کاشف اسرار – کوچه انوشیروان در محله استاد سرا، حد فاصل خیابان طالقانی ( بیستون ) و بلوار معلم که به‌ عنوان یکی از راه‌های ارتباطی پرتردد با خیابان طالقانی مورد استفاده شهروندان قرار می‌گیرد، بنا بر مشاهدات میدانی، با خرابی روکش آسفالت و چاله‌ های عمیق مواجه است؛ وضعیتی که با آغاز بارندگی و آب‌ گرفتگی‌های سطحی، عمق این ناهمواری‌ها را پنهان کرده و به‌نو به خود می‌تواند خطرات احتمالی برای ایمنی خودروها و عابران پیاده ایجاد کند.

به گزارش پایگاه خبری ” کاشف اسرار “ مطابق اصول پذیرفته‌ شده مدیریت شهری و وظایف ذاتی دستگاه‌ های اجرایی، حفظ و نگهداری ایمن معابر و شوارع عمومی از جمله تکالیف مستمری است که انتظار می‌رود شهرداری‌ها و سازمان‌های متولی با نظارت مستمر بر روند آن نظارت داشته باشند. با این حال، گلایه‌های و گزارش‌های محلی  مشاهدات مستمر خبرنگاران ما حکایت از آن دارد که این بخش از معبر بیش از یک سال است در همین وضعیت به‌ سر می‌برد.

طرح این پرسش که چرا فرسودگی یک معبر ارتباطی تا این حد طولانی شده، مطالبه‌ ای برحق و قانونی است. در نظامی که مبتنی بر شفافیت و پاسخ‌ گویی است، مدیران شهری از جمله شهردار رشت و مدیر منطقه یک، در قبال نحوه تخصیص منابع، اولویت‌ بندی پروژه‌ها و کیفیت نظارت بر نواحی پاسخ‌گو هستند

این یادداشت به‌هیچ‌ وجه به معنای قضاوت پیش از موعد درباره قصور فردی نیست، بلکه دعوتی است به مسئولانه‌ ترین شکل پاسخ‌ گویی؛ یعنی ارائه گزارش مستند به شهروندان درباره علت تأخیر، برنامه‌ ریزی برای ترمیم و رفع خطر از معابر عمومی.

وقتی بودجه‌های عمومی از محل عوارض مردمی تأمین می‌شود، بدیهی‌ ترین انتظار این است که خدمات شهری نیز متناسب با مطالبات روزمره شهروندان ارائه گردد. اینکه یک مسیر ارتباطی مهم در ” محله استاد سرا  – به سمت خانه بدل میرزا کوچک ” ماه‌ها بدون بهسازی رها شود، نیازمند شفاف‌ سازی فوری از سوی مدیریت شهری است تا مشخص گردد آیا در این زمینه بازدید، ثبت گزارش و دستور کار اجرایی صادر شده است یا خیر.

کاربران این معبر خواستار اقدام عملی، تعیین زمان‌ بندی دقیق برای بهسازی آسفالت و رفع خطرات ناشی از آب‌ گرفتگی هستند. انتظار می‌رود شهردار رشت ” رحیم شوقی چهارده – اصالتا  اهل روستای چهارده شهرستان اشرفیه ” و ” یوسف یزدانی اندبیلی – اصالتا اهل  روستای اندبیل شهرستان خلخال استان اردبیل- مدیر منطقه یک ”  با ورود مستقیم به این موضوع، حقوق شهروندی و ایمنی عمومی را در صدر برنامه‌های اجرایی خود قرار دهند مه این که پاسخگوی تماس جهت انجام مصاحبه نیستند !

مطابق اصول پذیرفته‌شده مدیریت شهری، قوانین موضوعه و تعهدات شغلی، حفظ، نگهداری و ایمن‌ سازی معابر عمومی از جمله وظایف مستمر و انحرافی‌ ناپذیر شهرداری است.

در این میان، این پرسش بنیادین و شرعی نزد افکار عمومی و شهروندان مطرح می‌شود که وقتی وظایف قانونی و تکالیف اداری بر روی زمین می‌ماند و یک معبر حیاتی بیش از دوازده ماه در چنین وضعیت ناایمنی رها می‌شود، آیا استمرار دریافت حقوق‌های قانونی از بیت‌المال با این نحو از کارآمدی و پاسخ‌ گویی سازگار و حلال است؟

مدیران شهری از جمله شهردار رشت و مدیر منطقه یک، در قبال تخصیص منابع، نظارت بر عملکرد نواحی و حل مسائل روزمره مردم مسئولیت مستقیم دارند.

طرح این پرسش نقادانه، نه یک اتهام شخصی، بلکه بازتاب‌دهنده انتظارات برحق شهروندانی است که عوارض قانونی پرداخت می‌کنند اما در مقابل، با بی‌ توجهی سیستماتیک مواجه می‌شوند.

اینکه مدیران مربوطه پیش از این بازدیدی از این معبر داشته‌اند یا خیر، و چرا دستور کار اجرایی برای ترمیم آن صادر نشده، ابهاماتی است که باید به‌ صورت شفاف پاسخ داده شود.

خدمات‌ رسانی به شهروندان منتظر نشستن و تماشا کردن نیست؛ استقرار عدالت شهری و صیانت از اموال عمومی و ایمنی جان مردم، معیاری است که کارآمدی مدیران با آن سنجیده می‌شود.

«إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَيَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ، يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»

(سوره نحل، آیه ۹۰)

پایان پیام

اشتراک این خبر در :