کاشف اسرار-سرپرست اداره کل آموزش و پرورش گیلان، گفت : انصاف نیست که با یک خبر ، تصویر نادرستی از جامعه فرهنگیان نمایش داده شود

محمد فائزی در نشست خبری با رسانه ها، ضمن تشکر از حضور فعال رسانه در کنار آموزش و پرورش، خاطر نشان کرد:  گفتمان فرهنگی نیاز به حضور فعال رسانه ها در این عرصه دارد.

وی با گرامی داشت هفته تعلیم و تربیت و اتفاقاتی که رخ می دهد، اعتقاد دارد : خیلی ها ظرفیت رسانه ای شدن دارد و انصاف نیست که با یک خبر ، تصویر نادرستی از جامعه فرهنگیان نمایش داده شود. وی در ادامه به موضوع فرهنگ و تعلیم و تربیت اشاره کرد و افزود: کارهای فرهنگی و ضد فرهنگی توأمان انجام می شود و ما در این مسیر ناگزیر به هم افزایی هستیم.

این مسئول، گفت: برنامه هایی که ما مدنظر داریم و انشاءالله با کمک رسانه به دنبال آن هستیم، به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم و معرفی کردن حوزه عملکردی معلمان در عرصه تعلیم و تربیت است. جلوه های ایثار معلمی کم نیست و  یک ظرفیت رسانه‌ای فعال را می طلبد.

فائزی، با بیان اینکه یکی از رویکردهای من در کار مدیریت، برقراری عدالت در حوزه عملکرد مدیریتی است، عنوان کرد: همه باید از آن عدالت مدیریتی و  توزیع مناسب و عادلانه نیروی انسانی برخوردار باشند. بنابراین آموزش و پرورش، ویترین جامعه است.


وی به جوان گرایی پرسنل اداری و اعتماد به جوانان اشاره کرد و افزود: در مجموعه ما معدل سنی باید به پایین ترین حد خود در بین ادارات و سازمان ها برسد تا بتوانیم مدیرانی شایسته برای آینده پرورش دهیم. همچنین یکی از آفت های  بزرگ آموزش و پرورش، خروج نیروهای خوب خود به بیرون از این مجموعه است که ما برای ارتقای سطح مدیریتی برنامه داریم و تغییری مطلوب است که ما را به هدف نزدیک نماید.  
 

سرپرست اداره کل با تأکید بر اینکه وجه فرهنگی عرصه تعلیم و تربیت باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: قید فرهنگ بسیار مهم است و همه جا باید فرهنگ دیده شود. ما تلاش خواهیم کرد که با کمک رسانه‌ها،  ضلع ارزشی فرهنگ را کامل و دنبال کنیم.

فائزی در مورد بازگشایی مدارس و آموزش حضوری، خاطر نشان کرد: تعطیلی مدارس آسیب های جدی را به دنبال داشته است.

وی افت تحصیلی،  پرخاش گری و چاق شدن دانش آموزان،  ضعیف شدن مهارت‌های ارتباطی، بالا رفتن آسیب های چشمی، کاهش بازی های دانش آموزان، قاعده زیستی دانش آموزان، نشستن در یک مکان و نگاه مداوم به صفحه گوشی از جمله این آسیب ها عنوان کرد.

این مسئول با بیان این که ضرر های تحصیلی به خصوص در پایه های ابتدایی، آسیب‌هایی را به دنبال دارد که این آسیب ها جبران ناپذیر است ، تاکید کرد : ما می‌خواهیم در این میان رسانه یعنی فرهنگ و کار فرهنگی، به ما کمک کنند.

فائزی ، خاطر نشان کرد : بر اساس گزارش های ستاد ملی کرونا و تشخیص علمی آن ها اعلام شد که شرایط خوبی جهت بازگشایی مدارس مهیا است و درست نیست که تشویش اذهان را با خبر های نادرست داشته باشیم.
 
وی در خصوص اینکه،  چرا در دو سالی که آموزش ها به دلیل کرونا تعطیل بود،  زیرساخت‌ها  جهت حضور دانش آموزان مهیا نشد، اذعان کرد : ما قبول داریم که کمبودهایی وجود دارد، اما طی جلساتی که در استانداری داشتیم هم موضوعات را منعکس کردیم. البته ما جایگزین هایی برای این کار در نظر گرفتیم. از فضاهای موجود می‌توانیم بهترین استفاده را کنیم.

سرپرست اداره کل، اظهار کرد :از فضای نمازخانه ها در این زمینه می‌توان استفاده کرد. همچنین در این بین ما می توانیم دانش آموزان را با طبیعت آشتی دهیم و از طبیعت به نحو مطلوب استفاده کنیم، در واقع طبیعت یک کلاس درس و یک تجربه آموزشی است.
 
فائزی ” به مدیریت ساعت های کلاس ها و اینکه زمان حضور دانش آموزان در یک کلاس چه طور مدیریت شود، اشاره کرد و گفت: ما می‌توانیم از درس تربیت بدنی کمک بگیریم.

به گفته وی،بازی کردن و شاد بودن باعث نشاط و شادی دانش‌آموزان می‌شود و این هدف ما است که دانش‌آموزان شاد باشند. ما می‌توانیم کلاس‌ها را به دو قسمت تقسیم کنیم،  که تعدادی  در کلاس حضور داشته باشند و بقیه در حیاط مشغول بازی و ورزش شوند. همچنین  فعال بودن تیم قوی بازرسی اداره کل و ادارات مناطق، تمامی موضوعات را بررسی می کند.

این مسئول، متذکر شد :سامانه ای هم به نام shekayat.medu.ir ، برقرار است که اولیای دانش‌آموزان می‌توانند موضوعات و مشکلات را که مشاهده می کنند در این سامانه ثبت نمایند و ما در اسرع وقت این مشکلات را پاسخگو هستیم.
 
فائزی ” در خصوص حفظ ارزش های دفاع مقدس و عدم آشنایی دانش آموزان با درس آمادگی دفاعی و اینکه چرا این  ارزش ها بازگو نمی شود، گفت: ما در همه کتاب‌های درسی یک یا چند موضوع مربوط به ارزش های دفاع مقدس و فرهنگ اسلامی داریم. داشتن بانک اطلاعاتی از کسانی که در این زمینه تجربه دارند نیز از اهدافی است که ما آن را دنبال می‌کنیم تا درس آمادگی دفاعی به خوبی در مدارس ما تدریس ‌شود. 


   وی در پایان، تاکید کرد :  مدارس برای توسعه فعالیت های آموزشی و پرورشی خود نیاز به همکاری اولیا دارند و  اولیای دانش‌آموزان می‌توانند با توجه به فعالیت ها و امور جاری مدرسه،  ارتباط دو سویه با مدارس داشته باشند تا اهداف آموزشی و پرورشی خود را به شکل مطلوب دنبال کنند.

اشتراک این خبر در :