کاشف اسرار-ناظر گمرکات گیلان و مدیر کل گمرک بندر انزلی از نتیجه ندادن پی گیری های نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی طی یک سال گذشته برای واردات کالای مسافری از جمهوری آذربایجان به جمهوری اسلامی ایران به ویژه شهرستان مرزی آستارا،خبر داد.

محمد شهبازی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار کاشف اسرار در انزلی با اشاره به عدم اجازه خروج کالای چمدانی توسط جمهوری آذربایجان،این ممانعت را به دنبال دستور رییس جمهوری این کشور همسایه ذکر کرد.

وی خاطر نشان کرد:تاکنون چندین جلسه با رییس گمرک جمهوری آذربایجان برگزار و در پاسخ به بنده اعلام شده این دستور از بالا صورت گرفته و دلیل آن را نمی دانند.

این مسوول،با تصریح بر این که واردات پوشاک به ضرر تولید داخلی می باشد،اذعان کرد:امرار و معاش مردم نوار مرزی ایران هم چون آستارا  گیلان و بیله سوار اردبیل به واردات کالای مسافری وصل می باشد،ضمن این که واردات کالای مسافری از جمهوری آذربایجان،در حوزه پوشاک بوده است.

شهبازی،با تاکید بر این که واردات کالای مسافری از جمهوری آذربایجان،یک سری معایب و مزایا به دنبال دارد،ابراز کرد:تولید پوشاک در ایران به نفع اقتصاد داخلی می باشد،لکن امرار و معاش تعداد زیادی از کاسب های شهرستان آستارا به واردات کالای مسافری وابسته بوده که در برگیرنده حدود سه هزار غرفه فروش پوشاک است که سبب تعطیل شدن این غرفه ها می شود.

وی با رد برخی از شایعات،متذکر شد:واردات کالای مسافری از جمهوری آذربایجان تا یک سال گذشته هیچ ربطی در توسعه اقتصادی منطقه آزاد انزلی و یا ضربه زدن به اقتصاد شهرستان مرزی آستارا نداشته است.

ناظر گمرکات گیلان،یاد آور شد:اجناس خارجی منطقه آزاد انزلی از طریق مرزهای بازرگان و بندر عباس وارد می شود و منطقه آزاد انزلی ارتباطی با مرز آستارا و جمهوری آذربایجان ندارد.

شهبازی،بیان کرد:میزان کالای همراه مسافری در گمرکات ایران ثبت و ضبط نمی شود،ضمن این که تا یک سال گذشته مرز نشینان آستارا و اتباع جمهوری آذربایجان بیش از میزان قانونی کالای همراه مسافر به دلیل ثبت و ضبط به عنوان کالای قاچاق می گردید و یا به کشور مبدا  عودت داده شد،وارد ایران نمی کردند.

وی اذعان کرد:نماینده مردم آستارا در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی طی یک سال گذشته خیلی تلاش کردند مشکل را حل نمایند،لکن تاکنون به نتیجه ای نرسیده و این واردات در اختیار ایران هم نیست و مربوط به جمهوری آذربایجان است.

این مسوول خروج کالای مسافری از ایران به جمهوری آذربایجان را مجاز دانست و اضافه کرد:بیشترین حجم از ایران به آذربایجان،ترانزیت-کیوی،تره بار و میوه جات است.

شهبازی،خاطر نشان کرد:جمهوری آذرایجان،تولید پوشاک ندارد و از کشور دیگری هم چون چین واردات داشته و جلوی واردات را برای حمایت از تولیدات داخلی گرفته،ضمن این که هم اکنون باری نیست که وارد کشور بشود و موضوع سیاسی تلقی نمی شود و با جمهوری اسلامی ایران مشکلی ندارند.

وی در پایان از مذاکره مجدد خویش با مقامات جمهوری آذربایجان در پنج شنبه هفته جاری برای حل مشکل واردات کالای مسافری به ایران خبر داد و یاد آور شد:هفته ای یک بار ما و مقامات آذربایجان در حال رفت و آمد بوده،ولی تاکنون این مشکل به نتیجه نرسیده،ضمن این که حل این مشکل بر عهده وزارت امور خارجه است و گمرکات گیلان در بحث گمرکی مداخله می کند.

پایان پیام

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

اشتراک این خبر در :