مهدی زاده : طی ماه های فروردین و اردیبهشت ؛ رشد 4 درصدی مصرف برق در استان گیلان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان اظهار داشت: بدون فرهنگ درست مصرف کردن، هیچ وقت نمی توانیم به توسعه پایدار برسیم؛ توسعه پایدار یعنی نیازهای امروز مان را بدون دست اندازی به منابع نسل آینده برطرف کنیم؛ بنابراین باید به گونه ای زندگی کنیم که آیندگان دچار مخاطره نشوند.
سید محمد اسحاقی با بیان اینکه فرهنگ سازی مصرف بهینه انرژی هیچ وقت بدون مشارکت مردم به نتیجه نمی رسد، خاطر نشان کرد: باتوجه به شعار حیاتی و مهم امسال یعنی رشد تولید و مهار تورم، کاملا ضروری است بخش تولید موجبات رونق اقتصادی را فراهم آورد و از سوی دیگر با توجه به ناترازی کلان و کشوری بین تولید و مصرف برق در کشور؛ با همراهی و تشریک مساعی هر دوصنعت بتوانند نزد مردم سربلند باشند.
مدیر عامل توزیع برق گیلان گفت: تجربه موفق سال گذشته دستاورد عظیم و تاریخی صنعت برق گیلان بود که با برنامه ریزی دقیق و تعامل، وفاق و همگرایی مردم و مسئولان حاصل شد.
محمد مهدی نقی زاده افزود: در سال 1400 قریب به 13.5 درصد رشد مصرف برق در استان شاهد بودیم ولی درسال 1401 و با برنامه ریزی مدون و اجرای صحیح برنامه های مدیریت بار، رشد مصرف برق در استان منفی شد که بخش عمده آن تحت تاثیر مشوق های مدیریت مصرف برق بوده به گونه ای که قریب به 800 هزار مشترک خانگی استان با رعایت الگو مصرف اعلام شده حدود 54 میلیارد تومان پاداش دریافت کردند.
وی خاطرنشان کرد: 24 هزار قبض رایگان برای مشترکین خانگی باتوجه به مصرف صحیح در سال 1401 صادر شد و همچنین در بخش مشترکین صنعتی، کشاورزی و… 3511 مشترک با توزیع برق گیلان همکاری داشتند و مجموعاً 18 میلیارد و 200 میلیون تومان پاداش به آنان تعلق گرفت.
این مسوول با اشاره به افزایش 20 برابری پاداش رعایت الگوی مصرف برای مشترکین در سال جاری اظهار داشت: از تمام ظرفیت های موجود برای ترغیب و تشویق مشترکان برای همراهی در مدیریت مصرف برق و دریافت پاداش استفاده خواهد شد.
مهدی زاده با اشاره به نصب کنتورهای هوشمند با قابلیت کنترل پذیری و رویت پذیری برای مشرکین پرمصرف استان گفت: کاملا ضروری است مولد های اضطراری برای صنایع در ایام پیک آماده به کار باشند و از مسئولین استانداری و شرکت نفت تقاضای همکاری جهت تامین سوخت لازم در این زمینه را داریم.
وی دیگر اقدامات مثبت و تاثیرگذار سال گذشته برای مدیریت مصرف از جمله صدور اخطار و قطع برق دستگاه های اجرایی پرمصرف، همکاری با مشترکین کشاورزی در ساعات پیک را مورد اشاره قرار داد .
مدیر عامل توزیع برق گیلان خاطر نشان کرد: در سال جاری نیز این مشوق ها برای مشترکین کشاورزی پابرجاست و ادارات دولتی نیز ملزم به کاهش مصرف برق خود به میزان 30 درصد نسبت به سال 1400 در ساعات اداری و 60 درصد درساعات غیراداری هستند و در این زمینه همانند سال گذشته کارگروه پایش مصرف انرژی با کمک کارشناسان توزیع برق و بازرسان استانداری گیلان تشکیل خواهد شد.
مهدی زاده تاکید کرد: در سال گذشته 39 هزار مشترک جدید به مجموع مشترکان توزیع برق گیلان افزوده شد و در دوماه ابتدای سال جاری شاهد رشد 4 درصدی مصرف برق در استان بوده ایم و ذکر این نکته ضروری است که به ازای هر یک درجه افزایش دما، 100 مگاوات مصرف برق افزایش می یابد.
وی در پایان ضمن تشکر مجدد از صنایع استان گفت: براساس تاکیدات شرکت های بالادستی و براساس سهمیه تعیین شده برای گیلان، در بخش صنایع 181 مگاوات مدیریت مصرف درنظر گرفته شده است که این تضمین از سوی توزیع برق گیلان داده خواهد شد که نهایت همکاری مانند سال گذشته و نظم در اجرای برنامه های مدیریت بار عملیاتی شود.
در ادامه نشست مطالبی درخصوص همکاری های سال گذشته درخصوص مدیریت مصرف برق، آسیب شناسی در این زمینه و برنامه های سالجاری از سوی بهمن داراب زاده عمارلویی ، مدیر عامل شرکت برق منطقهای گیلان، تیمور پورحیدری دیلمی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان ، اکبر تطهیری مقدم رئیس انجمن مدیران صنایع استان گیلان و شکوری مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی گیلان به صورت مبسوط ارائه و درپایان نیز پنل پرسش از سوی صاحبان صنایع و پاسخ گویی مسئولان حاضر نیز برگزار شد.
