انتقاد شهردار رشت از عدم اختیار شهرداران ایرانی در انعقاد تفاهم نامه با شهردار خارجی
کاشف اسرار-شهردار رشت با انتقاد از عدم اختیار شهرداران ایرانی در انعقاد یک تفاهم نامه با شهردار خارجی ،اذعان کرد: شهردار ایرانی برای یک سفر خارجی باید مجوز شورای شهر،فرمانداری و وزارت کشور را دریافت کند در صورتی که شهردار سایر کشورها با یک ایمیل به راحتی ارتباط برقرار می کنند.
به گزارش کاشف اسرار،در نشست هم اندیشی” توسعه دیپلماسی عمومی و شهری” که در وزارت کشور برگزار شد با اشاره به اینکه ایران در سال ۱۹۹۸ تفاهم نامه سازمان ملل متحد مبنی بر ارتباط شهرها را پذیرفت اظهار کرد: پیشنهاد می کنم این تفاهم نامه بازنگری شود و بررسی کنیم که اکنون در جایگاهی از ارتباطات و تعامل با شهرهای دنیا قرار داریم،ضمن این که با توجه به قطع نامه سال ۹۸ اگر معتقد باشیم شهرها موتور مولد توسعه هستند باید اختیارات شهرداران ایرانی افزایش یابد.
وی با انتقاد از عدم اختیار شهرداران ایرانی در انعقاد یک تفاهم نامه با شهردار خارجی اذعان کرد: شهردار ایرانی برای یک سفر خارجی باید مجوز شورای شهر،فرمانداری و وزارت کشور را دریافت کند در صورتی که شهردار سایر کشورها با یک ایمیل به راحتی ارتباط برقرار می کنند.
رئیس مجمع جهانی شهرهای اسلامی ،تاکید کرد: بر این که باید تشریفات اداری برای انعقاد خواهر خواندگی ما بین شهرهای ایران و سایر شهرهای دنیا حذف شود تا تعاملات به آسانی صورت گیرد.
نصرتی با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از کشورها اعتقادی به خواهر خواندگی مابین شهرها ندارند،ابراز کرد: این کشور عضو شبکه ای از شهرهای خواهرخوانده شده اند و تمایلی به خواهرخواندگی انحصاری با شهر دیگری را ندارند و ما نیز می توانیم در کنار خواهرخواندگی به عضویت در شبکه شهرهای خواهرخوانده نیز بپردازیم.
وی با تصریح بر این که امروزه نباید به دنبال آزمون و خطا باشیم،اضافه کرد: می توانیم ازتجربیات موفق خواهرخواندگی سایر شهرهای دنیا الگو برداری کنیم و استفاده از ظرفیت آژانس های سازمان ملل یکی از نقاط قوت و فرصتی مناسب برای افزایش سرعت در ارتباطات بین المللی است.
این مسئول،با بیان این که می توانیم با استفاده از ظرفیت این آزانس سرعت را ارتباطات را منظم تر و بیشتر کنیم با اشاره به انعقاد تفاهم نامه ای با شهردار ی اصفهان اظهار کرد: رشت و اصفهان عضو شبکه شهرهای خلاق در یونسکو هستند و رشت جزو ۲۶ شهر خوراک در یونسکو شهر اصفهان نیز به عنوان یکی از ۳۲ شهر خلاق صنایع دستی در یونسکو ثبت شده است.
نصرتی با اشاره به اینکه امروزه دشمنان در صحنه های بین المللی تصویر نامناسبی از ایران را معرفی می کنند،اعتقاد دارد: ما می توانیم ایران را بدون نگاه سیاسی و با تفکر شهر به شهر معرفی کنیم.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس های بین المللی با محوریت شهر های اسلامی در شهرهای نیویورک،وین،ژنو ،ابراز کرد: در اجلاس های شهرهای راه ابریشم در سازمان ملل به خوبی ایران را معرفی کردیم و تصویر خوبی از ایران برای دنیا ترسیم شد.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و امور بین الملل وزارت کشور: خواهرخواندگی را در کشور به رسمیت بشناسیم
رئیس مرکز اطلاع رسانی و امور بین الملل وزارت کشور در این اجلاس طی سخنانی با اشاره به اهمیت خواهرخواندگی شهرها در دنیا اظهار کرد: براساس دستور وزیر کشور شیوه نامه سفرهای خارجی و خواهرخواندگی را در دستور کار قرار دادیم.
سید رمضان شجاعی کیاسری، با تاکید بر این که شهرهای خواهرخوانده باید در یکی از شاخص های فرهنگی،تاریخی،تمدن و .. با یکدیگر سنخیت داشته باشند، خواهر خواندگی شهرهای ایرانی با سایر شهرهای دنیا را فرصتی مناسب در شرایط فعلی برای توسعه شهرها دانست .
وی متذکر شد: دولت ها ممکن است از نظر سیاسی با یکدیگر دچار تناقض و اختلاف باشند ولی شهرها می توانند با یکدیگر تعامل کنند و اکنون که به دیپلماسی عمومی نیازمندیم باید خواهرخواندگی را در کشور به رسمیت بشناسیم و مسئولان و سایر دستگاه های ذی ربط می توانند به این موضوع کمک کنند.
این مسئول همچنین به ضرورت مراودات در حوزه بین الملل تاکید کرد و افزود: می توانیم در قالب چنین اجلاس هایی مسیر درست را انتخاب کنیم و به هدف نزدیک تر شویم.
مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت: ضرورت تقویت حوزه بین الملل با نگاه توسعه روابط بین الملل با توجه به شیفت پارادایمی
مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت طی سخنانی در این اجلاس از تشکیل شبکه داخلی به منظور توسعه روابط بین الملل و ایجاد بانک اطلاعاتی فعالیت های حوزه بین الملل در کلانشهرها قدردانی کرد.
فاطمه قدیمی به استفاده از روش های ساختاری،تعیین استراتژی،تدوین برنامه عملیاتی پروژه های شهرها با توجه به ظرفیت شهرها تاکید و به تغییر مدل مسیر دیپلماسی عمومی در شهرهااشاره کرد.
وی اعتقاد دارد: چنانچه دیپلماسی شهری را زیر مجموعه دیپلماسی عمومی در نظر بگیریم ، به طور مثال اگر رشت در مسیر دیپلماسی شهری نقش آفرینی میکند و مدل خود را براساس دیپلماسی آشپزی انتخاب می کند،می تواند تمامی مباحث دیگر مانند محیط زیست،توسعه اقتصاد پایدار را از طریق این مدل پیگیری کند.
این مسئول همچنین از ایجاد ساختارهای موازی در شهرداری ها در حوزه توسعه روابط بین الملل و دیپلماسی شهری انتقاد بر ضرورت تقویت حوزه بین الملل با نگاه روابط بین الملل با توجه به شیفت پارادایمی تاکید و خاطرنشان کرد: مناسب سازی چهره ایران و شهرهای ایرانی و دریافت کرسی های بین المللی در مراوادات بین المللی امری ضروری است
رشت به خوبی نشان داد می تواند از ظرفیت های شهرخلاق خوراک استفاده کند
رییس اداره علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو _ ایران در این نشست اظهار داشت: تعریف مدیریت شهری در سازمان های بین المللی تغییر کرده است و نگاه مدیریت شهری امروزه تنها به ساخت و ساز و حوزه عمرانی نیست.
شیدا مهنام با اشاره به اینکه شهر را با زنده کردن شهروندان می توان به یک شهر تبدیل کرد اذعان داشت: یونسکو و سازمان ملل معتقد است امروزه ارتباط بین شهرها در قالب شبکه ای از شهرها میسر می شود.
وی از زحمات شهرداران سال های اخیر رشت و اصفهان برای ثبت این دو شهر به عنوان شهرهای خلاق قدردانی کرد و گفت: رشت نشان داد می تواند به خوبی از ظرفیت شهرهای خلاق استفاده کند.
دبیر کمیته دگرگونگی های اجتماعی کمیسیون ملی یونکسو با اشاره به اینکه مولفه سیاسی در یونسکو وجود ندارد بیان کرد: یونسکو سه مولفه فرهنگی،اقتصادی و اجتماعی دارد و فضایی عاری از ملاحضات سیاسی در آن فراهم شده است.