کاشف اسرار-رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با درخواست از وزارت جهاد کشاورزی به‌منظور ورود به دریافت سپرده از صادرکنندگان محصولات کشاورزی گفت: گمرک به‌صورت موقت با دریافت سپرده از صادرکنندگان محصولات کشاورزی به آنان اجازه می‌دهد فعالیت نمایند ، که در این رابطه وزارت جهاد کشاورزی می‌باید برای تعیین تکلیف ورود کند.

هادی تیزهوش تابان با بیان اینکه ثبات در اجرای قوانین باید به سرلوحه امور مسؤولان قرار گیرد، اظهار کرد: از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم یکی از امیدها و خوش‌بینی‌هایی که در دل صادرکنندگان و فعالان اقتصادی ایجاد شد ، ثبات در اجرای قوانین و بخشنامه‌ها و آئین‌نامه‌ها بوده است.

وی با انتقاد از عدم وجود ثبات در اجرای قوانین در پی صدور بخش‌نامه‌ها گفت: ثبات در اجرای قوانین و بخشنامه‌ها و آئین‌نامه‌ها است ، اما متأسفانه آرام‌آرام ادامه روند سابق با صدور بخشنامه‌ها و آئین‌نامه‌های لحظه‌ای مجدداً صادرات کشور را با کلاف سرگردان و روند لاک‌پشتی روبرو کرده که نتیجه‌ای جزء آسیب به چرخه صادرات کشور ندارد.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه ثبات در قوانین را مهم‌ترین عامل در رشد و توسعه صادرات کشور دانست و تصریح کرد: زمانی می‌شود برای صادرات و بازرگانی کشور هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی کرد که بتوان با یک قوانین ثابت و در یک چارچوب مشخص وضعیت را مدیریت کنیم.

تیزهوش با تأکید بر نقش مؤثر ابلاغ بخشنامه‌ها ، آئین‌نامه‌های لحظه‌ای در کندی روند صادرات در گیلان بیان کرد: وقتی‌که قوانین جمهوری اسلامی ایران از یک قانون قدرتمند و به‌عنوان پشتوانه قوی برای اقتصاد کشور قلمداد می‌شود ، ابلاغ بخشنامه‌ها ، آئین‌نامه‌های لحظه‌ای و غیر کارشناسی شده قطعاً می‌تواند فضای کسب‌وکار ، صادرات ، بازرگانی و تجارت کشور را با سردرگمی ، رکود و اخلال روبرو نماید.

وی با اشاره به ابلاغ‌نامه مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران در بخش کشاورزی گفت: بخش‌نامه اخیر گمرک ایران اغلب محصولات کشاورزی و غذایی را در بر می‌گیرد و این بخش‌نامه چون در محتوای آن کلی‌گویی شده و نحوه محاسبه و تعرفه وضع‌شده در آن دچار ابهام است.

 رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه گمرک با درخواست از وزارت جهاد کشاورزی به‌منظور ورود به دریافت سپرده از صادرکنندگان محصولات کشاورزی افزود: گمرک به‌صورت موقت با دریافت سپرده از صادرکنندگان محصولات کشاورزی به آنان اجازه می‌دهد فعالیت نمایند ، که  در این رابطه وزارت جهاد کشاورزی می‌باید برای تعیین تکلیف ورود کند.

به گفته تیزهوش در این بخش‌نامه دستور اخذ عوارض صادراتی یادشده به میزان نیم درصد ۵/. ٪ ارزش پایه صادراتی برای محصولات کشاورزی و مواد غذایی داده‌شده است و همچنین به‌منظور احصای دقیق کد تعرفه‌ای مربوطه ، در این خصوص نیز استعلام لازم از وزارت صنعت ، معدن و تجارت به‌عمل‌آمده است.

وی با بیان اینکه صدور چنین بخش‌نامه‌های برنامه‌ها و اهداف صادراتی دولت محقق نمی‌شود، تصریح کرد: برای حمایت از صادرات کشور با یک برنامه هماهنگ و مشورت بخش خصوصی حرکت کرد ، چرا که بخش خصوصی در سال جاری تمام توان  و همت خود را بر روی تحقق اهداف و برنامه‌های اقتصادی دولت معطوف کرده است.

هادی
Print Friendly, PDF & Email

اشتراک این خبر در :