احداث پایانه صادراتی گل و گیاه گیلان در اراضی کیشستان به سرانجام نرسید
کاشف اسرار-هفته نامه سیاسی و اجتماعی«کاشف الحقایق»،در شماره اول در 16 خرداد ماه امسال ،گزارش ویژه ای را از وضعیت یکی از مهم ترین مصوبات سفرهای محمود احمدی نژاد در سمت رئیس جمهوری به گیلان در اسفند 85 برای ساخت پایانه صادراتی گل و گیاه در این استان منتشر کرد.
تصویب احداث پایانه صادراتی گل وگیاه درسفر دور اول رئیس جمهوری به گیلان***
به گزارش کاشف اسرار و به نقل از هفته نامه کاشف الحقایق؛این سفر که در اسفندماه 85صورت پذیرفت ،هیات وزیران ،222مصوبه را برای عمران وآبادانی گیلان به تصویب رساندند، که یکی از مهمترین آنها ،اختصاص مبلغ 2میلیارد و 500میلیون ریال، جهت احداث و تکمیل پروژه پایانه صادراتی محصولات کشاورزی، گل وگیاه بعد از تشکیل شرکت ،توسط بخش غیر دولتی از سوی سازمان توسعه تجارت ایران بود.
****تعریف پایانه صادراتی
طبق ماده 2دستورالعمل حمایت از ایجاد و توسعهی پایانههای صادراتی مندرج درسایت سازمان توسعه تجارت ایران، منظور از پایانههای صادراتی، مجتمعهایی است که امکانات، تأسیسات و تجهیزات لازم برای تسهیل و تسریع در امر صادرات را به طور متمرکز و یکپارچه فراهم نموده و نسبت به ارایۀ خدمات رفاهی همچون هتل، رستوران، پمپ بنزین، تعمیرگاه و… به مشتریان اقدام مینمایند. هم چنین براساس ماده 3 این دستورالعمل ، متقاضیان سرمایهگذاری برای احداث پایانههای صادراتی لازم است تا شرایط زیر را داشته باشند:
100 درصد سهام شرکت متعلق به بخش خصوصی یا تعاونی باشد.درخواست اولیۀ متقاضی در کارگروه توسعۀ صادرات غیرنفتی استان مربوطه به تصویب رسیده باشد.طرح توجیهی فنی و مالی و فهرست خدمات قابل ارائه به صادركنندگان آنها به تأیید سازمان توسعه تجارت ایران رسیده باشد.در صورت احراز هر سه شرط فوق، مجوز موقت (یک ساله) ايجاد پایانۀ صادراتی مربوطه توسط سازمان توسعۀ تجارت ایران اعطا میشود. تمدید مجوز برای یک دوره پنج ساله منوط به رعایت شرایط مندرج در ماده 5 خواهد بود. ازسویی دیگرماده 5این دستورالعمل تاکید دارد، در طی دورۀ اعتبار مجوز موقت، سازمان توسعۀ تجارت ایران نسبت به بررسی عملکرد متقاضی در زمینههای زیر اقدام مینماید: 1-5 وضعیت ایجاد و توسعۀ زیرساخت¬های مورد اشاره مطابق پیوست 2-5 وضعیت هزینه کرد اعتبارات پرداخت شده و کمک¬های مالی انجام شده.-5 رعایت زمانبندی اجرائی طرح
اهداف احداث پایانه صادراتی گل و گیاه در گیلان
طبق طرح ارایه شده توسط مجری (شرکت خزر ماهوت به مدیرعاملی حسن صفائی مقدم)به سازمان وقت بازرگانی گیلان ،هدف از احداث پایانه صادراتی گل وگیاه و محصولات کشاورزی در این استان به شرح زیر است: *ایجاد فضای مناسب جهت تحقیق ،پژوهش و بازاریابی توسط واحد بازاریابی و بازار شناسی و ارتباط با بازارهای هدف توسط سایت های تخصصی که در پایانه جانمایی می شود. * دسترسی تولید کنندگان داخلی به مجتمع پایانه جهت قیمت گذاری و فروش محصولات کشاورزی خود. *تسهیلات لازم برای خریداران و فروشندگان گل وگیاه و محصولات کشاورزی در داخل و خارج از کشور. *واردات و صادرات انواع گونه های گیاهی،ویتامین ها ، سم های تخصصی ،تجهیزات و ادوات کشاورزی و… *برگزاری نمایشگاه های تخصصی فصلی که در سالن های نمایشگاهی پایانه برگزار می گردد. *حضور در نمایشگاه های تخصصی خارج از کشور جهت بهبود اطلاعات و روابط فی مابین پایانه با بازارهای خارجی. *ایجاد خطوط حمل ونقل زمینی ، هوایی و دریایی جهت صادرات کالاهای پایانه با امن ترین و کم هزینه ترین راه های ممکن. *تربیت متخصصین امر کشاورزی ، بازار شناسی و بازاریابی در چهارجوب نیاز پایانه. *گزارش در قالب بروشور،کتاب و سی دی به صورت سالانه از عملکرد پایانه جهت مطالعه و بهبود عملیات صادرات و با واردات پایانه .DSC_0735 بخش های پایانه صادراتی طبق طرح ارایه شده، برای احداث پایانه صادراتی گل وگیاه و محصولات کشاورزی در گیلان، این پروژه شامل:پارکینگ،سالن مزایده ،انبار خاک و کود،ساختمانهای اداری ،سکوهای تخلیه سالن بسته بندی محصولات و سالن قرنطینه …… خواهد بود.
یک:بخش پارکینگ: طبق طرح ارائه شده ،جهت پایانه در دو فاز جداگانه پارکینگ طراحی شده است. الف: پارکینگ عمومی جهت انواع خودروهای سبک وسنگین که جهت بازدید،حراج ،اداری و خرید به پایانه مراجعه می نمایند .وسعت پارکینگ دو هزار متر مربع است که در ابتدای ورودی پایانه طراحی و کیوسک نگهبانی و سرویس های بهداشتی می باشد.
دو: سالن مزایده :طبق طرح ارائه شده،؛ این سالن به دو قسمت تقسیم شده است.اول سالن مزایده جهت گفتمان و قیمت گذاری و توافقات و دوم سالن نمایشگاه که متصل به سالن قیمت گذاری می باشد و هم زمان با بازدید قیمت گذاری و پیشنهادات ارائه و ثبت می گردد.
پایانه دارای دو انبار می باشد : الف:انبار وسایل بسته بندی به ابعاد 500 متر مربع که قفسه بندی می باشند و نگهداری سلفونها ،لیبل های بسته بندی ،سیم وطناب ،کارتن های اختصاصی و دیگر تجهیزات در انبار نگهداری می گردد ب: انبار تجهیزات فنی که مربوط به واحد مهندسی پایانه می باشد و به آن انبار لوازم و تجهیزات گفته می شود.ابعاد این انبار 1000 متر مربع می باشد.
محل شستشو و وسائل و ظروف مربوطه: وان های پلی اتیلن با آبشارهای تعبیه شده در این قسمت در فضایی به ابعاد 200 متر مربع محل استریل کردن ظروف و تجهیزات بسته بندیمی باشد. سالن عمومی که هم انبار تجهیزات عمومی و هم محل نگهداری وسایل و تجهیزات عمومی پایانه می باشد.فضای پیش بینی شده برای این قسمت 500 متر مربع است. **********
انبار خاک و کود : دو فضا جهت این مورد پیش بینی شده است.فضای باز و فضای بار انداز که توسط کارشناسان مربوطه تعبیه می گردد. ****محل جمع آوری زباله و تبدیل به کمپوست: جهت این امر در حاشیه پایانه ،محل تفکیک و تبدیل انجام می پذیرد.
*******ساختمان های اداری: ساختمان اداری مطابق با نیاز پایانه در فاصله مناسب با انبارها طراحی و ساخته می شود.پیش بینی این که ساختمان اداری و دفتر فروش به همراه نماز خانه و رستوران در یک مجموعه و آزمایشگاه در فضای مناسب طراحی و اجرا خواهد شد .سازمان بازرگانی،گمرک جمهوری اسلامی ایران،اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی و بیمه از ارگان هایی هستند که در واحد اداری هر کدام به صورت مجزا دارای سایت و واحد اداری هستند.
*****سکوهای تخلیه: سکوهای تخلیه به عرض 10 متر و به طول 12 متر به صورت بتنی و به ارتفاعات 65 سانتی متر،100 سانتی متر و 140 سانتی متر جهت تخلیه و یا بارگیری محصولات ورودی و خروجی به ارتفاع خودروهای استاندارد ساخته و این ارتفاع به دلیل آسان بودن در امر بارگیری توسط خودرو لیفتراک ،محصولات را به صورت پالت حمل می نمایند، طراحی شده است. این سکوها به دو فاز تقسیم شده اند که فاز اول به سمت انبار ورود محصولات و فاز دوم به سمت سالن تخلیه و بسته بندی هدایت می شوند.
*****ساالن بسته بندی محصولات: این سالن با ارتفاع 4 متر و به ابعاد 30 در 40 جمعآ 1200 متر مربع ساخته شده که عمده فعالیت این سالن بسته بندی محصولات در مرحله کاور،لیبل ،کارتن و پالت بندی می باشد که بعد از این مرحله محصولات به سمت سالن قرنطینه صادراتی و یا خودرو در محل هدایت می گردند.
******سالن قرنطینه: این سالن ها در دو منطقه تعبیه شده اند ،اول قرنطینه وارداتی و دوم قرنطینه صادراتی. الف:قرنطینه وارداتی تولید کننده: کلیه کالاهای وارداتی به پایانه که توسط فروشندگان و تولید کنندگان به پایانه آورده می شوند ،پس از تحویل گرفتن به سالن قرنطینه منتقل و میکروب شناسی و میکروب زدائی گردند تا: در مراحل بعدی محصولات دیگر را دچار آلودگی ننمایند. در این خصوص کارشناسان در صورت لزوم سم پاشی محصولات و شستشو را در این مرحله و محصولات جهت سالن جدا سازی و تفکیک گونه ها هدایت می شوند. ب: در این سالن محصولات پس از بسته بندی و پالت بندی که تفکیک در قفسه های مخصوص چیدمان و در دمای مناسب برودتی نگهداری شده تا زمان حمل و تحویل آن فرا رسد. به این سالن قرنطینه سردخانه مخصوص نگهداری نیز گفته می شود.
*****دیوار کشی: با توجه به 250 متر طول و 200 متر عرض زمین حدود 900 متر طول محیط این زمین بوده که با در نظر گرفتن 2.5 متر ارتفاع حدود 2.250 متر مربع دیواری می بایست گذاشته شود. پی کنی که حدود 50 سانتی متر عمق و 60 سانتی متر عرض گود برداری خواهد شد.مبلغ برآورد شده با در نظر گرفتن سه درب آهنی پنج متری حدود 52 میلیون ریال میشود.
******محوطه سازی: در این مجتمع یک رشته خیابان از درب ورودی محصول تا انتهای زمین کشیده شده که به سالن تحویل،سالن آماده سازی وسالن نگهداری دست رسی داشته فاز انتهای زمین به طرف مسجد ادامه می یابد.یک رشته خیابان در جنوب ساختمان اداری کشیده شده که از درب ورودی محصول تا پارکینگ کشیده شده و یک خیابان از درب ورودی مجتمع به طرف مسجد و از سمت دیگر به طرف امور اداری کشیده شده.در جلو امور اداری یک استخر آب نما و در اطراف خیابان ها و استخر و ساختمان اداری با گل کاری و درخت کاری فضا سازی شده است.پارکینگ خودروها در قسمت جنوب غربی پیش بینی شده.این محوطه سازی حدود 950 میلیون ریال برآورد شده است.
انبار: یک سالن با ارتفاع 6 متر و عرض 18 و طول 48 متر که حدود 864 متر مربع برای نگهداری محصول ماندنی پیش بینی شده و در قسمتی از این انبار برای لوازم داخلی نیز پیش بینی شده است.برآورد این قسمت یک میلیارد و 800 میلیون ریال خواهد بود.
******آزمایشگاه: سالن آزمایشگاه تحقیقاتی این مجتمع در ضلع جنوب شرقی قرار دارد و با توجه به اهمیت این قسمت حدود 520 متر مربع زیر بنا در دو طبقه پیش بینی شده که می توان این آزمایشگاه جزء بهترین آزمایشگاههای تحقیقاتی منطقه باشد.در این آزمایشگاه پیش بینی کلیه لوازم و تجهیزات آزمایشگاهه شده که استان می تواند از آن به عنوان یک مرکز تحقیقاتی استفاده کند.این مکان با در نظر گرفتن لوازم و تجهیزات حدود 3 میلیارد و 200 میلیون ریال برآورد شده است.
****سالن نگهداری : این سالن برای مدت زمان محدود از زمان تحویل تا بارگیری برای فروش نگهداری می شود.این سالن با دمای متناسب و به صورت یک نواخت برای حفظ کالا می ماند و این سالن از سوله با ارتفاع 6 متر و دهنه 12 و طول 48 متر که با زیر بنائی حدود 576 متر و کفی سرامیک و کاشی کاری تا ارتفاع 3 متر و طبق بندی متناسب نگهداری کالا با یک خط نقاله تا درب خروجی محاسبه گردیده و برآورد این سالن حدود 925 میلیون ریال خواهد بود.
****سالن آماده سازی: این سالن در یک سوله به دهنه 12 و با هفت پایه شش متری حدود 432 متر مربع و با ارتفاع 6 متر خواهد بود.این سالن با کف سرامیک و زیر آب های برای خروجی آب شستشو پیش بینی شده در این سالن محصول آماده برای انبار و یا بازار فروش می شود.در این سالن بسته بندی زیر انجام خواهد شد.برآورد هزینه آن حدود 820 میلیون ریال می باشد. DSC_0736 ***بازارهای هدف پایانه صادراتی: طبق این طرح بازارهای هدف کشورهای حوزه دریای خزر شامل: گرجستان ، باکو، اوکراین ، ترکمنستان ، تاجیکستان ، مسکو و کشورهای حاشیه خلیج فارس: دبی ، بحرین و قطر خواهد بود.
برنامههای اجرایی پایانه طبق طرح ارایه شده مجریان ساخت پایانه ،برنامه زمانبندی شده برای احداث آن به شرح ذیل بوده است:
*تهیه زمین و اخذ مجوز ،عقد قرار دادهای لازم، عملیات های خاکی و زیرسازی و اجرای ابنیه در سال 88.
*اجرای تاسیسات ،تاسیسات برقی ،تهیه تجهیزات پایانه ،خرید و نصب ماشین آلات در سه ماهه اول ،دوم وسوم سال 89
*استارت در سه ماهه چهارم 89 *** محل احداث پایانه : محل ساخت این پایانه شهرستان صومعه سرا، روستای کیشستان، کمی بالاتر از ناحیه صنعتی کیشستان در سمت چپ قرار دارد.
مجوز پایانه: مجوز پایانه صادراتی گل وگیاه و محصولات کشاورزی گیلان به استناد نامه شماره 901/410/88 مورخ 27 دی ماه 88 سازمان توسعه تجارت ایران و مصوبه جلسه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان گیلان به شماره جلسه دو مورخ هشتم مرداد ماه 88 و صورت جلسه کمیسیون طرح های غیر کشاورزی(ماده 22)مورخه 4 اسفند ماه 88 به ریاست روح الله قهرمانی چابک (استاندار اسبق گیلان)،صادر شده است.
واگذاری زمین : طبق سند اجاره نامه 344089 مورخ 27 تیر ماه 89 دفترخانه شماره 9 رشت،زمینی به مساحت 3 هکتار به مدت 6 سال در قریه کیشستان صومعه سرا از اراضی ملی به شماره 15 سنگ اصلی 8 بخش 22 گیلان به حسن صفائی مقدم «مدیرعامل شرکت خزر ماهوت» برای ساخت پایانه صادراتی گل و گیاه گیلان واگذار شده ،که طبق تبصره ماده 15 موجر حق فسخ اجاره نامه بدون نیاز اخذ امضای مستاجر در مراجعغ اداری ،ثبتی و دفاتر اسناد رسمی را دارد. مبلغ اجاره نامه: طبق صورت جلسه کمیسیون طرح های غیر کشاورزی(ماده 22)مورخه 4 اسفند ماه 88 به ریاست روح الله قهرمانی چابک (استاندار اسبق گیلان)،زمین مذکور که قیمت منطقه ای آن 1075 ریال بوده با در نظر گرفتن بیست درصد قیمت منطقه ای 215 ریال با اجاره سالیانه 6450000 ریال یا 645 هزار تومان به شرکت خزر ماهوت واگذار شده که اسناد آن موجود است.
کلنگ زنی پایانه صادراتی: طبق خبری که خبرگزاری مهر در دهم مردادماه سال 1389 منتشر کرد ، رییس وقت سازمان بازرگانی گیلان از افتتاح کامل پایانه گل و گیاه از مصوبات دور اول سفر هیات دولت به این استان ظرف یک سال آینده خبر داده بود. سیاوش امینی در این گفت وگو خاطر نشان کرده بود:« پایانه صادراتی محصولات کشاورزی گل و گیاه استان گیلان در زمینی به مساحت 30 هزار متر مربع و با زیربنای مفید پنج هزار و 400 متر مربع دارای سالنهای پیش بینی شده و امکانات اساسی طی یکسال از سوی بخش خصوصی در محل روستای کیشستان شهرستان صومعه سرا ساخته می شود».
ادعای یکی از دست اندرکاران احداث پایانه در سال90: معاون اجرایی پایانه صادراتی محصولات کشاورزی و گل وگیاه گیلان در گفت وگویی با روزنامه (گیلان امروز) که در بهمن ماه 90 درج شد، از راه اندازی این پایانه تا اواسط سال 91 خبر داد.. مرتضی حبیبی افزوده است، روند احداث این پایانه با شرایط جوی مناسب ادامه خواهد یافت.
رئیس سازمان صنعت گیلان در آبان 91: راهاندازی پایانه صادراتی گل و گیاه گیلان تا پایان امسال
بنا به خبری که دهم آبان ماه 91 بر روی خروجی سایت خبرگزاری فارس قرار گرفت، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از راهاندازی پایانه صادراتی گل و گیاه تا پایان سال جاری در استان خبر داد. طبق بخشی از این خبر علی منتظری در جمع خبرنگاران ، از راهاندازی پایانه صادراتی گل و گیاه تا پایان سال جاری خبر داد و ابراز کرد: با توجه به حساسیت استان و لزوم وجود پایانه صادراتی گل و گیاه برای عرضه گل و گیاه که البته میزان تولید این محصول در گیلان کم است، زمینه عرضه محصولات کشاورزی در استان بالاست و پایانه مذکور نقش مهمی در صادرات محصولات کشاورزی استان دارد. وی افزود: در نشستی که با مجری پروژه پایانه برگزار شد، مقرر شده بخشی از مشکلات مالی سرمایهگذار برطرف شود تا طرح احداث پایانه که از مصوبات سفر دور دوم است تا پایان سال جاری مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
مدیر عامل شرکت خزر ماهوت مجری پایانه: پیشرفت فیزیکی پایانه صادراتی گل وگیاه گیلان 70 درصد و فاز اول مهر ماه افتتاح می شود
خبرگزاری ایرنا در بیستم مرداد ماه 92 خبری به نقل از مدیر عامل پایانه صادراتی گل و گیاه گیلان درج کرد، که در آن از افتتاح رسمی فاز نخست این پایانه در مهرماه سال جاری خبرداد. متن کامل این خبر به شرح ذیل است: «رشت – مدیرعامل پایانه صادراتی محصولات کشاورزی و گل وگیاه استان گیلان از افتتاح رسمی فاز نخست این پایانه در مهرماه سال جاری خبرداد. . به گزارش خبرنگار ایرنا ، حسن صفایی مقدم روز یکشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان اظهار کرد : فاز نخست این پایانه در فضایی به مساحت سه هزار متر مربع و با صرف هزینه ای بالغ بر 15میلیارد ریال به بهره برداری می رسد . وی با اشاره به اینکه این پروژه با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال احداث است ، پیشرفت فیزیکی پروژه را حدود 70 درصد عنوان کرد . به گفته مدیرعامل پایانه صادراتی محصولات کشاورزی و گل وگیاه استان گیلان ساختمان اداری ، بازارچه گل و مرکز دائمی نمایشگاه گل وگیاه از جمله تاسیسات فاز اول این پروژه است . صفایی مقدم با اشاره به اهمیت راه اندازی این پایانه خاطر نشان ساخت : پایانه صادراتی علاوه برایجاد امکان هویت بخشی به محصولات کشاورزی استان امکان صادرات محصولات با کیفیت را با انجام بازاریابی حرفه ای و امور استانداردسازی ، گمرکی ، گواهی بهداشت و حمل و نقل فراهم می کند . وی با بیان اینکه تولید محصولات کشاورزی گیلان مشکلی ندارد تصریح کرد : کشاورزان گیلانی با زحمت فراوان و کمترین امکانات بهترین محصولات را تولید می کنند اما در فروش و عرضه محصولات با مشکل مواجه می شوند . مدیرعامل پایانه صادراتی محصولات کشاورزی و گل و گیاه گیلان با بیان اینکه پایانه صادراتی امکان معرفی و صادرات اصولی تولیدات کشاورزی استان را فراهم می کند ، ادامه داد : این پایانه با استفاده از ظرفیت شرکتهای فعال در زمینه بسته بندی و سردخانه های استان علاوه بر ایجاد اشتغال زمینه صادرات مناسب محصولات کشاورزی را فراهم می کند . صفایی مقدم ساخت این پایانه را تحولی عظیم در وضعیت کشاورزی استان دانست و گفت : صادرات محصولات برنج ، چای ، زیتون ، محصولات باغی و ییلاقی و بادام زمینی پنج کارگروه برنامه ریزی شده در این پایانه برای ایجاد تحول در محصولات مهم استان است . وی با اشاره به ظرفیت های بالای گیلان برای صادرات محصولات کشاورزی خاطر نشان کرد : وجود دو مرز فعال در استان یعنی منطقه آزاد انزلی ، آستارا و وجود بازارهای مصرف ارزشمند کالاهای کشاورزی در قفقاز و روسیه ،گیلان را در شرایط کم نظیر صادراتی قرار داده است».
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در 18 تیر 92:
مجری پایانه صادراتی گل و گیاه گیلان فقط به میزان 20 درصد طرح را اجرا نمودند.
طبق نامه 30237/220 مورخ هجدهم تیر ماه 92 مدیر امور اراضی گیلان به معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ،ساخت این پایانه فقط 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد در این نامه مورد الاشاره از سوی علی اکبر برجسته خطاب به ایرج بنیادی آمده است: »با احترام و عطف به نامه شماره 24923/104-30/30/3/92 در خصوص شرکت پایانه صادراتی محصولات کشاورزی گل و گیاه خزر ماهوت که بر اساس قرار داد اجاره به شماره 344089-27/4/89 دارای مساحت 30 هزار متر مربع از عرصه های دولتی واقع در روستای کیشستان شهرستان صومعه سرا می باشد،به استحضار می رساند برابر پیش بینی طرح ارائه شده مجری و مندرجات جدول زمان بندی طرح،مقرر بوده طرح فوق حداکثر تا پایان سال 89 به طور کامل اجرا و به بهره برداری کامل برسد،ولی برابر گزارش عوامل نظارتی شهرستان صومعه سرا به شماره 32367/12/21-19/4/91 در تاریخ ذکر شده فقط به میزان 20 درصد طرح را اجرا نمودند ،که علی رغم چندین مورد اخطار و اعطای فرصت اجرای طرح به مجری متاسفانه اقدام مثبتی نسبت به اجرای طرح ننمودند ،لذا برابر قانون به علت تعلل بیش از حد مجری موضوع واگذاری فوق جهت هر گونه تصمیم گیری طی نامه شماره 63804/222-30/7/91 به دبیر خانه هیئت نظارت ماده 33 اصلاحی اعاده گردیده و در دست رسیدگی آن هیئت محترم می باشد.لذا مراتب جهت مزید استحضار تقدیم می گردد.».
رای هیات نظارت ماده 33 اصلاحی بر فسخ قرارداد مستاجر
موضوع: رسیدگی به پرونده مستاجر شرکت خزر ماهوت موضوع: احداث پایانه گل و گیاه در کیشستانکلاسه:317-تاریخ رسیدگی:29/9/93
«گردشگار»حسب مصوبه 13/4/89 مرجع واگذاری مواد(31)و(32)آیین نامه اجرایی واگذاری ماده (31)قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع قطعه زمینی از اراضی ملی واقع در روستای کیشستان صومعه سرا استان گیلان به مساحت 3000 متر مربع تحت پلاک ثبتی 15 فرعی از 8 اصلی بخش 22 ثبت شهرستان صومعه سرا استان گیلان با مهلت اجرای شش سال طرح و قرارداد اجاره شماره 344089 مورخ 27/4/89 لغایت 27/4/1395 تنظیمی در دفترخانه اسناد رسمی شماره 9 شهرستان رشت طی گزارش مورخ 89/1/24 جهت اجرای گلخانه به مجری طرح شرکت خزر ماهوت واگذار گردیده است،لذا:امور اراضی طی نامه شماره 63804/220 مورخ 30/7/90 به دلیل 1- تعلل در اجرای طرح -2-اتمام مدت قرارداد-3-عدم پرداخت اجاره-4- و غیر فعال بودن طرح پرونده نامبرده را جهت طرح در هیات به دبیرخانه ارسال و لذا عوامل نظارتی بر اساس گزارش مورخ 20/1/93 پیشرفت فیزیکی طرح را غیر فعال اعلام نمودند که بر اساس گزارش 25/8/1393 دبیرهیئت نظارت ماده 33 پرونه نامبرده در جلسه مطرح و به شرح ذیل اتخاذ تصمیم می گردد.
«رای هیات نظارت ماده 33 اصلاحی»
اعضاء هیات نظارت با ملاحظه کلیه مدارک و مستندات و مداقه و بررسی پرونده مطروحه مستندآ به مفاد ماده واحده قانونی اصلاح ماده 33 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها،مراتع کشور و رعایت ضوابط و مقررات مربوطه به این قانون ،با عنایت به غیر فعال بودن طرح و اتمام مدت قرارداد و عدم پرداخت اجاره بهاء و عدم اجرای مفاد قرارداد توسط مجری ،اعضاء متفقآ رای به فسخ قرارداد مستاجر صادر نمودند.این رای از تاریخ ابلاغ ظرف مدت سه ماه قابل اعتراض در مراجع صالح قضایی می باشد.
گفتنی است بر اساس آخرین پیگیری به عمل آمده در دهم خرداد ماه امسال، پرونده هم اکنون در دست اقدام جهت تامین دلیل عرصه و در نهایت خلع ید از مستاجر است.
لازم به ذکر است بخش هایی ازفصل اول ماده یکفصل اول ـ كليات، تعاريف و اصطلاحات آييننامه اجرايي قانون اصلاح ماده ( سی و سه) اصلاحي قانون حفاظت و بهرهبرداري از جنگلها و مراتع كشور تاکید دارد: عوامل نظارتي: گروهي از كارشناسان منتخب اعضاي هيئتنظارت كه به منظور بازديد و تهيه گزارش لازم از اراضي واگذارشده در چارچوب وظايف محول شده انتخاب وحكم آنان توسط رييس هيئتنظارت صادر ميشود. ـ درصد عمليات انجام شده طرح: ميزان پيشرفت فيزيكي انجام شده مطابق طرح مصوب در اراضي مورد واگذاري كه درصد و مبناي محاسبه آن براساس زمانبندي طرح و تطبيق عمليات اجرايي و بازديد از طرح تعيين ميگردد. طرح مصوب: طرح مدوني كه توسط اشخاص حقيقي و حقوقي تهيه و به تصويب دستگاههاي متولي رسيده باشد و در زمان واگذاري، مصوبه مراجع ذيربط (كارگروه شهرسازي و معماري استان يا كميسيون ماده (13) آييننامه نحوه احداث بنا وتأسيسات در خارج از محدوده و حريم شهرها) را داشته باشد. تخلف: عدم رعايت قوانين و مقررات و شرايط مندرج در قرارداد واگذاري زمين خلاف بيّن: تعلل و تخلف آشكار و عذر ناموجه مجري طرح كه بنا بر تشخيص هيئتنظارت قابل اغماض نبوده و موجبات تمديد و تعيين مهلت براي اجرا و يا فسخ قرارداد و يا استرداد زمين را فراهم مينمايد. در ماده دو این قانون درباره نحوه نظارت تصریح شده است: ماده2ـ به منظور نظارت بر اجراي طرحهاي كشاورزي و دامپروري و ساير طرحهاي غيركشاورزي موضوع قانون و تشخيص تعلل يا تخلف و عذر موجه مجريان طرحها و تعيين درصد عمليات انجام شده طرحهاي يادشده در هر استان هيئتنظارت با حكم وزير جهادكشاورزي مركب از رييس سازمان جهادكشاورزي، مدير كل منابع طبيعي و يك نفر كارشناس در رشته مرتبط با طرح تشكيل ميگردد. تبصره1ـ كارشناس در رشته مرتبط با كليه طرحهاي غيركشاورزي و همچنين كليه طرحهايي كه در محدوده و حريم شهرها واقع شده يا ميشوند ظرف يك ماه از تاريخ درخواست وزارت جهادكشاورزي توسط وزارت مسكن و شهرسازي براي صدور حكم معرفي ميگردد. تبصره2ـ وزير جهادكشاورزي ميتواند با حفظ مسئوليتخود، صدور احكام كارشناسان مرتبط با طرح را به رييس سازمان جهادكشاورزي تفويض نمايد. ماده3ـ دبيرخانه هيئتنظارت در سازمان جهادكشاورزي مستقر و رييس سازمان جهادكشاورزي به عنوان رييس هيئتنظارت و مسئول حقوقي سازمان يادشده به عنوان دبير هيئتنظارت ميباشد. انجام كليه امور مربوط به تشكيل جلسه، دعوت از اعضا، ابلاغ آرا و ساير موارد مرتبط به عهده دبير هيئتنظارت خواهد بود. تبصره ـ دبير هيئتنظارت موظف است كليه گزارشهاي رسيده را ثبت و در كوتاهترين زمان ممكن پس از بررسي و تكميل به ترتيب نوبت در دستور كار هيئتنظارت قرار دهد. ماده4ـ هيئتنظارت موظف است توسط عوامل نظارتي به صورت مستمر از طرحهاي واگذارشده بازديد و با بررسي سوابق و طرح مصوب و مفاد قرارداد، بر نحوه اجراي طرح براساس زمانبندي اجرايي و كيفيت اجراي طرح و پيشرفت كار نظارت لازم را معمول نمايد. تبصره1ـ گزارش پروندههاي مربوط به واگذاري اراضي ملي و دولتي حسب مورد توسط مدير امور اراضي يا مدير كل منابع طبيعي هر استان به دبيرخانه هيئت نظارت ارائه ميگردد. تبصره2ـ دسـتگاه اجرايي و واحد صادركننده جواز تأسيس يا موافقت اصولي موظف است نظارت لازم بر اجراي طرح مصوب را تا مرحله به بهرهبرداري رسيدن طرح معمول و گزارش پيشرفت فيزيكي طرحها را در مدت اجرا، به دبيرخانه هيئتنظارت منعكس نمايد. تبصره3ـ دبير هيئتنظارت موظف است براساس نظر هيئتنظارت نسبت بهصدور اخطاريه (از طريق پست سفارشي) در دو نوبت به فاصله پانزده روز اقدام و در صورت عدم توجه مجري يا مجريان طرحها به اخطاريههاي صادرشده مراتب را در دستور كار هيئتنظارت قرار دهد. تبصره4ـ اختيارات هيئت نظارت نافي نظارت عمومي سازمانهاي جهادكشاورزي و ادارات كل منابع طبيعي نميباشد و مراجع يادشده حسب مورد موظفند در چارچوب قراردادهاي منعقد شده با مجريان طرحها نسبت به اعمال نظارت در قالب زمانبندي اجراي طرحها وظايف محول شده را پيگيري و اقدام نمايند. ماده5 ـ هيئتنظارت ضمن بررسي گزارش دبيرخانه و در صورت لزوم بازديد از محل اجراي طرح، در موارد خلاف بيّن ظرف يك ماه رأي خود را طي صورتجلسهاي مبني بر تمديد و تعيين مهلت، فسخ يا استرداد زمين اعلام مينمايد. ماده6 ـ دبير هيئتنظارت موظف است پس از صدور رأي هيئتنظارت ظرف ده روز نسبت به ابلاغ كتبي رأي به مجري طرح به نشاني مندرج در قرارداد به نحو مقتضي اقدام نمايد. آراي صادر شده هيئتنظارت ظرف سه ماه از تاريخ ابلاغ قابل اعتراض در مراجع قضايي صالح ميباشد، در صورت انقضاي مدت و عدم اعتراض، رأي صادر شده قطعي و لازمالاجراست. تبصره ـ دعوت از طرف قرارداد و حضور وي در جلسات هيئتنظارت بلامانع است. ماده7ـ با قطعيت رأي صادرشده هيئت نظارت به دليل انقضاي مدت اعتراض و يا صدور رأي قطعي از مرجع قضايي حسبمورد با توجه به مفاد رأي بهشرح ذيل اقدام ميگردد: الف ـ در صورتي كه رأي صادر شده توسط هيئتنظارت، ناظر به فسخ و يا استرداد زمين باشد، مراتب توسط دبير هيئتنظارت به دفترخانه اسناد رسمي مربوط جهت اجرا ابلاغ و از طريق دايره اجراي ثبت محل وقوع ملك نسبت به خلع يد متصرف اقدام خواهد شد. ب ـ چنانچه رأي صادر شده توسط هيئت نظارت، ناظر بر تمديد قرارداد اجاره و تعيين مهلت براي اجراي طرح باشد، مراتب حسب مورد توسط دبير هيئتنظارت براي اجرا به مديريت امور اراضي يا اداره كل منابع طبيعي و طرف قرارداد ابلاغ ميگردد. ج ـ احكام صادرشده از سوي مراجع قضايي موضوع قانون پس از قطعيت به هيئت نظارت جهت اجرا ابلاغ ميگردد. تبصره ـ در هر صورت چنانچه آراي قطعي صادرشده توسط هيئتنظارت و يا مرجع قضايي صالح ناظر به فسخ واگذاري و استرداد زمين باشد، مراتب از سوي دبير هيئتنظارت به ادارات ثبت اسناد و املاك محل و يا دفاتر اسناد رسمي تنظيمكننده سند ابلاغ و دستگاههاي مذكور مكلفند ظرف يك ماه پس از اعلام مراتب، نسبت به اصلاح اسناد صادرشده و در صورت انتقال زمين نسبت به صدور دفترچه مالكيت به نام دولت با نمايندگي سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور و در صورت وقوع زمين در محدوده و حريم شهر و شهرك با نمايندگي وزارت مسكن و شهرسازي (سازمان ملي زمين و مسكن) اقدام نمايند. ماده8 ـ متن قرارداد اجاره موضوع تبصره يك قانون به شرح نمونه پيوست كه تأييدشده به مهر پيوست تصويبنامه هيئتوزيران ميباشد و از تاريخ تصويب قانون تمام قراردادهاي موضوع قانون، بين وزارت جهادكشاورزي و دريافتكنندگان اراضي برابر آن منعقد خواهد شد. تمديد قراردادهاي واگذاري قبلي نيز پس از پايان مدت، تابع مفاد قرارداد نمونه پيوست ميباشد. تبصره ـ در مواردي كه هـيئت نظارت در چارچوب مفاد قانون رأي به تمديد قرارداد صادر نمـايد، مرجع واگذاري نسبت به تمديد آن برابر نمونه قرارداد پيوست اقدام مينمايد. ماده9ـ پس از ابلاغ رأي هيئتنظارت مبني بر فسخ و يا استرداد زمين، سازمان جهادكشاورزي ظرف ده روز اقدام به تأمين دليل از طريق دادگاه محل خواهد نمود وچنانچه مستأجر يا مجري طرح وجهي را بابت خريد اراضي به حساب دولت واريز و يا هزينههايي در عرصه مورد اجاره، اعياني، ابنيه و مستحدثاتي در راستاي اجراي طرح ايجاد كرده باشد، نسبت به تقويم و ارزيابي با هزينه ايشان به شرح ذيل اقدام خواهد شد: الف ـ تقويم اعياني، ابنيه و مستحدثات براساس قيمت كارشناسي روز بدون لحاظ ارزش افزوده ناشي از افزايش قيمت زمين توسط كارشناس رسمي دادگستري انجام گرفته و پس از كسر حقوق قانوني دولت و مطالبات بانكها و مؤسسات مالي و اعتباري تسهيلاتدهنده، از محل رديفي كه در بودجه سالانه قابل پيشبيني است، پرداخت ميگردد. ب ـ در صورت اعتراض به نظريه كارشناسي وفق قانون آييندادرسي مدني عمل خواهد شد. تبصره1ـ پس از ابلاغ رأي هيئتنظارت به نشاني مندرج در قرارداد و عدم مراجعه مستأجر در مهلت مقرر، سازمان جهادكشاورزي موظف است به شرح موارد فوق نسبت بهتأمين دليل و تقويم اعياني، ابنيه و مستحدثات اقدام و مبلغ مورد تقويم را به حساب سپرده سازمان يادشده واريز نمايد. در صورت عدم دسترسي به مستأجر اوليه به منظور اطلاع وي براي دريافت بهاي توديع شده اعياني، سازمان جهادكشاورزي با هزينه وي از محل وجوه يادشده نسبت بهدرج آگهي براي دو نوبت به فاصله پانزده روز در يكي از جرايد كثيرالانتشار سراسري يا محلي اقدام خواهد نمود. تبصره2ـ با فسخ و استرداد مورد واگذاري تا زمان واگذاري مجدد به مجري بعدي (مطابق قوانين و مقررات)، سازمان جهادكشاورزي استان به منظور حفاظت و نگهداري آن، قرارداد اماني يا پيماني حفاظت و نگهداري منعقد مينمايد. ماده10ـ چـنانچه محـكومعليه ادله خـود را دائر بر عـدم ابلاغ صحيـح رأي تقـديم هيئتنظارت نمايد، موضوع توسط هيئتنظارت بررسي و در صورت پذيرش ادعا، رأي به وي ابلاغ و آثار قانوني ابلاغ از اين تاريخ جاري ميگردد ماده11ـ نمايندگي دولت و اعمال كليه وظايف و اختيارات مندرج در قانون و اين آئيننامه نسبت به واگذاريهاي انجام شده كه در زمان واگذاري در خارج از حريم ومحدوده شهرها و شهركها واقع و سپس در داخل محدوده و حريمهاي مذكور واقع شده يا ميشود، به عهده وزارت مسكن و شهرسازي بوده و وزارتخانههاي جهادكشاورزي و مسكن و شهرسازي مكلفند نحوه تعيين تكليف اينگونه واگذاريها را اعم از مواردي كه طرح مصوب اجرا و به بهرهبرداري رسيده و يا به دليل اعمال مقررات اين آييننامه منجر بهفسخ و استرداد زمين ميگردد، طي شيوهنامهاي تهيه و ابلاغ مينمايند.
پایان پیام