کاشف اسرار – استاندار گیلان خطاب به رئیس بنیاد مسکن کشور بر لزوم رفع موانع قانونی برای ساخت مسکن فرزندان روستائیان بومی تاکید کرد و افزود: این مهم با افزایش تولید ، رونق اقتصاد روستایی را در راستای تحقق عدالت اجتماعی در پی خواهد داشت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کاشف اسرار ؛ اسدالله عباسی ” در این نشست با تشریح ویژگی های اقلیمی و جغرافیایی گیلان به جایگاه منحصر روستاههای استان در تولید انواع محصولات کشاورزی و رونق صنعت گردشگری اشاره کرد و افزود: مهاجرت معکوس به روستاهها و پیشگیری از مهاجرت جوانان روستایی به شهرها، مستلزم توسعه ی زیرساختها و امکانات در مناطق روستایی است که بنیاد مسکن به عنوان مرکز ثقل توسعه ی روستایی در کشور، در این زمینه رسالت خطیری بر عهده دارد.

 وی بر لزوم رفع موانع قانونی برای ساخت مسکن فرزندان روستائیان بومی تاکید کرد و افزود: این مهم با افزایش تولید ، رونق اقتصاد روستایی را در راستای تحقق عدالت اجتماعی در پی خواهد داشت.

این مقام از رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خواست با افزایش امکانات زیرساختی در روستاهها و سهمیه ی قیر استان ، زمینه ی اقبال عموم روستانشینان را برای ماندگاری در روستاهها فراهم سازد.

عباسی افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی از 100 میلیون تومان به 200 میلیون تومان را اقدامی شایسته برای رونق مسکن روستایی در کشور و استان دانست و از رییس بنیاد مسکن کشور خواست زمینه ی بهره مندی از سقف وام را در قالب متمم برای واجدین شرایط مهیا کند.

وی اعطای مجوز به بومیان روستایی برای ساخت مسکن در محیط زندگی شان را از برنامه های استان دانست که با تعامل و همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به نتایج مطلوب ختم خواهد شد.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور هم در این نشست برای افزایش سهمیه ی قیر مناطق روستایی گیلان قول مساعد داد و افزود: انتظار استاندار گیلان مبنی بر افزایش سهمیه ی قیر گیلان از 200 میلیارد تومان سال پیش به 400 میلیارد تومان را مورد توجه قرار خواهد داد.

 اکبر نیکزاد همچنین حل مشکل مسکن جوانان روستایی را برای بنیاد مسکن یک اصل دانست و برای تسهیل در روند احداث مسکن جوانان روستایی قول مساعد داد.

وی تلاش مجدانه برای اجرای طرح توسعه ی پایدار منظومه ی روستایی را مکملی برای توسعه ی زیرساختهای مناطق روستایی دانست و اضافه کرد: در این طرح، روند فعالیتها و نحوه ی دستیابی به توسعه ی پایدار در روستاهها متناسب با ظرفیتهای بومی هر منطقه پیش بینی شده و گیلان در این زمینه ظرفیت های بالقوه ی فراوانی دارد که باید تبلور یابد.

رییس مجمع نمایندگان گیلان نیز در این نشست گزارشی از شرایط روستاههای استان و عمده ترین مطالبات و دغدغه های روستانشینان ارایه کرد .

به گفته محمد رضا احمدی سنگری ” بسیاری از منابع و امکاناتی که درحال حاضر برای گیلان اختصاص می یابد، بر اساس جمعیت دو و نیم میلیونی آن است در حالیکه در بسیاری از ایام سال جمعیت استان با محاسبه ی غیر بومی ها و گردشگران به بیش از 8 میلیون نفر می رسد و این مهم باید در روند تخصیص منایع به استان لحاظ شود.

وی از رییس بنیاد مسکن کشور خواست به عنوان متولی توسعه ی روستاهها، تدابیر ویژه ایی برای بهبود راههای روستایی گیلان ، احداث پلها و پلهای عابر پیاده بر روی برخی رودخانه های استان  اتخاذ نماید.

 جبار کوچکی نژاد و سید علی آقازاده از نمایندگان مردم رشت و خمام ، ابراهیم نجفی ، نماینده ی آستانه و کیاشهر، خلیل بهروزی فر نماینده ی مردم فومن و شفت، و رسول فرخی نماینده ی مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی هر یک در سخنانی بر لزوم بازنگری در طرح های هادی روستایی به نفع بومیان روستایی، اختصاص زمین لازم برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در مناطق روستایی، تخصیص کمکهای بلاعوض به مسکن محرومان روستایی و بهبود زیرساختها و امکانات مناطق روستایی گیلان تاکید کردند.

مسعود کاظمی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان نیز در این نشست گزارشی از روند اجرا و بازنگری طرح های هادی روستایی در استان ارایه کرد و افزود: در همین راستا شاخص طرح های هادی روستایی در گیلان از 47 درصد پارسال به 52 درصد ارتقاء یافته است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان نیز در این نشست گزارشی از روند اجرای طرح های بنیاد در حوزه ی ساخت مسکن روستایی، ارایه ی تسهیلات مسکن به روستا نشینان و تخصیص کمک بلاعوض ویژه برای واحدهای نیمه تمام مسکن محرومان در مناطق روستایی ارایه کرد .

حامد دائمی ، افزود: از محل سهمیه ی پارسال تسهیلات مسکن روستایی، 7 هزار فقره تسهیلات 200 میلیون تومانی با بازپرداخت 20 سال و نرخ کارمزد 5 درصد به روستاههای گیلان اختصاص یافته و تاکنون تمامی این تسهیلات به بنیاد مسکن ابلاغ شده است.

Print Friendly, PDF & Email

اشتراک این خبر در :