استانداران استان های شمالی در مسیر تجارت با اوراسیا اختیارات بیشتری داشته باشند
کاشف اسرار-رئیس اتاق بازرگانی رشت و رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه ،تاکید کرد:استانداران استان های شمالی در مسیر تجارت با اوراسیا اختیارات بیشتری داشته باشند.
به گزارش خبرنگار کاشف اسرار،”هادی تیزهوش تابان”در جلسه توسعه صادرات و شورای گفتگوی گیلان به ریاست استاندار و حضور وزیر نیرو و رئیس کمیسیون همکاری های مشترک ایران و روسیه،بر پیشگام بودن این استان در حوزه ورود ایران به اتحادیه گمرکی اوراسیا اشاره کرد.
وی ادامه داد: پس از پذیرفتن ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا که به طور موقت ایران در ابتدا در تعرفه های گمرکی می تواند از مزایای این اتحادیه استفاده نماید .
به گفته این فعال اقتصادی،در زمان فعالیت”مصطفی سالاری”به عنوان استاندار سابق ،گام های برخورداری از مزایای اتحادیه برداشته شد و بعد از انتصاب استاندار جدید هم این برنامه ریزی ها با انسجام بیشتری استمرار یافت .
تیزهوش تابان،ابراز کرد: این تلاش ها منجر به ایجاد یک کمیته فرعی در گیلان و بعضا حتی پیشنهاد ایجاد دبیرخانه اوراسیا از سوی وزیر صمت به گیلان نیز داده شد.
وی هماهنگ عمل کردن و داشتن افراد صاحب نظر و با تجربه و علمی و میدانی در حوزه اوراسیا و روسیه در اتاق ایران و روسیه و نیز اتاق بازرگانی گیلان را از دلایل پیشتاز بودن گیلان برای تمایل به همکاری بیشتر در زمینه ورود ایران به اتحادیه گمرکی اوراسیا برشمرد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه،خاطر نشان کرد:گیلان در طی سال های اخیر برای حضور در بازارهای هدف به ویژه در روسیه فعالیت هایی را با سرعت بیشتری دنبال کرده است.
تیزهوش تابان،مدعی شد: این فعالیت ها که از طریق اتاق مشترک ایران و روسیه می تواند زمینه حضور همه فعالان اقتصادی را در روسیه فراهم کند منجر به راه اندازی سرای تجاری ایرانیان در آستراخان روسیه شد.
وی اضافه کرد: این سرا حتی می تواند پلی برای حضور بهتر تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی ایرانی در کشورهای عضو اوراسیا محسوب شود.
رئیس اتاق بازرگانی رشت به سفر اخیر خود به روسیه اشاره کرد و یادآور شد :ما در این سفر که توانستیم با مسئولان دستگاه های مرتبط اقتصادی روسیه در آستراخان دیدار داشته باشیم با مواردی همچون گواهی فرم اوراسیا که موسوم به گواهی سی تی 3 است دغدغه صادرکنندگان ایرانی را مطرح و نشست های ما علی رغم هماهنگی برای ادامه روابط بود که مورد تاکید قرار گرفت،
تیزهوش تابان،ادامه داد: همچنین موجب شد تا هر گواهی مبدایی که از 5 آبان صادر شده بود را تغییر دهیم و در سراسر کشور فرم جدید مورد پذیرش است و کسانی که مبالغ بیشتری نیز پرداخت کرده بودند به آنان باز خواهد گشت.
به گفته وی، در گیلان در رشت و آستارا روزانه 150گواهی مبدا صادر می شود و گیلان جزو اولین استان هایی بود که توانست گواهی مبدا را تهیه و صادرکند.
این فعال اقتصادی، با تاکید بر این که هم اکنون بازرگانان ما در این رابطه مشکلاتی ندارند چون بیشترین مراودات را گیلان با آستراخان روسیه دارد ،تصریح کرد: آنچه که این روزها بحث بیشتری بر روی آن است گرفتن خدمات بهتر روس ها به نسبت ایرانی ها است.
تیزهوش تابان دلیل آن را هم واردات 1 میلیارد و 200 میلیونی ایران از روسیه در مقابل صادرات نزدیک به 500 میلیون دلاری مطرح کرد و هشدار داد:دولت تلاش بیشتری کند تا صادرکنندگان ما در بخش ورود به اوراسیا از تسهیل تجارت از سوی دولت برخوردار شوند .
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه خطاب به عضو کابینه دولت یازدهم از او خواست تا دولت برای حضور بیشتر تجار و بازرگان در کشورهای هدف شرایط تجارت و بازرگانی را با راهکارهایی که می تواند بخش خصوصی ارائه دهد تسهیل و تسریع کند .
تیزهوش تابان، هشدارداد: با این شرایط نمی توان آمار تراز تجاری را با کشورهایی همچون روسیه که قابلیت افزایش و مراوده تجاری برای ما وجود دارد افزایش داد .
وی گیلان را در بین استان های شمالی به عنوان استان معین در حوزه اوراسیا عنوان و خاطر نشان کرد : ما در گیلان از میان استان های شمالی کارگروه فرعی را تشکیل دادیم که سایر استان ها هم می توانند به ما بپیوندند و می توانیم به عنوان مجموعه ای برای توسعه روابط اقتصادی با روسیه و اوراسیا باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی رشت،همچنین پیشنهاد داشتن اختیار تام برای استانداران استان های شمالی برای تصمیم گیریها را ضروری دانست و از طولانی بودن برخی از تصمیم گیریها از زمان مطرح شدن در استان ها تا تصمیم گیری در مرکز به عنوان یک دغدغه در مسیر سرعت در تجارت انتقاد کرد .
تیزهوش تابان ،معتقد است :دادن اختیارات بیشتر به استانداران استان های شمالی می تواند بسیاری از مشکلات را به راحتی مرتفع کند.
پایان پیام