کاشف اسرار – سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور جمهوری ” آذربایجان ” با بیان این که گیلان نقطه ثقل و دارای اهمیت ارتباطی با آذربایجان است ، تاکید کرد :بار اصلی تجارت کشورمان بر روی تجار و اتاق های بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی از جمله گیلان است.

سید عباس موسوی ” در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار کاشف اسرار ” درباره اعلام سیاست جمهوری اسلامی ایران در حوزه اقتصادی با جمهوری آذربایجان ” ، اظهار کرد : با توجه به سیاست همسایگی دولت سیزدهم ، راهبرد روابط خارجی و تاکیدات مقام معظم رهبری بر گسترش روابط با همسایگان ، اولویت ما ارتباط  با کشورهای همسایه در صدر سیاست ها قرار دارد .

وی اضافه کرد :کشور همسایه و مهم جمهوری ” آذربایجان ” حدود 700 کیلومتر نوار مرزی مشترک با جمهوری اسلامی ایران دارد و از کشورهای اصلی مسیر ترانزیتی و اقتصادی برای ما محسوب می شود، در این زمینه به موازات اهمیت همسایگان ، استان های هم جوار با این کشورهای همسایه دارای اهمیت می باشد که از جمله این استان ها ، ” گیلان می باشد که یکی از محورهای ارتباطی ما با کشور آذربایجان و همین طور با روسیه و گرجستان است.

این دیپلمات و سخنگوی اسبق وزارت خارجه کشورمان ، متذکر شد : ما سعی کردیم در مراودات مان اهمیت استان گیلان به عنوان یکی از محورهای ارتباطی ما با کشورهای آذربایجان ، روسیه و گرجستان ” این نکته مد نظر قرار بدهیم و به مسیرهای ترانزیتی و صادراتی به شمال ایران تنوع ببخشیم و ان شاء الله این خواسته ، که خواسته طرفین می باشد محقق خواهد شد که تنوع مسیرهای صادراتی و وارداتی از این مسیر داریم .

موسوی ” با ابراز خرسندی از این که استان گیلان و شهرستان آستارا در نقطه ثقل این مساله قرار دارد و ما حمل و نقل ترکیبی ، دریایی ، ریلی و جاده ای با کشورهای مقابل داریم که الحمدالله این موضوع در حال پیگیری می باشد .

وی درباره هدف از حضورش در محل فعالیت اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی گیلان ، بیان داشت : با برگزاری جلسه ای با هیات رییسه اتاق قدری مسائل و مشکلاتی که در این زمینه بوده بررسی کردیم ، ان شاء الله با توجه به این تنوع بخشی و زیر ساخت هایی که کار شده و به نظر می رسد در سال 2024 میلادی تکمیل بشود ما شاهد افزایش چشم گیر مراودات اقتصادی و تجاری میان دو کشور باشیم و استان گیلان نقش ویژه ای در آینده ایفا خواهد کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان ” به تبیین جایگاه اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی گیلان ” در توسعه روابط اقتصادی کشورمان با آذربایجان ، ابراز کرد :بار اصلی تجارت کشورمان بر روی تجار و اتاق های بازرگانی از جمله گیلان می باشد و دولت ها امکانات کم و از طرفی دیگر محدودیت هایی زیادی دارند اما بخش خصوصی به ویژه اتاق های بازرگانی نقش اصلی روی دوش آنهاست.

به گفته موسوی ” ما مراودات دولتی و خاص داریم اما نزدیک به 700 میلیون دلار صادرات به جمهوری ” آذربایجان عمدتآ از طریق بخش خصوصی دارد انجام می شود .

وی در خصوص درباره وعده های مکرر از دهه هفتاد تاکنون مبنی بر افتتاح سرکنسول گری ” جمهوری آذربایجان ” در رشت ، گفت : راه اندازی کنسول گری یک عمل متقابل می باشد و دولت ها باید بنشینند با یک دیگر تفاهم بکنند و ما به آن ها یک جایی را پیشنهاد بکنیم که در ایران داشته باشند و آنها هم متقابلآ به ما یک جایی را پیشنهاد بدهند.

این دیپلمات ، خاطر نشان کرد : تاسیس کنسول گری آذربایجان در رشت طی سال های اخیر فعلا در دستور کار نبوده و اگر مطالبه باشد می توانیم روی این مساله فکر کنیم و ان شاء الله در مرکز استان گیلان این اقدام صورت بگیرد.

موسوی ” درباره اعمال لغو یک طرفه  روادید برای اتباع آذربایجانی از سوی دولت ایران در چند سال پیش و زمان لغو روادید برای اتباع ایرانی جهت سفر به کشور مذکور ، اظهار کرد : فعلا لغو روادید یک طرفه می باشد و ما برای اتباع آذربایجانی برنامه لغو روادید داریم اما برای اتباع ایرانی جزو گذرنامه های خدمت و سیاسی ، لغو  روادید نداریم و باید از طریق دیپلماتیک یا ویزای الکترونیک ، ویزا بگیرند

به گفته وی ، ما قبلا ویزای فرودگاهی در فرودگاه ” بین المللی باکو ” داشتیم که ماه های اخیر دچار وقفه شد و پیگیر هستیم ان شاء الله این اقدام هم صورت بگیرد و مجدآ این ویزا برقرار بشود.

پایان پیام

 

اشتراک این خبر در :