اختصاصی/کسب مقام بی نظیر استاندار گیلان برای عدم برگزاری نشست خبری در دهه فجر طی 4 دهه!/ارسلان زارع با گذشت 218 روز از زمان انتصاب نشست خبری بر پا نکرد/آیا کوتاهی از مدیر روابط عمومی است؟
کاشف اسرار-یک از سنت های حسنه استانداران گیلان پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی،برگزاری نشست های خبری به مناسبت های مختلف بوده ولی این امر مشمول استاندار فعلی که غیر بومی می باشد،نمی شود.
به گزارش کاشف اسرار، مجموعا ۱۶ استاندار پس از انقلاب اسلامی در گیلان فعالیت داشته اند که از این تعداد فقط ۶ نفر بومی بوده اند که استاندار فعلی غیر بومی و زاده استان بوشهر است.
ارسلان زارع که 5 تیر ماه امسال با حکم وزیر کشور به سمت سرپرست استانداری منصوب شد،توانست لقب شانزدهمین نماینده عالی دولت در استان بر عهده بگیرد.
از زمان انتصاب او به این سمت 218 روز سپری شده ولی متاسفانه تاکنون یک نشست خبری حتی به متاسبت های روز خبرنگار،هفته دولت و دهه فجر،برپا نکرده تا به بیان سخنان رو در رو بپردازد حتی به اظهارات و درد دل های اصحاب رسانه های مکتوب و الکترونیک گوش بدهد.
این مقام سیاسی طبق ماده 71 قانون خدمات مدیریت کشوری برای برپایی نشست خبری به مصوبه شورای عالی اداری در راستای حقوق شهروندی در نظام اداری که توسط رئیس جمهوری در اسفند ماه 95 به دستگاه ها از جمله استانداری ها جهت اجرا ،ابلاغ شد،توجهی نکرد که احتمالا عدم توجه ضمانت اجرا از طریق مراجع اداری و قضایی به دنبال دارد.
بند دهم ماده هشتم مصوبه مورد اشاره،تاکید دارد:” دستگاه های اجرایی باید متناسب به مراجعات، به منظور بهبود مستمر نظام ارائه خدمت و افزایش رضایتمندی مراجعان، به طرق مناسب اطلاع رسانی نموده و حسب میزان اهمیتی که اطلاع مردم از فعالیت های آنها دارد، جلسات پرسش و پاسخ با اصحاب رسانه برگزار کنند.
برابر شرح وظایف تعیین شده برای روابط عمومی استانداری؛تهیه و تنظیم ملاقات عمومی،مصاحبههای مطبوعاتی،رادیویی و تلویزیونی و سخنرانیهای استاندار و معاونین استانداری بر اساس خط مشیهای تعیینشده است”.
بر اساس مصوبه هیات دولت در سال ۸۶، وظایف و اختیارات روابط عمومی دستگاه های اجرایی تصویب و ابلاغ شده است.
برابر ماده ۷، روابط عمومیها موظف به همکاری و تعامل مناسب با تمامی رسانههای قانونی و رعایت سیاستهای مربوط ابلاغی موضوع آییننامه ساماندهی فعالیت پایگاههای اطلاع رسانی (سایتهای) ایرانی، موضوع تصویب نامه شماره ۱۰۹۰۶۰/ت ۳۵۷۴۱ هـ مورخ ۵/۹/۱۳۸۵ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند
النهایه امیدواریم استاندار گیلان ضمن تجدید نظر در سیاست کاری خودش و صدور دستور به مدیر روابط عمومی استانداری برای برپایی هر چه سریعتر نشست خبری،به فرموده مقام معظم رهبری درباره اهمیت جایگاه حساس خبرنگاران و تذکرات به مسئولان در راستای توجه به نقدهای خبرنگاران در ادامه باز نشر می یابد،عنایت ویژه داشته باشند و مد نظر قرار بدهند:
“حضرت آیتالله خامنهای: «اگر زحمات شما [خبرنگارها] نباشد، این لحظهها هرگز ماندگار نمیشود… شما آن را حفظ میکنید و در اختیار افکار مردم قرار میدهید. بدون این دوربینها، قلمها و دلسوزیهای شما برای تهیه و تنظیم اخبار و مطالب، این کارهای ما مثل یک چیزهای تثبیت نشده است.»
ایشان به مسئولین تاکید داشته اند:” برای شنیدن نقد، سینهی گشاده وروی باز و گوش شنوا داشته باشید. هیچ ضرر نمی کنید از این که از شما انتقاد کنند.
نقد هم وجود دارد؛ نقدهای مصلحانه، خیرخواهانه. گاهی از سوی دوستان شماست، گاهی حتّی از سوی کسانی است که دوست شما و طرفدار شما هم نیستند؛ گاهی اینجوری است.
به انسان یک نقدی می شود؛ عیب جوئیای از انسان می شود، انتقادی می شود، که آن طرف هم دوست آدم نیست که آدم به اعتماد دوستی او بخواهد بگوید که خوب، ما گوش میکنیم. نه، دوست هم نیست، اما دشمن هم نیست؛ دشمنیاش هم ثابت نشده. لیکن نقد است؛ انتقاد است. آن را هم حتّی باید گوش کرد.
شاید در خلال این نقدها حرفی وجود داشته باشد که به درد ما بخورد و باید به هر حال با سعهی صدر برخورد بشود.»
به هیچ وجه انتقاد کردن را مخالفت و ضدیت نمیدانیم اما انتقاد باید در چارچوب اصول باشد و اگر این باشد این اصلاً یک مخالفت مضری نیست. چارچوب اصول، اصول انقلاب است. اصول انقلاب هم سلیقهای نیست.» «از همین رو رسالتی بر دوش اصحاب رسانه به ویژه خبرنگاران قرار دارد و آنها را پیشقراولان عرصه حفظ ارکان نظام و مرزهای فرهنگی قرار داده است.»
پایان پیام