اختصاصی / وزیر نیرو پاسخ داد / برنامه های این وزارت خانه برای مقابله با برداشت بی رویه مصالح رودخانه ای / انرژی خورشیدی ،ترمیم شبکه فرسوده 30 ساله برق ، تعرفه برق فرهنگی برای مشمولین و آب رسانی به مساکن مهر
کاشف اسرار-ششم دی ماه 1398 پس از انجام سفر وزیر نیرو به گیلان و عدم پاسخ به سئوالات ” پایگاه خبری کاشف اسرار” بود یک شهروند ایرانی به وسیله سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از وزیر نیرو (از طریق متصدی سامانه ملی در وزارت نیرو )درخواست پاسخ به سئوالات طرح شده در ذیل درخواست درباره حوزه های آب و برق استان گیلان را خواستار شد.
به گزارش کاشف اسرار،” صدیقه ببران ” به عنوان متصدی سامانه وزارت خانه شده موظف بود حداکثر ظرف مدت 10 روز کاری به این درخواست پاسخ بدهد،لکن 28 تیر ماه امسال پاسخ داد و بی توجهی به قانون خلاف محسوب شد و به اجابت درخواست بی توجهی کرد.
وی در پاسخ به درخواست،این چنین نوشت : ” سلام. درخواست شما به شماره پيگيري 1577428577200 بررسي شد. درخواست ثبت شده شما مرتبط با کارکرد اين سامانه(درخواست دسترسي به اطلاعات)نيست و به دليل اينکه درخواست اطلاعات به شمار نمي آيد پاسخي ندارد.نام مدير : صدیقه ببران”
با طرح شکایت متقاضی علیه دستگاه و النهایه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات ” وزارت نیرو را مکلف به پاسخ گویی کرد،لکن پاسخ به صورت غیر رسمی از طریق روابط عمومی ” شرکت آبفا گیلان” واصل گردید” و وزارت خانه مکلف بود از طریق سامانه پاسخ را برای متقاضی بفرستد.
لازم به ذکر است با گذشت چندین ماه به سئوالات پاسخ داده نشده است،علی ایحال متن سئوالات و پاسخ به شرح ذیل منتشر می شود :
سوال اول :با توجه به این که حدود 33 درصد از شبکه های توزیع برق گیلان دارای عمر بالای 30 سال بوده تمهیدات وزارت نیرو برای ترمیم و ارتقای این شبکه ها چیست؟
پاسخ :شبکه برق استان به هم پیوسته بوده و قدمت بالایی دارد و در بررسی های به عمل آمده با توجه به شرایط خاص آب و هوایی استان گرما و رطوبت بالا که باعث خوردگی زود رس تجهیزات می گردد، بارش برف سنگین و سیل نیز این فرسودگی را تشدید می نماید و در همه شهر ها وجود دارد و به طور میانگین 33 درصد شبکه های توزیع برق استان فرسودگی دارند و بیشترین میزان فرسودگی در شهرهای لشت نشاء و کوچصفهان شهرستان رشت و شهر خمام شهرستان خمام می باشد به دلیل حجم بالای فرسودگی حدود 1200 میلیارد تومان اعتبار برای رفع فرسودگی و زمان بندی مناسب لازم است که ا ن شاءالله با تامین اعتبار لازم از سوی شرکت محترم توانیر به جای سیم های فرسوده قدیمی از کابل خود نگهدار استفاده خواهد شد.
سوال دوم : با توجه به نامه شماره2958/80/198 مورخ 17 آذر ماه 98 استاندار گیلان خطاب به شما (وزیر نیرو )برای اختصاص 1.436 میلیارد ریال برای تکمیل پروژه های زیر بنایی آب و فاضلاب وتصفیه خانه های مسکن استان چه میزان اعتبار و تدابیری اندیشیده اید؟
پاسخ : با توجه به اعتبار 1436 میلیارد ریال جهت تکمیل آب رسانی به شهرهای دارای مسکن مهر و اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب شهرهای فاقد شبکه فاضلاب و تکمیل شبکه های جمع آوری فاضلاب شهرهای نیمه کاره و همچنین خرید و نصب پکیج برای تصفیه فاضلاب و راه اندازی پکیج های خریداری شده شهرهای ماسال و لوشان ،سیاهکل و املش و تکمیل و راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب مسکن مهر رشت.
از محل رود خانه ها 100 میلیارد ریال تخصیص یافته از محل زیر ساخت مسکن مهر 50 میلیارد ریال تخصیص یافته است.
سوال سوم:برای رفع موانع اراضی نیروگاه بادی منجیل لوشان چه تدابیری شده است؟با توجه به این که گیلان دارای پتانسیل بسیار قوی استفاده از انرژی خورشیدی می باشد آیا موانعی برای اجرای طرح یا پروژه مذکور وجود دارد و تدابیر وزارتخانه در این باره چیست؟
” پاسخی از طرف وزارت نیرو و شرکت آبفا استان واصل نشد”
سوال چهارم:آیا وزارت نیرو از زمان تصویب برنامه ششم توسعه در سال 95 تاکنون اقدامی برای تدوین آئین نامه بند ج ماده 92 آن برای اعمال تعرفه فرهنگی جهت مطبوعات انجام داده است؟
شرکت توزیع برق استان گیلان در اجرای بند ج ماده92 برنامه ششم توسعه، صورتحساب مراکز فرهنگی و مطبوعات استان را بر اساس تعرفه فرهنگی محاسبه می نماید.
توضیح کاشف اسرار: علی رغم درخواست برای ارائه اطلاعات کامل درباره نرخ تعرفه و تعداد اشخاص بهره مند،” پاسخی از طرف وزارت نیرو و شرکت آبفا استان واصل نشد”
سوال پنجم-درباره برداشت بی رویه از رودخانه ها که برخی از رسانه ها من جمله فارس در امسال (98)گزارش نشر داده اند چه دیدگاهی دارید و تدابیری برای برخورد اندیشیده اید؟چه میزان اعتباران در جریان سفر روز گذشته برای بخش های آب و برق استان اختصاص داده اید یا می دهید؟
پاسخ:جهت کنترل برداشت مصالح رودخانه ای بر اساس مجوزهای صادره نظارت در حین عملیات اجرایی برداشت مصالح در محدوده ها توسط کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان مورد پایش قرار می گیرد و در صورت مشاهده هرگونه تخلف از طرف متقاضیان، عملیات برداشت توسط سازمان صمت متوقف و مراتب جهت تصمیمات مقتضی به مراجع قضایی اعلام میگردد. لازم بذکر است در زمان عملیات برداشت علاوه بر ناظر مقیم،همکاران آب منطقه ای، سازمان حفاظت محیط زیست و دستگاههای نظارتی هم بر فرایند اجرایی برداشت بر اساس مجوزها نظارت داشته و موارد تخلف به سازمان صمت جهت توقف و رسیدگی لازم ارجاع میگردد . همچنین در راستای کاهش مخاطرات ناشی از برداشت شن وماسه، شرکت آب منطقه ای گیلان نسبت به کاهش صدور موافقت برداشت مصالح از سالهای گذشته در رودخانه سفیدرود اقدام نموده که براساس آمار و اطلاعات موجود از سال 95 ( در سال 95 به تعداد 323 فقره موافقت به میزان 1.425.318 متر مکعب برداشت ، در سال 96 به تعداد 202 فقره موافقت به میزان 601.803 متر مکعب برداشت ، در سال 97 به تعداد 201 فقره موافقت به میزان 580.514 مترمکعب برداشت ، در سال 98 به تعداد 182 فقره موافقت به میزان 760.072 متر مکعب برداشت و در سال 99 تا کنون به تعداد 52 فقره موافقت صادر شده و به میزان 120.719 متر مکعب برداشت شد) روند کاهشی صدور موافقت برداشت مصالح ، خود گواه مدیریت برداشت مصالح از رودخانه ها می باشد و در ادامه پیشنهاد می گردد برای ادامه مدیریت برداشت مصالح از رودخانه ها ، تأمین مصالح پروژه های عمرانی، کارگاه های دانه بندی و شهرداری ها و … از معادن کوهی تأمین گرد
سوال ششم : با توجه به اینکه گیلان دارای پتانسیل قوی در مورد انرژی خورشیدی می باشد آیا موانعی برای اجرای طرح یا پروژه مذکور وجود دارد؟
پاسخ :با توجه به اینکه بر اساس داده های سازمان هوا شناسی و مرکز آمار ایران ، گیلان به طور متوسط دارای بیشترین بارندگی و ابرناکی در سطح کشور می باشد و همان طور که در اطلس میانگین تولید سالانه (فتوولتاییک) سایت سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری برق (ساتبا) آمده است، استان دارای کمترین پتانسیل تابش انرژی خورشید در سطح کشور می باشد ،لذا با توجه به حجم بالای سرمایه گذاری لازم برای احداث این گونه مولدها و درآمد حاصله در قیاس با سایر استان های کشور ، سرمایه گذاران رغبت چندانی برای احداث نیروگاههای خورشیدی در این خطه ندارند. لازم ذکر است که وزارت نیرو جهت تشویق سرمایه گذاران در احداث نیروگاه های تجدید پذیر ، توسط ساتبا خرید انژی برق را با نرخ های مناسب اجرائی نموده است.
سوال هفتم: آماری درباره احداث نیروگاه های تجدید پذیر در صورتی که وجود داشته باشند و یا در حال ساخت باشند وجود دارد در کدام شهر ها و شهرستان ها هستند؟
1-نیروگاه بادی 93 مگا بایتی منجیل و گلدیان رودبار
2- نیروگاه آبی 6 مگاواتی سد بیجار ( حوزه شهرستان رودبار)
3- نیروگاه آب 3 مگاواتی سد تاریک ( حوزه شهرستان رودبار)
4-نیروگاه آبی نیمه تمام دو مگا واتی روستای سینه هونی ( حوزه شهرستان تالش)
5- نیروگاه آبی در دست احداث یک مگاواتی روستای شیله وشت ( حوزه شهرستان تالش)
6- مولد خورشیدی در دست احداث خانگی 13 کیلو واتی روستای شیر نساء (حوزه شهرستان لاهیجان )
7- دو مولد خورشیدی، هر یک به ظرفیت 20 کیلو وات متعلق به شرکت توزیع برق استان گیلان واقع در ستاد و امور 3 رشت که بر اساس قراردادهای مشترک در ساخت سانا احداث شده است.
8- مولد 5 کیلو واتی خورشیدی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گیلان در شهر رشت و پنج مولد خورشیدی به ظرفیت 11 کیلووات که بر اساس قراردادهای مشارکت در ساخت سانا احداث شده اند.
9- مولد های خورشیدی جدا از شبکه در تعدادی از روستاهایی که امکان احداث شبکه برق نداشته اند نصب و راه اندازی شده که بشرح ذیل می باشد.
رضوانشهر 4 روستا
تالش 11 روستا لنگرود 1 روستا
پایان پیام