معاون استاندار گیلان مطرح کرد : عملکرد موفق استان در صادرات به اتحادیه اوراسیا
کاشف اسرار-معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان گفت : عملکرد موفق استان گیلان در صادرات به اعضای اوراسیا بیانگر نقش محوری آن در گسترش همکاری های منطقه ای کشورمان است.
به گزارش کاشف اسرار به نقل از برنا،آرش فرزام صفت، در خصوص نقش استان گیلان و تنها منطقه آزاد شمال کشور که در این استان واقع شده است، به سابقه و فرآیند تأسیس اتحادیه اقتصادی اوراسیا از 11 دی ماه سال 88 که توسط سه کشور روسیه، قزاقستان و بلاروس آغاز و پس از گذشت ۴ سال از تاریخ ۸ خرداد ۱۳۹۳ کشورهای عضو اتحادیه مزبور را تشکیل دادند که در ادامه کشورهای ارمنستان و قرقیزستان نیز به آن اضافه شدند، اشاره کرد.
وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز به مدت سه سال به صورت آزمایشی عضو این اتحادیه شده و موافقت نامه موقت تجارت ترجیحی ایران و آسیا از پنجم آبان ماه ۹۸ به مرحله اجرا درآمده است.
این مسئول ایجاد هم گرایی اقتصادی منطقه ای از طریق تسهیل تجارت، ایجاد بازار مشترک در حوزه کشورهای مستقل همسود عضو، حذف تدریجی قوانین گمرکی در داخل اتحادیه، برقراری تعرفه خارجی مشترک در میان کشورهای عضو و هماهنگ سازی تشریفات گمرکی را از مهمترین اهداف تشکیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا اعلام کرد .
فرزام صفت” در خصوص مزایای عضویت ایران در این اتحادیه گفت: تسهیل مبادلات تجاری فی مابین به واسطه تنظیم مقررات و کاهش و حذف تعرفه ها و ایجاد تعرفه ترجیحی که توان رقابتی صادرات و عرضه کالاهای کشورهای عضو در مقابل کشورهای غیر عضو را فراهم و افزایش می دهند در کنار تنوع بازار و تنوع منابع موجود کشورهای عضو اتحادیه، یک فرصت قابل توجه برای اقتصاد ایران ایجاد می کند تا از این طریق بخشی از اثر تحریمها را جبران نماید.
وی با تصریح براینکه همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا دروازه جدیدی برای اقتصاد ایران جهت افزایش مناسبات اقتصادی با کشورهای عضو و مرتبط خواهد بود،اضافه کرد: تخفیف های تعرفه ای برای صادرکنندگان ایرانی به کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا را می توان از جمله مهمترین مزایای پیوستن ایران به اتحادیه مزبور برشمرد .
به گفته معاون استاندار، با عنایت به کاهش استفاده از دلار در مراودات میان اعضا،سهم پرداخت های تجاری با عرضه ملی را به هفتاد درصد افزایش داده، موضوعی که می تواند به کاهش استفاده از دلار در مبادلات تجاری، و ایجاد فرصت های تجاری برای تجار ایرانی امیدوارکننده باشد.
فرزام صفت،بااشاره به اینکه در مرحله نخست توافق ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۵۰۲ قلم کالا ازسوی اتحادیه اوراسیا و360 قلم از سبد کالاهای صادراتی کشورمان مشمول قرار تجارت ترجیحی شده، افزود: از سوی دیگر با عنایت به موقعیت کم نظیر ترانزیتی کشورمان،یعنی قرار گرفتن بین دریای خزر در شمال و خلیج فارس در جنوب و نقش محوری در ترانزیت شرق به غرب؛ در نتیجه تقویت ارتباط با ایران برای اعضای اتحادیه اوراسیا نیز دارای اهمیت زیادی است.
وی با اشاره به اینکه استان گیلان در این راستا فعالیت هایی را در خصوص بهره مندی از مزایای عضویت در این اتحادیه انجام داده از تشکیل میز دبیرخانه اوراسیا با عضویت ۱۳نفر از مدیران دستگاه های مرتبط برای بررسی موضوعات مختلف و ایجاد هماهنگی بین دستگاهی در راستای کمک به چگونگی بهره مندی از این فرصت در استان خبر داد .
این مسئول،متذکر شد: با عنایت به این که استفاده از تعرفههای ترجیحی یکی از اهداف اصلی عضویت در این اتحادیه است می توان به موفقیت گیلان در صادرات به کشورهای عضو اشاره نمود که بر اساس گزارش اتاق بازرگانی استان از زمان شروع اجرای موافقت نامه اتحادیه اقتصادی اوراسیا حدود ۳۶ هزار فرم ct3 از سوی گمرک ایران برای تجار و بازرگانان جهت بهره گیری از مزایای تعرفه ترجیحی ساده شده است که از این مقدار بیش از ۲۸ هزار فرم توسط اتاق بازرگانی گیلان صادر شده است.
فرزام صفت عملکرد موفق گیلان در صادرات به اعضای اوراسیا را نشان دهنده نقش محوری آن در گسترش همکاری های منطقه ای کشورمان ارزیابی کرد و افزود: این آمار بسیار خوب بیانگر عملکرد موفق استان نسبت به سایر استانها بوده و ثابت میکند تجار و بازرگانان گیلانی بیشترین بهره مندی را داشتهاند.
پایان پیام