استاندار گیلان : معافیت ۵۰ درصدی تعرفه صادراتی دولت موجب رونق بازار مرکبات می شود / عدم کشت برنج در اراضی شالیزاری مکانیزه تخلف است ، برخورد بشود
کاشف اسرار – استاندار گیلان از ارائه بسته های حمایتی دولت سیزدهم برای ارج گذاری به تلاش کشاورزان در عرصه تولید و اشتغال خبر داد و گفت: در راستای حمایت از باغ داران مرکبات، معافیت ۵۰ درصدی تعهدات ارزی در رونق بازار فروش و صادرات این محصولات نقش بسیار موثری است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کاشف اسرار؛ اسدالله عباسی عصر امروز (دوشنبه) در جلسه شورای کشاورزی استان، به اهتمام ویژه دولت سیزدهم در توجه به مباحث کشاورزی و حمایت از تولید و اشتغال در این عرصه اشاره کرد.
وی اظهار کرد: با پیگیری های انجام شده و اعلام وزارت جهاد کشاورزی، با هدف افزایش صادرات و حمایت از تولید مرکبات و باغداران، در شرایط کنونی ۵۰ درصد تعهد ارزی کاهش یافته تا صادرکنندگان با انگیزه بیشتری در این حوزه گام بردارند.
این مقام اعتقاد دارد : قطع یقین ارائه بسته های حمایتی از سوی دولت مردمی و انقلابی، نقش موثری در رونق بازار فروش و نیز افزایش نرخ خرید محصول مرکبات و حمایت از باغداران دارد.
عباسی ” با اشاره به وضعیت تولید برنج استان در سال جاری گفت : باید دست دلالان از بازار برنج کوتاه شود تا قیمت این محصول برای تولید کننده و مصرف کننده هر ۲ مقرون به صرفه شود و سود حاصل از تولید به جای دلال به جیب تولیدکننده و کشاورز برنجکار استان برود.
وی با بیان اینکه تولید برنج در سال زراعی گذشته خوب بود، افزود : تنها نگرانی در بخش موضوع قیمت بود که با توجه به نرخ های بازار بیشتر کشاورزان برنج تولیدی خود را هم اینک فروخته اند و برنجی دست کشاورزان خرد نیست اما برای آنکه سود اصلی نصیب کشاورز شود و تولید کننده هم توان خرید داشته باشد باید دلالان حذف شوند.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان تصریح کرد : تمام این اراضی کشاورزی باید در سال زراعی آینده زیرکشت برود، هیچ زمینی نباید بدون کشت باقی بماند.
عباسی ” ادامه داد: ضمن آنکه برای ارتقا راندمان تولید در واحد سطح باید اقدامات به زراعی را با مشاوره کارشناسان کشاورزی ارتقا داد تا بهره مطلوب از آب و زمین برده شود.
وی با بیان این که عدم کشت برنج در اراضی شالیزاری مکانیزه تخلف است، تاکید کرد : این زمین ها از سوی دولت سرمایه گذاری شده ضمن اینکه در اراضی سنتی هم باید کشت برنج صورت گیرد با متخلفان در این بخش باید برخورد قانونی شود.
این مقام با بیان اینکه زمین های مرغوب کشاورزی را باید حفظ کنیم، خاطر نشان کرد: این اراضی متعلق به آیندگان است نباید تغییر کاربری شود از اینرو شناسنامه دار کردن زمین های کشاورزی از جمله اولویت هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
عباسی با مهم دانستن آب ندانها اظهار کرد: لایروبی این آبندان ها اهمیت بسزایی دارد ضمن اینکه فرهنگ استفاده بهینه از آب کشاورزی باید بین کشاورزان ترویج داده شود.
وی با تاکید بر ارائه عملکرد بخش های مختلف جهاد کشاورزی استان به مردم، خاطر نشان کرد: دست اندرکاران جهاد کشاورزی ارتباط تنگاتنگی با مردم دارند بنابراین عملکردها باید به اطلاع آنان رسانده شود، خداپسندانه نیست که زحمات دولت نادیده گرفته شود.
استاندار بیان کرد: رئیس جمهوری شخص اول دولت برای مردمی کردن اقتصاد آبرو گذاشتند ما هم در مجموعه دولت باید برای معیشت و اقتصاد مردم آبرو گذاشته و باید تحول ایجاد کنیم.
گیلان بزرگترین تولید کننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیر کشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است