کاشف اسرار-نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ،تصریح کرد: مدیرکل فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان در حکم یکی از معاونین استاندار است و اگر قدرت مند باشد می تواند منابع دستگاه ها را به سمت بخش گردشگری هدایت بکند و چنان چه این سیاست ها را به کار گیرد،موفق است و گرنه مانند سایر مدیران کل در جا می زند و آخرش از این سمت کنار می رود و کار خاصی انجام نمی شود.

به گزارش خبرنگار کاشف اسرار،” جبار کوچکی نژاد ارم ساداتی ” امروز طی سخنانی در جلسه بررسی مشترک میراث فرهنگی که در محل سالن اجتماعات فرمانداری رشت با حضور مدیرکل فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان، برگزار شد،اظهار کرد : گردشگری به عنوان یک صنعت محسوب می شود و در برخی از استان های کشورمان بر اساس نوع آب و هوا و وضعیت جغرافیایی بسیار مهم است.

وی توجه ویژه به صنعت گردشگری برای کسب درآمد در استان های شمالی علی الخصوص استان گیلان را بسیار حائز اهمیت دانست و تاکید کرد : “مسئولین اجرائی استان و شهرستان باید وقت بیشتری را بر روی این صنعت مهم که دارای ثروت داخل خودش و هم اشتغال زایی دارد،بگذارند.

این مقام ،میزان توانایی اشتغال زایی صنعت گردشگری نسبت به بسیاری از بخش های گیلان بیشتر دانست و بر لزوم دقت بیشتر بر روی این صنعت مهم تاکید فراوان کرد و متذکر شد : نوع فرهنگی که در این استان حاکم می باشد ،ناشی از مهربانی و مهمان نوازی گیلانی ها است.

” کوچکی نژاد ارم ساداتی “،ابراز کرد : شما به هر نقطه از کشور بروید و با استان گیلان مقایسه بکنید،متواجه می شوید گیلانیان به عنوان مردمانی مهربان و مهمان نواز معروف می باشند و توسعه بخش های میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردش گری استان ضرورت دارد.

به گفته وی،اشتغالی که بخش گردش گری می‌تواند ایجاد کند نسبت به بخش‌های دیگر بسیار اثر گذار تر خواهد بود، فرهنگ و آیین‌های گیلان همواره زبان زد است و باید با این آیین‌ها بتوانیم گردش گران را جذب کنیم.

رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی در ادوار گذشته،”کل اعتبارات وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در سال 1399 را حدود 1هزار و 300 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود : حدود ۵۳۰ میلیارد تومان برای حقوق و حدود ۷۰۰ میلیارد تومان نیز برای سایر بخش‌ها در برگیرنده : میراث فرهنگی،صناع دستی و گردشگری است.

” کوچکی نژاد ارم ساداتی”رقم در نظر گرفته اعتبارات برای وزارت میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری را بسیار پائین دانست و از عدم تقدیم شرح وظایف دستگاه اجرائی توسط دولت به مجلس شورای اسلامی ابراز تاسف نمود و یکی از ضعف ها تلقی کرد.

وی متذکر شد : در شرح وظایف برای وزارت خانه یاد شده ما می توانیم سایر دستگاه ها را الزام بکنیم بیشتر به وزارت میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری کمک بکنند و این وزارت خانه بین دستگاهی محسوب می شود و سیاست گذار است و سایر دستگاه ها هدایت می کند.

این مقام ،اعتقاد دارد : اگر مدیرکل فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان قدرت مند باشد می تواند منابع دستگاه ها را به سمت بخش گردشگری هدایت بکند و مدیرکل دستگاه اجرایی مذکور در حکم یکی از معاونین استاندار است تا همه دستگاه ها هدایت بکند.

” کوچکی نژاد ارم ساداتی”از جمله دستگاه هایی که مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان می تواند را مورد هدایت قرار بدهد را امور مالیاتی ،تامین اجتماعی و راه شهرسازی استان ذکر کرد.

به گفته وی،اگر این سیاست ها را ” مسعود حلاج پور ” به عنوان مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان به کار گیرد،موفق است و گرنه مانند سایر مدیران کل در جا می زند و آخرش از این سمت کنار می رود و کار خاصی انجام نمی شود

نماینده مردم رشت با بیان این که در سیاست‌های کلی نظام تاکید شده که باید در افق ۱۴۰۰، به ۲۰ میلیون گردشگر خارجی در کشور برسیم،یاد آور شد: تاکنون حدود پنج میلیون گردشگر خارجی وارد کشور می‌شوند که اغلب آن‌ها عراقی هستند و عموما هم پس از ورود به کشور به سمت یزد، شیراز و اصفهان می‌روند و شمال کشور را کمتر انتخاب می کنند .

به گفته کوچکی نژاد ارم ساداتی، هنر اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان باید معطوف به این موضوع بشود این جهت گیری تغییر بدهد و شرایطی را فراهم بکند تا گردش گران خارجی به استان گیلان نیز بیایند.

وی با اشاره به تصویب مواد 97 تا 99 در قانون برنامه ششم توسعه برای مشخص شدن سیاست های حوزه گردش گری کشور ،خاطر نشان کرد : هر تشکلی که تمایل دارد در حوزه گردشگری فعالیت بکند باید مجوز خودش را از اوزارت خانه یا دارات کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان ها اخذ بکند.

این مقام با انتقاد از وجود هرج و مرج از صدور برخی از مجوزها توسط تعدادی از دستگاه ها،اضافه کرد : برخی از مجوز ها توسط ادارات کل کار،فنی و حرفه ای و وزارت کشور صادر می کند.

کوچکی نژاد ارم ساداتی ” با بیان این که دولت موظف شده است تا ۳۰۰ روستا را مورد هدف گردشگری قرار دهد و برای این امر بودجه نیز در نظر گرفته است ،خطاب به مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان،اظهار کرد:” مسعود حلاج پور” باید بررسی کنند که سهم استان ما از این ۳۰۰ روستا چقدر است تا برنامه‌ریزی‌های لازم انجام گیرد.

وی خطاب به مسئولان،هشدار داد: خواهر امام رشت یک مرکز فرهنگی و گردشگری مهم محسوب می‌شود که با توجه به مشکلات موجود برای برگزاری مناسبت‌های فرهنگی فضای مناسبی ندارد .

نماینده مردم رشت در مجلس ،با طرح این سئوال مبنی بر این که:” آیا فرماندار رشت سند راهبری گردشگری این شهرستان را دارد یا خیر؟،معتقد است : ” این سند می توان کمک به تنظیم سیاست های ما بکند و در قانون برنامه ششم تصویب شده هر طرح بزرگ ملی که بخواهد در استان ها اجرایی بشود باید پیوست گردشگری داشته باشد.

” کوچکی نژاد ارم ساداتی ” با اشاره به ثبت جهانی جنگل های هیرکانی در شمال کشور و با اشاره به تاکید قانون برنامه توسعه در راستای سامان دهی حوزه گردشگری جنگل های شمال ایران،از مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان سئوال کرد : “آیا این سامان دهی را اعلام کرده اید و اداره کل منابع طبیعی و محیط زیست با شما هماهنگ شده است ؟”.

وی با اشاره به شروع به فعالیت موزه میراث روستایی گیلان از دهه هشتاد به عنوان اولین موزه بزرگ روستایی در کشور و دارا بودن هیات امنا به صورت ملی ،بر اهتمام و تلاش برای اختصاص یک ردیف بودجه در سال 1400 شمسی زیر ردیف وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد.

عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس،هدف از تلاش برای اختصاص بودجه برای موزه یاد شده را در راستای جلوگیری از تجمع و اعتصاب هر روزه کارگران و نیروها در راستای عدم پرداخت حقوق 5 یا 6 ماهه ذکر کرد.

” کوچکی نژاد ارم ساداتی ” در پایان از تدارک دیدن کنگره ملی برای میرزا کوچک جنگلی در یازدهم آذر ماه امسال هم زمان با سالگرد این نماد ملی و اختصاص 2 میلیارد تومان از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم چنین 20 میلیارد ریال از سوی منابع استانی خبر داد.

این جلسه با حضور” کوچکی نژاد ارم ساداتی” و ” احمدی سنگری” از نمایندگان مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با فرماندار رشت و مدیرکل و برخی از معاونین میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان برگزار شد.

پایان پیام

Print Friendly, PDF & Email

اشتراک این خبر در :