پوششی/تکرار/شناسایی بالغ بر 1500 واحد صنفی فعال مرتبط با غذا توسط شهرداری رشت/به رستوران ها ستاره اعطا می شود/رشت یکی از شهرهای خوشمزه کشور است/باید برند شهر خلاق خوراک شناسی حفظ بشود
کاشف اسرار-مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری رشت از شناسایی بالغ بر 1 هزار و 500 واحد فعال صنفی مرتبط با غذا از جمله رستوران و کافی شاپ در نقاط مختلف شهر توسط این نهاد عمومی غیر دولتی خبر داد و وجود این واحدها را سرمایه بسیار بزرگ رشت توصیف کرد.
به گزارش خبرنگار کاشف اسرار،علی رضا قانع صومعه سرائی طی سخنانی در نخستین گردهمایی تخصصی خوراک به مناسبت چهارمین سال ثبت رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی در یونسکو،اظهار کرد:سرآشپزها، آشپزها، رستوران داران و کافی شاپ های شهر را کارگزاران اصلی شهر خلاق خوراک شناسی دانست.
وی از اشخاصی که طی سالیان گذشته با تلاش های طاقت فرسای خویش سبب به ارمغان آوردن و کسب برند معتبر و ارزشمند شهر خلاق خوراک شناسی برای رشت شدند صمیمیانه قدردانی کرد.
مدیر جدید شهر خلاق خوراک شناسی یونسکو در رشت با ابراز امیدواری با کمک و همراهی بانیان،همه مردم به ویژه مقامات ذی ربط،اصحاب رسانه،فعالین اجتماعی علی الخصوص سر آشپزها،آشپزها،رستوران داران و کافی شاپ داران این روند تداوم بدهد تا به سر منزل مقصول برسد و نام رشت هم چنان پایدار باقی بماند.
قانع صومعه سرائی ،معتقد است:”ادامه این راه بدون مشارکت همه مردم علی الخصوص کارگزاران اصلی آن سرآشپزها،رستوران داران و کافی شاپ داران که در این حوزه فعالیت مستقیمی دارید غیر ممکن است”.
وی تاکید کرد:اگر قرار است اتفاقی در شهر رشت رخ بدهد و این برند شهر خلاق خوراک شناسی یونسکو برای این شهر و اقتصاد آن کاری انجام بدهد بدون حضور کارگزاران اصلی کاملا بی معناست.
این دانش آموخته حقوق و از مدیران با تجربه فرهنگی شهرداری رشت ،ابراز کرد:اگر امروز رشت به عنوان شهر خلاق خوراک و یا یکی از شهرهای خوشمزه کشور می شناسد دست پخت سر آشپزان عزیز و با همت متولیان رستوران داران است.
قانع صومعه سرائی با ابراز خرسندی از حضور تعدادی از رستوران داران قدیمی شهر رشت در این نشست تخصصی که از مدیران رستوران های :جهانگیر،بین الملل،پیوند،کوروش و سلامت”تجلیل به عمل آمد،در مقابل آنان تعظیم کرد و بنا به خواسته او برای پنج رستوران قدیمی تشویق با زدن کف دست مرتب صورت گرفت.
وی به تعریف شهر خلاق یونسکو پرداخت و خاطر نشان کرد:شهر خلاق شهری می باشد که در نو آوری و خلاقیت شهروندان به ظهور می رسد.
به گفته مدیر امور بین الملل شهرداری رشت،وجود پتانسیل و استعداد بالقوه موجود در رشت سبب شده این شهر به برند شهر خلاق خوراک دست یابد و افتخار بزرگی برای شهر و شهروندان به شمار می آید و باید این برند حفظ بشود.
قانع صومعه سرائی با اشاره به این که در سال جاری میلادی 28 شهر در دنیا به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی تعیین شدند،متذکر شد:رشت تنها شهر خلاق خوراک شناسی در ایران است و این افتخار بزرگی می باشد نصیب شهرمان شد.
وی استفاده درست از برند ارزشمند شهر خلاق خوراک شناسی برای رشت مورد تاکید ویژه قرار داد و تصریح کرد:تقویت خلاقیت،تولید و توزیع ،بهره برداری از محصول و خدمات بسیار حائز اهمیت می باشد و در دستور کار شهرداری قرار دارد.
مدیر ارتباطات شهرداری رشت توجه ویژه به مقوله اقتصاد شهری را یکی از مهم ترین برنامه های کاری شهردار و هم چنین خودش برای تداوم و پیش رفت حوزه مدیریت شهر خلاق خوراک شناسی در این شهر ذکر کرد.
قانع صومعه سرائی از تدارک دیدن راه اندازی عنقریب سایت شهر خلاق خوراک شناسی یونسکو در رشت به صورت دو زبانه خبر داد.
وی هم چنین از شناسایی بالغ بر1 هزار و 500 واحد فعال صنفی رستوران و کافی شاپ در نقاط مختلف رشت توسط این نهاد عمومی غیر دولتی خبر داد و وجود این واحدها را سرمایه بسیار بزرگ این شهر توصیف کرد.
مدیر شهر خلاق خوراک شناسی یونسکو در رشت ایجاد برنامه تعاملی با این واحدهای صنفی را از جمله مهمترین دیگر برنامه های کاری خویش اعلام کرد.
به گفته قانع صومعه سرایی؛ شبکه سازی رستوران ها -آشپزخانه ها و سر آشپزهای گیلانی و معرفی آنان به کشورهای خارجی که شاید کمتر طی سالیان گذشته به این موارد پرداخته شده از دیگر برنامه های کاری در این حوزه است.
وی با اشاره با برگزاری جلسه ای با شهر خلاق خوراک شناسی “یوانگجوی چین” ،اظهار کرد:آنان طی نشست با ما برمعرفی آشپزها و سر آشپزهای خودشان بسیار مانور می د ادند.
این مسئول،تاکید کرد:به زودی با انتشار فراخوان کشوری برای شناسایی آشپزان و سر آشپزان گیلانی به یک شبکه ملی متصل و برای آنان برنامه ریزی می شود تا بتوان از این ظرفیت استفاده درست بشود.
قانع صومعه سرائی ،استاندارد سازی رستوران های شهر رشت طبق ضوابط یونسکو لکن بر اساس بومی منطقه با همکاری اتحادیه صنف رستوران داران و…از دیگر برنامه های کاری خویش طرح کرد.
وی برگزاری دوره های آموزشی و ارائه گواهی نامه های معتبر برای آنان و هم چنین رستوران ها را از دیگر برنامه ها بیان کرد.
مدیر ارتباطات شهرداری رشت تدارک دیدن فستیوال به مناسبت روز رشت در دی ماه امسال و یکی از آیتم های مهم آن با مشارکت رستوران داران اجتماع رستوران داران و عرضه غذا با برندهای خودشان در کنار عرضه غذاهای خانگی در صورت اخذ مجوز از نهادهای ذی صلاح در مرکز شهر عنوان کرد.
قانع صومعه سرائی در پایان برند کردن رستوران های رشت در عرصه بین الملل و همچنین راه اندازی تورهای گردشگری خوراک را از جمله مهم ترین برنامه های شهرداری رشت اعلام کرد.
نخستین گردهمایی تخصصی خوراک به مناسبت چهارمین سال ثبت این شهر به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی در یونسکو با دعوت از سرآشپزها، آشپزها، رستوران داران و کافی شاپ های شهر رشت برگزار شد.
در اینگردهمایی که با حضور علی پور (رییس مرکز آموزش و کارآفرینی)، فخرزاده ضیابری(مدیر شهرهای یونسکو)، اسماعیل حاجی پور( رییس شورای شهر رشت)، حمید آذرپور قره بلاغ(معاون گردشگری گیلان)محمد حسن علیپورکسبخی و محمد حسن عاقل منش از اعضای شورای اسلامی شهر رشت برگزار شد، نشان قدمت شهر خلاق به قدیمی ترین رستوران های شهر رشت تقدیم شد.
شایان ذکر است معرفی این رستوران ها از طریق صنف پزندگان یا رستوران داران انجام شد و این نشان بر اساس قدمت و سابقه فعالیت، به پنج رستوران سلامت، پیوند، بین الملل، کوروش و جهانگیر به پاس قدردانی از تلاش ها و خدماتشان در حوزه خوراک اهدا گردید.
پایان پیام