشهای تخصصی و مهارتی اورژانس گیلان در سایت لاکان راهاندازی شد، اضافه کرد: اضافه شدن ۲ دستگاه موتورآمبولانس و سه دستگاه آمبولانس جدید به مجموعه ناوگان مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث گیلان و آغاز فعالیت اورژانس موتوری در رشت و لنگرود و نیز بازسازی فضای اداری ستاد مرکزی اورژانس استان از دیگر کارهای انجام شده در این حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: دوربینهای مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی گیلان به اورژانس پیش بیمارستانی مراکز آموزشی، درمانی شهر رشت به صورت برخط در سامانه پایش دادههای مراقبتهای درمانی و مانیتورینگ برخط ریاست علوم پزشکی گیلان متصل شدهاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان احداث بیمارستان عمومی (جنرال) را از نیازهای حوزه بهداشت و درمان استان عنوان کرد و گفت: برای احداث این بیمارستان پیگیریهای لازم انجام و با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونان این وزاتخانه برای دریافت مجوز بیمارستان ۸۰۰ تختخوابی سردار جنگل رشت مکاتباتی شد.
آشوبی با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای بهرهگیری از ظرفیت قانون مولدسازی برای تامین مالی پروژههای عمرانی این دانشگاه اظهار کرد: شناسایی ۱۶ ملک با قابلیت مولدسازی در دانشگاه، مکاتبه با اداره کل امور اقتصادی و دارایی، دریافت مجوز و دستورات مرتبط با مولدسازی و برگزاری جلسه با رئیس سازمان خصوصیسازی کشور از جمله این اقدمات است.
وی با تشریح مهمترین اقدامات صورت گرفته در بخش آموزشی و تحصیلات تکمیلی افزود: اخذ مجوز راهاندازی فلوشیپ جراحی سوختگی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بهبود وضعیت آموزشی رشته تخصصی طب اورژانس از “مشروط” به “تایید قطعی” بر اساس ارزیابی بورد تخصصی، ابقاء وضعیت آموزشی “تایید قطعی رشته تخصصی زنان و زایمان بر اساس نظریه بورد تخصصی و اقدامات و فراهمسازی برای راه اندازی رشته تخصصی بیمارهای عفونی و گرمسیری برخی از تلاش ها در این حوزه است.
این مسئول با بیان اینکه نخستین پژوهشگاه تروما(ضربه شدید) در کشور نیز در این استان راهاندازی شده است، گفت: مجوز این پژوهشگاه به عنوان نخستین استان در این حوزه اخذ شده و این مجموعه در حال فعالیت است.
آشوبی با ابزار نگرانی از شمار بالای تروما به ویژه حوادث جادهای در گیلان اظهار کرد: این استان به دلیل وجود نقاط گردشگری و اماکن تفریحی در تیررس ترومای جادهای قرار دارد از اینرو راهاندازی این پژوهشگاه در گیلان اهمیت بسزایی دارد.
