خبر فوری/دادگاه روحانیت دیروز حکم توقف عملیات عمرانی خواهر امام س رشت را صادر کرد
کاشف اسرار-مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان شکوائیه ای را در دوم تیرماه جاری علیه «مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان» و «رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان رشت» ،«به دادگاه ویژه روحانیت» مبنی بر «مداخله غیر کارشناسی در عرصه حریم ثبتی محوطه خواهر امام (س) رشت»، ارائه کرد.
به گزارش خبرنگار کاشف اسرار،در بخشی از شکایت «رضا علیزاده سوستانی»علیه «ولی عادلی» و «حمید رضا کریمی چافوچائی»، آمده است:
«……مداخله غیر کارشناسی در عرصه محوطه خواهر امام(س)رشت در مساحتی بیش از 100 متر مربع و به عمق 4 متر با استفاده از دستگاههای راه سازی برداشت،به طوری که علاوه بر تخریب لایه های فرهنگی و باستانی و پراکنده شدن تعدادی آجرهای قرمز رنگ و کاشی های عصر صفوی در سطح محوطه تعدادی نیز قبور تخریب گردیده و هیچگونه توجهی به هشدارهای کارشناسان و پرسنل یگان حفاظت اداره کل ننموده اند،با عنایت به این که نامبردگان بدون اخذ مجوز از میراث فرهنگی،اقدام به مداخله در عرصه ثبتی با نادیده گرفتن ضوابط حریم در اثر مذکور متنازع فیه می باشد،لذا به موجب مواد 560-564-566-ق.م.(قانون مجازات اسلامی)اقدام مشارالیها جرم تلقی گردیده و این اداره کل ضمن اعلام شکایت به استناد ماده 690،تقاضای صدور توقف عملیات را دارد……».
گفتنی است حکم توقف عملیات در پروژه خواهر امام (س)رشت توسط دادگاه ویژه روحانیت،ظهر امروز به رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان رشت،ابلاغ شد .
از سوئی دیگر مدیرکل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری گیلان در سی خرداد ماه امسال در گفتگویی با پایگاه خبری«گیل نگاه»از توقف عملیات محوطه خواهر امام(س)رشت،توسط مراجع ذی صلاح خبر داد.
ماده 560 ـ هرکس بدون اجازه از سازمان میراث فرهنگی کشور، یا با تخلف از ضوابط مصوب و اعلام شده از سوی سازمان مذکور در حریم آثار فرهنگی ـ تاریخی مذکور در این ماده مبادرت به عملیاتی نماید که سبب تزلزل بنیان آنها شود، یا در نتیجه آن عملیات به آثار و بناهای مذکور خرابی یا لطمه وارد آید، علاوه بر رفع آثار تخلف و پرداخت خسارات وارده به حبس از یک تا سه سال محکوم میشود.
ماده 564 ـ هرکس بدون اجازه سازمان میراث فرهنگی و برخلافضوابط مصوب اعلام شده از سوی سازمان مذکور به مرمت یا تعمیر، تغییر، تجدید و توسعه ابنیه یا تزیینات اماکن فرهنگی ـتاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی مبادرت نماید، به حبس ازشش ماه تا دو سال و پرداخت خسارت وارده محکوم میگردد.
ماده 566 ـ هرکس نسبت به تغییر نحوه استفاده از ابنیه، اماکن ومحوطههای مذهبی ـ فرهنگی و تاریخی که در فهرست آثار ملیثبت شدهاند، برخلاف شئونات اثر و بدون مجوز از سوی سازمانمیراث فرهنگی کشور، اقدام نماید علاوه بررفع آثار تخلف و جبرانخسارت وارده به حبس از سه ماه تا یکسال محکوم میشود.
ماده 690 ـ هرکس به وسیله صحنه سازی از قبیل پیکنی،دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرت بندی، نهرکشی،حفرچاه، غرس اشجار و زراعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگلها و مراتع ملی شده، کوهستانها، باغها، قلمستانها، منابع آب،چشمهسارها، انهار طبیعی و پارک های ملی، تاسیسات کشاورزی ودامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکتهای وابسته به دولتیا شهرداریها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث باقیه که برای مصارف عامالمنفعه اختصاصیافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذیحق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید یا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هرگونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت ازحق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم میشود.
دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.
تبصره1 ـ رسیدگی به جرایم فوق الذکر خارج از نوبت به عملمیآید و مقام قضایی با تنظیم صورت مجلس دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز را تا صدور حکم قطعی خواهد داد.
تبصره2 ـ در صورتی که تعداد متهمان سه نفر یا بیشتر باشد و قراین قوی برارتکاب جرم موجود باشد قرار بازداشت صادر خواهدشد، مدعی میتواند تقاضای خلع ید و قلع بنا و اشجار و رفع آثارتجاوز را بنماید.
پایان پیام