کاشف اسرار – معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با تقدیر از ارسال فهرست حوزه گردشگری استان گیلان، خواستار بازنگری سریع در حوزه‌های دریا‌محور، نواحی روستایی، صنعتی، کشاورزی و پنل‌های خورشیدی شد تا از تضییع حقوق توسعه‌ای این خطه جلوگیری شود.

به گزارش خبرنگار کاشف اسرار از رشت، «عبدالکریم حسین‌زاده» در نشست دهیاران، بخشداران و مدیران مناطق محروم استان گیلان، با اشاره به ضرورت بازنگری در شاخص‌ها و سیاست‌های توسعه، اظهار کرد:«برای تحقق حق مردم هیچ کوتاهی نخواهم کرد و برای درخواست‌های مطرح‌شده با تمام وجود پیگیری می‌کنم؛ اما اگر دنبال توسعه واقعی هستیم باید قواعد تکراری را کنار بگذاریم و مسیر را تغییر دهیم.»

وی همچنین از دهیاران و مدیران استانی خواست ایده‌های خود را برای توسعه مناطق تحت مدیریت ارائه کنند و افزود: امسال اعتبارات خرد معاونت ریاست‌جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم به میزان ۶۰ همت پیش‌بینی شده است و در صورت استفاده عقلانی از آن، ظرفیت بزرگی برای اجرای ایده‌های نو در حوزه روستا فراهم می‌شود.

این مقام با تأکید بر تمرکز دولت بر رویکرد اصلاح‌محور و استفاده بهینه از منابع، گفت: «در سال جاری ۲۰ همت اعتبار جذب شده که ۴ همت از آن به اشتغال‌زایی اختصاص یافته است.»

حسین زاده ” با اعلام آمادگی کامل دولت برای حمایت از توسعه سکونت‌گاه‌های ساحلی و پس‌کرانه‌ای در گیلان، تصریح کرد:«با صدور مجوزها و تسهیلات مورد نیاز، زمینه اجرای ایده‌های اقتصادی و محلی در این روستاها فراهم خواهد شد.»

به گفته او ، از کل اعتبارات سال جاری، ۳۰ درصد به پروژه‌های زیرساختی شامل آب شرب، راه‌سازی روستایی، طرح هادی و آبخیزداری و ۷۰ درصد به بخش‌های اقتصادی اختصاص یافته است.

این عضو هیات دولت ” همچنین پیشنهاد ساخت شهرک خورشیدی مشترک برای حداقل ۴۰ روستا را مطرح کرد که به گفته او، افزون بر ایجاد اشتغال پایدار، می‌تواند در بورس انرژی عرضه شده و زمینه درآمدزایی جدیدی را ایجاد کند.

حسین‌ زاده ضمن اعلام حمایت دولت از تشکیل و توسعه شرکت‌های تعاونی روستایی، از تمامی مدیران و دهیاران خواست در معرفی ظرفیت‌های صنعتی و هنری گیلان فعال‌تر عمل کنند و افزود:«اگر هنر یا سرمایه‌ای در این استان وجود دارد که ما از آن بی‌خبریم، معرفی کنید تا با تمام توان پشتیبانی کنیم.»

او استفاده از منابع در مناطق محروم‌تر کشور را یک ضرورت دانست و اظهار کرد:«از ۲۰ همت اعتبارات امسال، حدود ۲ همت برای راه‌های روستایی، ۱ همت برای بهسازی بافت باارزش روستایی، ۵.۲ همت برای آب شرب و ۱.۴ همت برای ایجاد شهرک‌های کشاورزی اختصاص یافته است.»

معاون رئیس‌جمهور از تخصیص ۳.۸ همت برای توسعه گردشگری روستایی و مناطق محروم کشور در سال جاری خبر داد و گفت:«در جداول ارسالی به استان‌ها، از گیلان در بخش‌های دریا‌محور، نواحی صنعتی و کشاورزی و پروژه‌های خورشیدی لیستی دریافت نکردیم و انتظار داریم در این زمینه بازنگری سریع انجام شود تا حقی از مردم این استان ضایع نگردد.»


مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان ” هم طی سخنانی ضمن خوش‌ آمدگویی به معاون رئیس‌جمهور، ابراز امیدواری کرد که عنوان «مناطق محروم» از ساختار کشور حذف و با واژه‌ای مثبت و توسعه‌ گرا جایگزین شود.

یوسف سلمان خواه ” با اشاره به فعالیت‌های گسترده در حوزه گردشگری استان، گفت:«در حال حاضر ۲۳۷ طرح گردشگری با مجموع سرمایه‌گذاری ۵۲ همت در گیلان در حال اجراست که حدود نیمی از آن‌ها در مناطق روستایی واقع شده است.»

به گفته او ، گیلان دارای ۳۶۱۲ تأسیسات گردشگری است که ۵۰ درصد از آن‌ها در روستاها قرار دارند. همچنین تاکنون ۳۹۰ واحد بوم‌گردی فعال بوده و تعداد آن به‌زودی با بهره‌برداری از واحد جدید در دهستان چوبر شهرستان شفت به ۳۹۱ واحد افزایش می‌یابد.

این مسوول از در دست اجرا بودن ۱۱۸ پروژه بوم‌گردی و صدور ۹۵ موافقت اصولی جدید در این خصوص خبر داد و افزود:

«شش روستای مهم گیلان شامل ماسال، قاسم‌آباد رودسر، جیرده رشت، فشتکه خمام، ارده رضوانشهر و عنبران‌محله آستارا تاکنون در فهرست ملی صنایع‌دستی ثبت شده‌اند.»

سلمان‌خواه در پایان از در دست تهیه بودن طرح “هر روستا، یک هویت، یک برند، یک رویداد” با مشارکت استانداری گیلان و دفتر امور روستایی خبر داد و گفت:«بیش از ۳۰ هزار هنرمند صنایع دستی در ۸۰ رشته در گیلان فعال‌اند و تنها نیاز جدی آن‌ها، ایجاد سازوکارهای مطمئن برای فروش تولیدات است؛ الگویی که با همکاری شرکت‌های بزرگ قابل تحقق خواهد بود.»

پایان پیام

 

اشتراک این خبر در :