کاشف اسرار-مراسم یادمان میر احمد سید فخری نژاد معروف به شیون فومنی،شاعر گیلانی ،از ساعت 16.30 پنج شنبه هفته جاری در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فومن برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار کاشف اسرار،این مراسم با حضور:محمد علی بهمنی،محمد بشرا،اکبر اکسیر،مهدی سپهر و شاعران،هنرمندان و شخصیت های برجسته استانی و کشوری تشکیل می شود.

از جمله برگزار کنندگان این مراسم می توان به معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی،انجمن شعر و ادب  و دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن ،شهرداری های فومن  و ماسوله دفتر نماینده شفت و فومن در مجلس شورای اسلامی،اشاره کرد.

شیون فومنی (میر احمد سید فخری نژاد) از شاعران محبوب و مشهور خطه ی شمال در سال 1325ه ش در شهرستان فومن دیده به جهان گشود.

شیون فومنی با عنوان مردمی ترین شاعر گیلان در اشعار گیلکی خود از حکایت های فولکوریک محلی سود بسیار برده است.

زبان شعر گیلکی و بسیار ساده و روان است و این همه مدیون اصلاحات و کنایات آشنای بومی و افسانه ها و باورهای محلی و تأثیر محیط زیبایی گیلان و نیز تصویر اوضاع معیشتی مردم آن سامان است.

چنین است که مردم این خطه خود را در شعر او می یابند و با شعرش احساس پیوند و نزدیکی می کنند و از این چشم انداز از وی می توان به عنوان یگانه شاعر معاصر شعر گیلکی نام برد که شعرش دارای مخاطب است.

قدرت در تکنیک روایت، از جمله ساختار روایت، پردازش شخصیت ها در توصیف و در زبان ، غافلگیری گروه پردازی زبان سبک، واژگان، تصاویر و … شعر او را در پردازش ها، غافگیری روایت، توصیفات، و زبان و ساختار روایت بسیار نیرومند نموده است.

به طور کلی قدرت شعر محلی شیون در سه امر نهفته است: شیوه ی روایت، طنز و زبان پرداخته است.

او در سال 1374 مبتلا به بیماری نارسایی کلیه شد و یک سال بعد برای درمان این نارسایی به وسیله دیالیز به تهران کوچ کرد و در همین سال با توجه به درد بیشمار موفق به اخذ فوق دیپلم (تجربی) از دانشگاه تربیت معلم گشت.

شیون در سال 1376 ه.ش پس از سالها تدریس و تعلیم و تربیت فرزندان این خاک طربناک بازنشسته شد.
او در شهریورماه 1377 پس از یک دوره بیماری مزمن کلیوی و انجام پیوند کلیه در یکی از بیمارستانهای تهران روی از نقاب خاک کشید.

آرامگاهش در بقعه سلیمانداراب رشت بنا به وصیتش در کنار سردار بزرگ میرزا کوچک جنگلی است.او علاوه بر آثار ارزشمند و ماندگار چهار فرزند به نام های حامد – کاوه – دامون و آنک – دختر قصیده نذر – نیز به یادگار نهاد.

پایان پیام

Print Friendly, PDF & Email

اشتراک این خبر در :