کاشف اسرار – سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان، لزوم بهره‌ گیری از توانمندی و ظرفیت همه نخبگان به ویژه روسای پیشین این دستگاه اجرایی را مورد تاکید قرار داد و افزود: دغدغه همه آنها آینده و پیشرفت دانشگاه است و معتقدیم باید با استفاده از این توان مندی‌ها، می توان توسعه مشارکت، برقراری عدالت و ارتقای نظام سلامت را فراهم کرد.

به گزارش کاشف اسرار ، محمد تقی آشوبی – امروز در آیین تکریم و معارفه سرپرستان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سالن همایش‌ های بانک صادرات استان با بیان اینکه مقام معظم رهبری توجه وافری به نظام سلامت دارند، اظهار کرد: برای تحقق منویات مقام معظم رهبری باید تلاش کرد تا سطح بهداشت و درمان در جامعه ارتقا یابد.

وی با اشاره اجمالی به تجارب مدیریتی و اجرایی خود، اظهار کرد: مشارکت مستقیم در اجرای 233 پروژه بهداشتی، درمانی و آموزشی به وسعت 105 هزار مترمربع از جمله احداث مرکز آموزشی و درمانی 120 تخت خوابی 17 شهریور رشت و دانش کده دارو سازی که منجر به ارتقای دانشگاه به دانشگاه تیپ ۱ در کشور شد، بخشی از این تجارب است.


این پزشک با اشاره به برخی از چالش‌های نظام سلامت گیلان، گفت: گیلان سالمندترین استان کشور است و با رشد منفی جمعیت در استان روبرو هستیم. کمبود فضای فیزیکی متناسب با نیاز آموزش، درمان و بهداشت، محدود بودن منابع مالی و عدم جذب بودجه‌های استانی و کشوری و عدم وجود ساز و کار مناسب در خرید دارو و تجهیزات از دیگر چالش‌های نظام سلامت استان است.

آشوبی ” با بیان اینکه گیلان جزو استان‌هایی با بیشترین جمعیت شناور در کشور است، تصریح کرد: توزیع نامتناسب نیروهای تخصصی، فرسوده بودن امکانات و تجهیزات تخصصی در مراکز درمانی و بهداشتی، نبود داشبوردهای اطلاعاتی و مدیریتی و مشکلات زیست‌ محیطی، گیلان را رنج می‌دهد و لازم است در راستای ارتقاء نظام سلامت استان و هم چنین بهبود وضعیت رضایت مندی کارکنان و افزایش انگیزه آن‌ها تلاش بیشتری صورت گیرد.

وی تلاش برای جذب بودجه‌های استانی و کشوری، تدوین برنامه اجرایی و عملیاتی مدیریت و منابع و برنامه‌ ریزی دانشگاه، ایجاد منابع مالی جدید و ایجاد ساز و کار جدید مالی، تدوین و ایجاد داشبورد مدیریتی به‌ منظور پایش و نظارت برخط، اصلاح فرآیند ها در راستای افزایش درآمد و کاهش هزینه‌ها، سامان دهی و توان مندسازی منابع انسانی، بهبود ارائه خدمات رفاهی به کارکنان و اعضای هیئت‌علمی و همچنین افزایش سرانه فضاهای آموزشی و درمانی و بهداشتی در گیلان و انتقال ستاد دانشگاه علوم پزشکی استان به سایت لاکان را ازجمله برنامه‌های خود در بخش توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه در دوره پیش رو اعلام کرد.

این مسئول در تبیین برنامه‌های خود در بخش درمان، گفت: توسعه عدالت در درمان، اجرای سیستم نظام ارجاع و استقرار پرونده الکترونیک، کنترل و کاهش کسورات بیمه‌ای و بهبود فرآیند سیستم اطلاعات بیمارستانی، تلاش جهت کاهش میزان تقاضای القائی، توسعه روش‌ های نوین درمان، نظارت مستمر بر فعالیت کمی و کیفی درمان و توسعه توریسم سلامت باید در دوره کنونی مورد توجه و اهتمام قرار بگیرد و تا جایی که سلامت مردم آسیب نبیند با تعارض منافع برخورد می‌کنیم.

آشوبی ” توسعه تعداد رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی، افزایش تعداد رشته‌های تحصیلات تکمیلی علی الخصوص رشته‌های PHD، راه‌ اندازی دانشکده فناوری‌های نوین، جذب اعضای هیئت‌علمی فناور با رویکرد رفع نیازهای دانشگاه، پایش عملکرد گروه‌های آموزشی با هدف افزایش کیفیت تدریس، بهبود خدمات رفاهی اعضای هیئت‌علمی و توسعه بین‌المللی سازی و پردیس بین‌الملل را ازجمله برنامه‌ های خود در حوزه آموزش برشمرد.

وی با بیان این که دایر بودن رشته‌های پزشکی در گیلان مشروط است، افزود: تا این مقطع در دانشگاه با برنامه‌ریزی تقویت نشود، رشته های تخصصی و فوق تخصصی ما تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.

این پزشک با تأکید بر مقدم بودن پیشگیری بر درمان در نظام سلامت، خاطر نشان کرد: آموزش همگانی در پیشگیری از بیماری‌های واگیر و غیر واگیر، استقرار، اصلاح و تقویت نظام ارجاع و پزشک خانواده، بهینه‌ سازی منابع با رویکرد مهار هزینه‌ها به‌منظور مدیریت فعال و پاسخگو، فعالیت و اقدام همه‌جانبه در بحث جوانی جمعیت، ارتقای نظام مدیریت بیماری‌ها و دیده‌بانی بیماری‌ها، ارتقاء زیرساخت‌ها و منابع جهت ارائه خدمات بهداشتی، آموزشی، پژوهشی، تقویت پایش و نظارت به‌منظور ارتقاء سلامت جامعه تحت پوشش،از جمله موضوعاتی است که در بخش بهداشت باید به آن توجه شود.

به گفته آشوبی ” استفاده از ظرفیت اعضای هیئت‌علمی در پژوهش‌های نوین، تقویت ارتباطات بین بخشی و درون بخشی، تمرکز در اجرای فراگیر واکسیناسیون جهت بیماری‌های واگیر دوره‌ای و فصلی، نظارت کمی و کیفی واحدهای بهداشتی بر عرصه‌های توزیع مواد غذایی و همچنین تقویت نیروی انسانی در حوزه بهداشت، خصوصاً بهورز ازجمله موضوعاتی است که در بخش بهداشت باید به آن توجه شود.

وی، با اشاره به اهمیت شرکت‌های فناور در توسعه سلامت، گفت: توجه ویژه به فناوری سلامت با رویکرد تولید محصولات دانش‌بنیان، حمایت از استقرار شرکت‌های دانش‌ بنیان در دانشگاه، راه‌ اندازی مراکز نو آوری، حمایت و ایجاد زیر ساخت ارتباط صنعت با دانشگاه، توسعه رابطه با معاونت علمی ریاست جمهوری و پارک‌ های علم و فناوری، راه‌ اندازی واحد D&R صنایع بزرگ در دانشگاه، عادلانه کردن توزیع منابع مالی بر اساس کیفیت و اثر گذاری پژوهش، اقدام جهت راه‌ اندازی پژوهشکده، توجه به کیفیت پژوهش، حمایت از پژوهش‌های کاربردی جهت رفع نیازهای کشور، استفاده از ظرفیت محققین دانشگاه در رفع مشکلات استان و حمایت از جذب بودجه‌های پژوهشی برون‌ سازمانی از جمله برنامه‌ های قابل‌ دستیابی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در بخش تحقیقات و فناوری است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان این که اقدامات زیادی در بخش تحقیقات و فناوری انجام گرفته است، افزود: همه پژوهش های انجام شده در معاونت تحقیقات و فناوری گیلان باید تبدیل به محصول شده تا مردم از آن‌ها بهره‌مند شوند.

آشوبی ” یکی از بخش‌ های بسیار مهم در نظام سلامت استان را حوزه دارو و تجهیزات برشمرد و گفت: خرید متمرکز دارو و تجهیزات، راه‌ اندازی سامانه سیماد، نظارت بر کیفیت و کمیت تجهیزات بیمارستان‌ها، استفاده از ظرفیت سایر معاونت‌ها جهت ارتقاء نظارت‌ ها، کمک به استقرار صنایع غذایی و دارویی در گیلان و هم چنین راه‌ اندازی دارو خانه‌های سر پایی در بیمارستان‌ها جهت دسترسی آسان‌ تر مراجعین به خدمات درمانی از جمله اهدافی است که باید برای رسیدن به آن تلاش‌ها مضاعف شود.

وی با اشاره به جایگاه ارزش مند دانشجو در نظام آموزش و حائز اهمیت بودن مقوله‌های فرهنگی در دانشگاه، گفت: توسعه مشارکت دانش جویان در برنامه‌ های فرهنگی، دانشجویی و حرفه‌ ای با مشارکت فعال اعضای هیئت‌ علمی، شناسایی توان مندی‌ های دانش جویان و استفاده از ظرفیت آن‌ ها در دانشگاه، استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌ها ازجمله بنیاد ملی نخبگان، پارک علم و فناوری، ستاد اقامه نماز جهت رشد جنبه‌ های علمی، فرهنگی و هنری دانشجویان، حمایت همه‌ جانبه از انجمن‌ های دانش جویی، پیگیری نیاز مندی‌ های دانش جویان در مقابل آسیب‌های اجتماعی و روانی و موضوعات مرتبط با سلامت دانشجویان و ارتقاء کیفیت خدمت‌ رسانی به دانش جویان از جمله اهدافی است که باید در حوزه فرهنگی و دانشجویی به آن دست‌ یافت.

این مسئول دانش جویان را هم چون فرزندان خود دانست و گفت: باید با ارتباط نزدیک با دانشجویان و تعامل بیش از پیش با آن‌ ها به رشد علمی و فرهنگی نسل‌ های آینده کمک کرد.

آشوبی هم چنین توجه به سند توسعه رفاه اجتماعی پایدار برای حفظ و نگه داشت پرستاران را از مهم‌ ترین برنامه خود برای ارتقای وضعیت پرستاری در استان گیلان اعلام کرد.

وی بر لزوم بهره‌ گیری از توان مندی و ظرفیت همه نخبگان به ویژه روسای پیشین دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد و افزود: دغدغه همه آنها آینده و پیشرفت دانشگاه است و معتقدیم باید با استفاده از این توان مندی‌ها توسعه مشارکت، برقراری عدالت و ارتقای نظام سلامت را می توان فراهم کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تصریح بر اینکه مبارزه با تعارض منافع، رکن نخست عملکرد ما است، افزود: برای ادامه راه از ظرفیت افرادی بهره خواهیم گرفت که با بخش خصوصی تعارض منافع نداشته و مطمئن هستم افرادی با این ویژگی، در دانشگاه بسیار زیاد است.
آشوبی ” در پایان سخنان خودش ، عمل به تعهدات در نظام سلامت را مورد تاکید قرار داد و افزود: همه باید به تعهدات خود عمل کرده و به مردم خدمت کنند.

Print Friendly, PDF & Email

اشتراک این خبر در :