اختصاصی / مدیر کل بهزیستی گیلان : آمار خود کشی و طلاق در استان بالاست / مجوز برپایی نمایشگاه در پیاده راه فرهنگی رشت داده نشد
به گزارش خبرنگار کاشف اسرار از رشت ؛سید مهدی خدمت بین دانا ” صبح امروز به مناسبت فرا رسیدن هفته بهزیستی طی سخنانی در نشست خبری ،ضمن تبریک عید بزرگ غدیر، اظهار کرد : بحث سلامت روان و جسم یکی از پایه های اصلی یک جامعه سالم می باشد که می توان به رشد و تکامل جامعه کمک بکند.
وی با اشاره به تاسیس سازمان بهزیستی کشور در سال 1359 شمسی ،خاطر نشان کرد : هدف اولیه از تاسیس این دستگاه اجرایی نگهداری از معلولین بوده و امروزه با توجه به وجود آسیب های اجتماعی در حوزه های : ” آسیب دیدگان و پیشگیری ” در جامعه وجود دارد با به کار گیری مدد کاران ، روان شناسان ، مهر ورزان و همه کسانی که مدد رسانی می کنند از 25 تا 31 تیر ماه به عنوان هفته بهزیستی نام گذاری شده است.
این مسئول ، متذکر شد : بسیاری از مراکز بهزیستی مثل آسایشگاه ها و بیماران اعصاب و روان و مراکز نگهداری فرزندان به صورت شبانه روزی به بخش خصوصی و خیریه واگذار گردیده و مدیون تلاش های مدد کاران ، روان شناسان و مربیانی هستیم که در مراکز دارند کار می کنند ود برابر آنان با کمترین امکانات دارند به بهترین مخلوقات خداوند ارائه خدمت می کنند سر تعظیم فرود می آوریم .
خدمت بین دانا ” ، اذعان کرد : قرار بر این بود نمایشگاه بزرگی به مناسبت فرا رسیدن هفته بهزیستی در پیاده راه فرهنگی مرکزی شهر رشت برگزار بکنیم ولی مجوز به اداره کل بهزیستی گیلان داده نشد و به برگزاری نمایشگاه در محوطه اداره کل با ده غرفه برگرفته از هنر معلولین و اعضای تحت پوشش بسنده کردیم .
وی از افتتاح ۷۳ واحد مسکونی مددجویان بهزیستی ، همزمان با سراسر کشور در روز سه شنبه ۲۸ تیرماه سالجاری در گیلان خبر داد و خاطر نشان کرد : تاکنون ۳ هزار نفر از مددجویان بهزیستی استان که متقاضی مسکن هستند در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده اند .
این مسئول ، ابراز کرد : با همت ریاست سازمان بهزیستی کشور و دولت سیزدهم قرار است که مددجویان بهزیستی از پرداخت مبلغ ۴۰ میلیون تومان ودیعه برای مسکن معاف شوند و طی انعقاد تفاهمنامه بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی این مبلغ پرداخت شود که تاکنون اجرایی نشده است.
به گفته خدمت بین دانا ، گیلان به صورت پایلوت اجرای طرح اورژانس اجتماعی را آغاز کرد و در حال حاضر تمامی شهرستان های استان به غیر از شهرستان سیاهکل از اورژانس اجتماعی برخوردار هستند .
وی متذکر شد : شهرستان خمام نیز در حال حاضر پایگاه اورژانس اجتماعی در داخل اداره راه اندازی شده و منتظر اعتبار برای راه اندازی آن هستیم.
مدیر کل در خصوص اعطای وام خوداشتغالی ، ابراز کرد : مدد جویانی که آموزش دیده اند مهارت لازم را داشته و دارای مجوز سازمان فنی و حرفه ای کشور می باشند مبلغ 100 میلیون وام تومان خود اشتغالی دریافت می کنند و اگر کارشان توسعه یابد وام تکمیلی نیز به آنان پرداخت می شود.
خدمت بین دانا ، تصریح کرد : :مدد جویانی که مجوز سازمان فنی و حرفه ای ندارند نیز از سوی اداره کل بهزیستی گیلان به اداره کل بهزیستی فنی و حرفه ای استان معرفی شده و ضمن دریافت آموزش رایگان به آنها مجوز نیز اعطا می شود.
وی با اشاره به مداخله بهزیستی در حوزه کودک آزاری تصریح کرد:تیم تخصصی که روانشناس و مددکار در آن حضور دارند به محل مورد نظر مراجعه کرده و از اطرافیان در خصوص کودک آزاری بررسی و پرس و جو می کنند مشاوره های لازم انجام می شود و در مراحل بعدی در صورت نیاز با مجوز از دادگستری اقدامات لازم صورت می گیرد.
مدیر کل از فعالیت ۶ مرکز اعصاب و روان در گیلان خبر داد و یاد آور شد : حداقل باید ۴ مرکز دیگر راه اندازی شود در حال حاضر مراکز اعصاب و روان ظرفیتی برای پذیرش بیماران جدید ندارند و متاسفانه رغبتی برای دریافت مجوز و راه اندازی مراکز جدید نیز وجود ندارد.
خدمت بین دانا ” با اشاره به آمار بالای سالمندی در گیلان ، خاطر نشان کرد : ۱۰۳ مرکز توانبخشی اعم از مراکز شبانه روزی، مراکز روزانه، ویزیت در منزل و…هم اکنون در استان فعالیت دارند ، ضمن این که ۳۷ هزار نفر در استان از بهزیستی مستمری دریافت می کنند که از این تعداد کمتر از ۱۰ هزار نفر زنان سرپرست خانوار هستند .
وی با بیان اینکه ۱۰ هزار نفر هم اکنون در نوبت دریافت مستمری هستند ، تصریح کرد : میزان مستمری طی سال گذشته به ازای هر نفر ۳۵۰ هزار تومان و طی سالجاری ۴۲۰ هزارتومان می باشد.
این مسئول با اذعان بر این که آمار خود کشی و طلاق در گیلان آمار بالایی دارد و تبدیل به معضل شده است، ادامه داد : اورژانس اجتماعی با همکاری پلیس و … و همچنین حضور روانشناس و مددکار ورود می کند و اقدامات لازم صورت میگیرد.
خدمت بین دانا ” علت حضور کودکان کار در خیابان ها را عدم آموزش مهارت های زندگی ذکر کرد و افزود:درآمد کودکان در خیابان یشتر از چیزی است که بهزیستی پرداخت کند و به همین دلیل تکدی گری نیز در استان زیاد است که با همکاری شهرداری و ایجاد سامان کده می توان متکدیان را ساماندهی کرد.
وی متذکر شد : حدود یک دهه است که آمار کودکان بی سرپرست کاهش یافته و در شیرخوارگاه ها معمولا کودکان بد سرپرست نگهداری می شوند.