کاشف اسرار – مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان با اشاره به موضوع افزایش محسوس آب‌بهای کشاورزی استان در قبوض جدید گفت: آب بهای کشاورزی بر اساس قانون تثبیت آب بهای زراعی محاسبه می شود.

همزمان با صدور قبوض آب بهای سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ کشاورزان گیلانی با ارقامی مواجه شدند که حکایت از افزایش محسوس آب بهای نسبت به سنوات گذشته داشت موضوعی که حتی واکنش برخی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی را موجب و عنوان شد که این افزایش قیمت ها سلیقه ای است.

اخیرا پیکان انتقادات، مسئولان استان و دستگاه متولی را نشانه گرفته است به همین منظور نحوه محاسبه آب بهای کشاورزی استان را از وحید خرمی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان جویا شدیم.

وحید خرمی در این زمینه اظهار کرد: این شرکت یک دستگاه حاکمیتی و متولی تامین آب برای مصارف عمده استان از قبیل کشاورزی، صنعت و شرب تمامی امور جاری و ساری خود را بر اساس قوانین جاری و لازم الاجرای جمهوری اسلامی ایران و سیاست های نظام و وزارت نیرو به انجام می رساند.

وی گفت: به طورطبیعی تعیین آب بهای کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نیست، بنابراین تحت هیچ عنوان در این امر مهم، سلیقه سازمانی اعمال نمی شود.

خرمی تصریح کرد: تعرفه آب‌بهای کشاورزی بر اساس درصدهای مقرر در قانون تثبیت آب‌بهای زراعی، آیین‌نامه اجرایی مربوطه، استعلام‌های صورت گرفته از سازمان جهاد کشاورزی هر استان در خصوص قیمت پای مزرعه، عملکرد محصول و بر اساس شبکه های توزیع آب کشاورزی هر منطقه محاسبه و از مشترکان دریافت می شود.

وی با بیان اینکه برخی می گویند که این افزایش فرا قانونی، درون استانی و بی اطلاع استاندار بوده است که از اساس غیر قابل اعتناست، تصریح کرد: یکی از متغیرهای مهم درتعیین آب‌بهای محصولات کشاورزی قیمت هر کیلوگرم محصول است که بر همین اساس ماده (۱۰) آیین‌نامه اجرایی قانون تعیین آب‌بهای محصولات کشاورزی به صراحت اعلام می دارد که قیمت محصول در خصوص تولیداتی که دارای قیمت مصوب شورای اقتصاد نیستند از جمله برنج، مبنا، قیمت متوسط محصول مورد نظر در پای مزرعه خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با بیان اینکه در بدست آوردن قیمت مبنای محاسبه آب بهای، شرکت سهامی آب منطقه‌ای‌ گیلان هر ساله نسبت به استعلام قیمت از سازمان جهاد کشاورزی استان اقدام می کند، اظهار داشت: قیمت عمده‌فروشی اعلامی از سوی سازمان جهاد کشاورزی ۵۸ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم برنج محلی بود که با اعمال این قید که قیمت خرید از تولید کننده در استان در پای مزرعه می تواند ۷ تا ۱۰ درصد کمتر از این نرح باشد، اقدام شد.

وی ادامه داد: در نهایت با کسر هشت و نیم درصد، این رقم ۵۳ هزار و ۷۰ تومان برای هر کیلو گرم برنج از سوی شرکت سهامی آب منطقه ای گیلان مبنای محاسبه قرار گرفت.

Print Friendly, PDF & Email

اشتراک این خبر در :