مصالحه برای اعلام گذشت توسط مدیرکل میراث فرهنگی گیلان به چه منظور؟؟؟؟
کاشف اسرار-پایگاه خبری «گیل نگاه » در ۳۰ خرداد ماه امسال ،خبری را با تیتر:«توقف عملیات حفاری در بقعه خواهر امام رشت»،به نقل از مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان؛بر روی خروجی خود منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار کاشف اسرار،در بخشی از این خبر به نقل از «رضا علیزاده »،آمده است:«وی با اشاره به اینکه که حفاری بدون اطلاع سازمان میراث فرهنگی انجام شده است بیان میکند: بلافاصله بعد از کسب اطلاع، عملیات با کمک مراجع قانونی متوقف شده است».
با گذشت دو روز از انتشار این خبر،خبرنگار کاشف اسرار،بعدازظهر چهارشنبه دوم تیرماه در محل پروژه حضور یافت و مشاهده کرد، لودر زرد رنگی و کامیون های شهرداری رشت در حال خاک برداری و انتقال خاکها به بیرون هستند؟!(اینجا را بخوانید).
خبرنگار کاشف اسرار،در سوم تیر ماه جاری اطلاع یافت؛مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان شکوائیه ای را در دوم تیرماه جاری علیه «مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان» و «رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان رشت» ،«به دادگاه ویژه روحانیت» مبنی بر «مداخله غیر کارشناسی در عرصه حریم ثبتی محوطه خواهر امام (س) رشت»، ارائه کرده و ارائه شکایت در دوم تیر ماه با اظهارات “رضا علیزاده” در گفتگو با پایگاه خبری «گیل نگاه»مبنی بر توقف عملیات حفاری در این بقعه،تضاد دارد؟!
روابط عمومی اداره کل اوقاف و امورخیریه استان گیلان در نوزدهم تیر ماه (شنبه هفته جاری)خبری را با تیتر:«جلسه بهسازي حرم مطهر خواهرامام رشت با حضور مسئولين استاني برگزار شد »را بر روی خروجی سایت سازمان منتشر کرد.
در بخشی از این خبر،آمده است:«جلسه بررسی موضوع بهسازی حرم مطهر خانم فاطمه اخری(س) با حضور مسولین استانی در این آستان مقدس برگزار شد.
دراین جلسه که با حضور مهندس شعبان پور , معاون عمرانی استاندار , حجت الاسلام عادلی , مدیرکل اوقاف و امورخيريه , مهندس علیزاده , مدیرکل میراث فرهنگی , مهندس خاوری , مدیرکل راه و شهرسازی و دکتر ثابت قدم , شهردار کلانشهر رشت برگزار شده بود موضوع عملیات عمرانی بهسازی حرم مطهر خواهرامام رضا(ع) رشت با تفاهم صورت گرفته حل و فصل گردید .
همچنین در این جلسه که به ریاست مهندس شعبانپور , معاون عمرانی استانداری گیلان برگزار شده بود مقرر گردید شهرداری کلانشهر رشت عملیات عمرانی خود را با حفظ حریم محوطه مورد نظر میراث فرهنگی آغاز نماید«.
با گذشت سه روز از انتشار این خبر،پایگاه خبری و تحلیلی«کاشف اسرارذ»بنا بر رسالت ذاتی خویش مبنی بر آگاهی مردم،بخشی از تصویر تفاهم نامه اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان را بدون قسمت امضاء مسئولین به شرح ذیل منتشر می کند:
گفتنی است در ذیل این صورتجلسه،از جمله نام مدیران امضاء کننده به شرح زیر به چشم می خورد:
رضا علیزاده -مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان
سیدمحمدعلی ثابت قدم-شهردار رشت
شعبان علی خاوری دانش ور-مدیرکل راه و شهرسازی گیلان
حجت شعبان پور-معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری گیلان
ولی عادلی-مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان
حمید رضا کریمی چافوچائی-رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان رشت
و……
…………………………………
اینک سئوال می شود،آیا تخریب عمدی آثار تاریخی قابل مسامحه هست؟ اگر اینطور باشد دیگه هیچ اثر تاریخی در استان گیلان نخواهد بود چون متهمین اول کاملآ به طور عمدی و بدون توجه به اخطار مامورین حفاظتی تخریب میکنند و بعد با رایزنی مصالحه میکنند!!!!!!
ماده ۵۶۰ ـ هرکس بدون اجازه از سازمان میراث فرهنگی کشور، یا با تخلف از ضوابط مصوب و اعلام شده از سوی سازمان مذکور در حریم آثار فرهنگی ـ تاریخی مذکور در این ماده مبادرت به عملیاتی نماید که سبب تزلزل بنیان آنها شود، یا در نتیجه آن عملیات به آثار و بناهای مذکور خرابی یا لطمه وارد آید، علاوه بر رفع آثار تخلف و پرداخت خسارات وارده به حبس از یک تا سه سال محکوم میشود.
ماده ۵۶۴ ـ هرکس بدون اجازه سازمان میراث فرهنگی و برخلافضوابط مصوب اعلام شده از سوی سازمان مذکور به مرمت یا تعمیر، تغییر، تجدید و توسعه ابنیه یا تزیینات اماکن فرهنگی ـتاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی مبادرت نماید، به حبس ازشش ماه تا دو سال و پرداخت خسارت وارده محکوم میگردد.
ماده ۵۶۶ ـ هرکس نسبت به تغییر نحوه استفاده از ابنیه، اماکن ومحوطههای مذهبی ـ فرهنگی و تاریخی که در فهرست آثار ملیثبت شدهاند، برخلاف شئونات اثر و بدون مجوز از سوی سازمانمیراث فرهنگی کشور، اقدام نماید علاوه بررفع آثار تخلف و جبرانخسارت وارده به حبس از سه ماه تا یکسال محکوم میشود.
ماده ۶۹۰ ـ هرکس به وسیله صحنه سازی از قبیل پیکنی،دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرت بندی، نهرکشی،حفرچاه، غرس اشجار و زراعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگلها و مراتع ملی شده، کوهستانها، باغها، قلمستانها، منابع آب،چشمهسارها، انهار طبیعی و پارک های ملی، تاسیسات کشاورزی ودامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکتهای وابسته به دولتیا شهرداریها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث باقیه که برای مصارف عامالمنفعه اختصاصیافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذیحق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید یا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هرگونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت ازحق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم میشود.
دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.
تبصره۱ ـ رسیدگی به جرایم فوق الذکر خارج از نوبت به عملمیآید و مقام قضایی با تنظیم صورت مجلس دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز را تا صدور حکم قطعی خواهد داد.
تبصره۲ ـ در صورتی که تعداد متهمان سه نفر یا بیشتر باشد و قراین قوی برارتکاب جرم موجود باشد قرار بازداشت صادر خواهدشد، مدعی میتواند تقاضای خلع ید و قلع بنا و اشجار و رفع آثارتجاوز را بنماید.
پایان پیام