سیزدهمین نمایشگاه تخصصی خودروهای خارجی وارداتی از طریق منطقه آزاد انزلی عصر امروز با حضور استاندار گیلان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی و مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های گیلان در رشت افتتاح شد.

به گزارش «کاشف اسرار»، هادی حق‌شناس استاندار گیلان در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره نوع خودروهای عرضه‌شده و بازه قیمتی آن‌ها اظهار کرد: با توجه به شرایط کشور، چه از منظر تولید و مصرف بنزین و چه از نظر میزان تصادفاتی که در جاده‌های کشور رخ می‌دهد، ضرورت نوسازی ناوگان خودرویی بیش از گذشته احساس می‌شود.

وی با اشاره به آمار تلفات جاده‌ای افزود: متأسفانه سالانه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر در جاده‌های کشور جان خود را از دست می‌دهند و چندین برابر این تعداد نیز دچار معلولیت می‌شوند. از سوی دیگر آلودگی موجود در کلان‌شهرها نیز مسئله مهمی است و برآوردها نشان می‌دهد حدود دو سوم منشأ این آلودگی‌ها خودروها هستند.

استاندار گیلان تصریح کرد: طبیعی است هرچه بتوانیم از خودروهای روز دنیا استفاده کنیم، به سه هدف مهم دست خواهیم یافت؛ نخست اینکه آلودگی کلان‌شهرها کنترل می‌شود، دوم اینکه خسارات و عوارض ناشی از تصادفات به حداقل می‌رسد و سوم اینکه قیمت خودروها در مقایسه با شرایط معمول می‌تواند مناسب‌تر باشد. همچنین به جای آنکه هر سال شاهد افزایش حدود ۱۰ درصدی مصرف بنزین باشیم، این روند حتی می‌تواند معکوس شود.

حق‌شناس با اشاره به ظرفیت منطقه آزاد بندر انزلی گفت: خوشبختانه به دلیل وجود منطقه آزاد انزلی در استان گیلان و تفاهماتی که با استانداران استان‌های مسیر از گلستان تا آذربایجان غربی انجام داده‌ایم، همچنین با همکاری پلیس راهور و استان‌هایی که تردد خودرو در آن‌ها آزاد است، زمینه‌ای فراهم شده تا تقاضا برای خودروهای خارجی افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: منظور ما خودروهای خارجی‌ای است که چند ویژگی داشته باشند؛ نخست کم‌مصرف بودن، دوم تولید سال یا حداکثر کمتر از پنج سال بودن و سوم قیمت مناسب این خودروها.

نماینده عالی دولت در گیلان ادامه داد: در حال حاضر در همین نمایشگاهی که برگزار شده، خودروهایی با قیمت حدود یک‌ونیم میلیارد تومان تا حداکثر ۲۰ میلیارد تومان عرضه شده است؛ در حالی که اگر این خودروها از مسیر معمول واردات وارد کشور می‌شدند، قیمت آن‌ها چند برابر این رقم بود.

وی همچنین از امضای یک تفاهم‌نامه در حاشیه این نمایشگاه خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه قرار است ظرف شش ماه آینده تولید خودروی برقی در استان گیلان آغاز شود.

حق‌شناس افزود: در فاز نخست، مقیاس تولید محدود است و در سال اول حدود هزار دستگاه تولید خواهد شد. خودروهایی که امروز مشاهده کردم اصولاً می‌توانند برای کارکنان دولت مناسب باشند، به‌ویژه برای تردد روزانه از منزل تا محل کار.

استاندار گیلان اظهار کرد: در گیلان قرار است چند اتفاق مهم رخ دهد؛ نخست اینکه مردم استان بتوانند از خودروهای نسبتاً ارزان اما مدل‌سال استفاده کنند، دوم اینکه این خودروها با هزینه مناسب در اختیار مردم قرار گیرد و سوم اینکه هوای پاک گیلان با استفاده از خودروهای فرسوده و آلاینده دچار آلودگی نشود.

وی اضافه کرد: طبیعی است این مزیت‌ها شامل استان‌هایی هم می‌شود که با گیلان تفاهم‌نامه امضا کرده‌اند و خودروهای دارای پلاک منطقه آزاد می‌توانند در آن‌ها تردد داشته باشند.

استاندار گیلان در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای استفاده از این خودروها در ناوگان تاکسیرانی نیز وجود دارد، تأکید کرد: در میان‌مدت حتماً می‌توان از این خودروها در ناوگان تاکسیرانی استفاده کرد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره حرکت گیلان به سمت صنعتی‌تر شدن نیز گفت: استان در حال حرکت به سمت صنعتی‌تر شدن است. امروز صبح از یک کارخانه در شهر صنعتی رشت بازدید کردم که سرمایه‌گذار آن مالک پنج کارخانه در این شهر صنعتی است. این مجموعه توانایی تولید فولاد، میلگرد و ۳۴ نوع محصول فولادی را دارد و در کنار آن در حوزه تولید محصولات بهداشتی نیز فعالیت می‌کند.

حق‌شناس درباره مبادی ورود خودروهای خارجی به کشور در شرایط منطقه‌ای نیز اظهار کرد: ایران کشوری پهناور است و شرایط آن قابل مقایسه با برخی کشورها نیست. ما با حدود ۱۵ کشور همسایه مرز مشترک داریم و به‌ویژه در دریای خزر هیچ‌گونه حضور نظامی دشمن وجود ندارد. بنابراین از طریق مرزهای زمینی، ریلی، دریایی و همچنین مرزهای هوایی، به‌ویژه در استان گیلان، این امکان برای ما وجود دارد که هر نوع کالای مورد نیاز را وارد کنیم.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره امکان تردد خودروهای پلاک منطقه آزاد در استان‌های طرف تفاهم‌نامه گفت: بر اساس تفاهم‌نامه‌های انجام‌شده، خودروها می‌توانند در مسیر تبریز، ارومیه، اردبیل، رشت، ساری و گرگان تردد کنند و از این نظر مشکلی وجود ندارد.

استاندار گیلان درباره نگرانی‌هایی که برخی درباره احتمال ورود دیوان عدالت اداری به این موضوع مطرح می‌کنند نیز گفت: ورود دیوان عدالت اداری زمانی اتفاق می‌افتد که شکایتی در این زمینه مطرح شود. اگر کسی شکایتی نکند، طبیعتاً دیوان عدالت اداری نیز ورود نخواهد کرد و در صورت طرح شکایت نیز موضوع در چارچوب قانونی بررسی می‌شود.

 

اشتراک این خبر در :