کاشف اسرار-نماینده مردم طوالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی از وجود اختلاف فاحش و بی‌عدالتی در پرداخت‌ها و کم‌ توجهی به بحران‌ها در بودجه 1400 انتقاد کرد

حسن محمد یاری در گفتگو با خبرنگار کاشف اسرار با بیان این که ساختار کلی بودجه 1400 به تصویب مجلس رسیده است ،منابع و مصارف بودجه را 2 هزار و 450 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و متذکر شد: ماده واحده دارای 9 تبصره بود که با اصلاحاتی مواجه و خواسته‌های نمایندگان مجلس تامین شد.

وی پیش‌بینی منابع عمومی بودجه به مقدار 854 هزار میلیارد تومان و درآمد اختصاصی دستگاه‌های اجرایی معادل 85 هزار میلیارد تومان در بودجه سال 1400 را مورد اشاره قرار داد.

این مقام،خاطر نشان کرد: بر اساس اصلاحیه موجود مصارف بودجه هم 854 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده که به نظر می‌رسد اصلاحات اساسی در آن اعمال شده است.

محمد یاری ” با اشاره به این که اعتبارات هزینه‌ای در ابتدا 637 هزار میلیارد تومان بوده است ،ابراز کرد: این رقم در اصلاحیه دولت با حدود 15 درصد افزایش، 652 هزار میلیارد تومان تعیین شد از طرفی اعتبارات استانی بودجه هم که 555 هزار میلیارد تومان بود حدود 10 درصد رشد پیدا کرد.

وی افزایش اعتبارات ردیف‌های متفرقه در بودجه 1400 به مقدار 15 درصد را نیز مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه در بحث اصلاحات موضوع نرخ ارز هم پیش‌بینی شده است، اذعان کرد: یکی از دغدغه‌های ما و چیزی که مردم از آن نگرانند این است که بالاخره تکلیف کالاهای اساسی، مواد اولیه، تجهیزات پزشکی و امثال این‌ها چه می‌شود؟.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از واردات اقلام اساسی با نرخ ارز ترجیهی چهار هزار و 200 تومانی در سال 1400 خبر داد و گفت: در بودجه به دولت این اختیار داده شده که هررچه قدر جلوتر رفتیم چنانچه شرایط اقتصادی اقضاء کند به تدریج بیایند این ارز ترجیهی را حذف کنند و منابع حاصل از آن را برای پروژه‌های عمرانی در اختیار عامه مردم بگذارند.

محمد یاری ” تصویب ساختار بودجه را یک گام به جلو ارزیابی کرد و با اشاره به اینکه اگر بودجه 1400 تصویب نمی‌شد موضوعات مهمی مانند حقوق کارمندان بلاتکلیف رها می‌شد اظهار داشت: با تصویب ساختار بودجه افزایش حقوق 25 درصدی کارمندان که از قشرهای آسیب‌پذیر جامعه هستند اجرایی می‌شود.

وی در مورد نگرانی بازنشستگان تامین اجتماعی به جهت اختلاف حقوق دریافتیشان با سایر بازنشستگان و روند اجرای همسان‌سازی حقوق و دستمزد هم مطالبی بیان داشت و افزود: متاسفانه در بحث همسان‌سازی و اختلافی که وجود داشت دولت خیلی اهتمام ویژه‌‌ای برای حل آن نداشت و مجلس این موضوع را به کمیسیون تلفیق واگذار کرد.

این مقام از وجود یک اختلاف فاحش و بی‌عدالتی در بحث پرداخت‌ها انتقاد کرد و با بیان اینکه کمیسیون تلفیق مامور ایجاد ساز و کاری برای تغییر این روند شد ،خاطر نشان کرد: با تماسی که با نمایندگان کمیسیون تلفیق داشتم و اطلاعاتی که در اختیارمان هست موضوع هم سان‌سازی حقوق بازنشستگان جزء اولویت‌ها است و امیدواریم بتوانیم شاهد عدالت منصفانه در این زمینه باشیم.

عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس ،بررسی موضوع سازماندهی و جذب نیروهای انسانی در دستگاه‌های مختلف توسط مجلس را هم متذکر شد .

محمد یاری “، تصریح کرد: این موضوع از ابتدای شروع به کار مجلس یازدهم در دستور کار کمیسیون اجتماعی قرار داشت و در قانون جدید پیش‌بینی شده که همه کسانی که تحت عناوین مختلف اشتغال به کار دارند مطابق قانون یا باید پیمانی و یا رسمی بشوند.

وی یاد آور شد :طبق قانون در مشاغل حاکمیتی هم نیروها ابتدا باید به شکل رسمی جذب شده و بعد از آزمون با آنان، قرارداد سه ساله، پنج‌ساله و نهایتا دائمی منعقد می‌شود و مشاغل غیرحاکمیتی هم نیروها باید به صورت پیمانی تبدیل وضعیت بشوند و بدون شک با اجرای این قانون همه در یک حاشیه امنیت شغلی قرار می‌گیرند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این که قانون سامان دهی نیروهای شاغل در دستگاه‌ها به زودی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار می‌گیرد، اضافه کرد: آن چیزی که هم‌اکنون در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شده تلفیقی از همان لایحه دولت و طرحی است که نمایندگان مجلس سابقا ایده آن را مطرح کرده بودند.

محمد یاری “کم‌ توجهی به بحران‌ها را در بودجه 1400 مورد انتقاد قرار داد و با تاکید بر اینکه متاسفانه اعتبارات خوبی پیش‌بینی نشده است یادآور شد: به طور مثال منطقه تالش، رضوانشهر و ماسال همواره آبستن حوادث و مشکلات است که سیل طغیانگر اخیر با بر جای گذاشتن چیزی حدود 200 میلیارد تومان خسارت به زیرساخت‌ها مصداق بارز آن بود.

وی اختصاص یک بودجه ملی برای توانمندساختن زیرساخت‌ها و جلوگیری از وقوع بحران‌ها را لازم و ضروری خواند و افزود: در بودجه 1400 اعتبارات خوبی برای مواجهه با بحران‌ها پیش‌بینی نشده از طرفی نمایندگان و خود من هم مرتبا در سطح استانی و ملی پیگیر قضیه بودیم و سعی می‌کنیم در خلال بودجه 1400 پیشنهادات لازم را مطرح کنیم تا منابع لحاظ شود.

این نماینده مجلس ،روند ساخت سد شفارود و نگرانی کارگران این پروژه را هم مورد بررسی قرار داد و گفت: سد ملی شفارود شاهرگ حیاتی و آبی غرب استان گیلان است جزو اولویت‌های ما قرار دارد از طرفی طبق پیش‌بینی‌ها قرار شده که در تیر ماه 1400 این سد آبگیری بشود اما اخیرا در مورد تامین مصالح و سیمان پروژه شاهد مشکلاتی هستیم.

محمد یاری ” از مطرح کردن پروژه سد شفارود در جلسه اخیرش با رئیس سازمان برنامه و بودجه سخن گفت و خاطرنشان کرد: مردم از ما انتظار دارند زیرا وقتی یک استاندار یا نماینده می‌آید و در تلویزیون قولی به آنان می‌دهد اگر آن وعده محقق نشود مردم هم بی‌اعتماد می‌شوند از طرفی تمام تلاش ما این است که سد شفارود در همان تاریخ برج چهارم 1400 آبگیری شود.

پایان پیام

اشتراک این خبر در :