کاشف اسرار –در قلب جنگل‌های هیرکانی شهرستان رودبار، منطقه‌ای ییلاقی با درختان هزار ساله، رودخانه‌های خروشان و مناظر رویایی جا خوش کرده است.
به گزارش خبرنگار کاشف اسرار از رودبار «نقله‌بر». این دهستان که پس از زلزله مهیب ۱۳۶۹ و آتش‌ سوزی گسترده ۱۳۸۹ هم چنان استوار ایستاده، امروز با طبیعت بکر، مسیرهای پیاده‌روی کم‌نظیر و آرامشِ گوش‌نواز سپیدرود، به مقصدی ایده‌آل برای فرار از هیاهوی شهری تبدیل شده است.
نقله بر، به‌دلیل طبیعت بکر، مناظر چشم نواز و آب‌وهوای مطبوع، به یکی از مقاصد گردشگری شمال ایران تبدیل شده است.
موقعیت جغرافیایی و دسترسی
موقعیت: در ۴۵ کیلومتری جنوب رشت، ۳۰ کیلومتری شهر رودبار و مجاور رودخانه خروشان سفیدرود قرار دارد   و روستاهایی مانند کوله‌کش، پیرسرا، مازیان و حبیب‌آباد را شامل می‌شود .

مسیر دسترسی:
– از رشت: حرکت به سمت اتوبان قزوین–رشت، خروجی روستای نقله‌بر پس از ۴۵ کیلومتر، سپس ۲۰۰ متر پیاده‌روی.
– از تهران: مسیر آزادراه قزوین–رشت، خروجی توتکابن، سپس جاده رستم‌آباد .
نقله‌بر بیش از آنکه یک مقصد گردشگری باشد، نماد پایداری طبیعت و انسان در برابر چالش‌هایی چون زلزله و آتش‌سوزی است. بازدید از این منطقه، فرصتی است برای:
۱. تجربهٔ
صلح سبز در جنگل‌های راش با رنگ‌آمیزی الوان،
۲. حمایت از
اقتصاد محلی روستاهای احیا شده‌ای مانند کوله‌کش و مازیان،
۳. و یادآوری این درس ژرف:
> «حفاظت از میراث طبیعیِ بازمانده، نه‌تنها وظیفه‌ای ملی، که
سرمایه‌گذاری برای آیندهٔ اکوتوریسم ایران است».
سفر به نقله‌بر را با
کوله‌باری از احترام به محیط‌ زیست آغاز کنید؛ تا نسل‌های بعد نیز طعم آرامشِ جنگل‌های گیلان را بچشند.
 ” جاذبه‌های طبیعی
جنگل نقله‌بر: با درختان راش، بلوط، ممرز و انجیلی که به‌هم تنیده شده‌اند، منظرهای شبیه نقاشی خلق می‌کنند. قله درفک (2 هزار و 700 متری) و رودخانه سپیدرود از چشم‌اندازهای برجسته این جنگل هستند .

سرو 1 هزارساله هرزویل: در مسیر جنگل، درختی با ۳۰ متر ارتفاع و قدمت بیش از هزار سال که به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شده است .
تنوع فصلی:
– بهار و تابستان: هوای خنک و سرسبزی انبوه.
– پاییز: جنگل با رنگ‌های زرد، نارنجی و قرمز، مانند “تابلو نقاشی” 
امکانات گردشگری و اقامت
اقامت:
اقامتگاه‌های بوم‌گردی مانند گیل گمش (۸ کیلومتری) و ماه‌نشین دیورش (۷ کیلومتری).
– امکان
چادر زدن در دل جنگل (با رعایت اصول محیط‌زیستی) .
پیشنهادات برای بازدید:
– پیاده‌روی در جنگل و کمپینگ کنار سپیدرود.
– بازدید از
امامزاده هاشم ع شهرستان رشت و ییلاق سلانسر در نزدیکی منطقه .

” برگزاری اولین جشنواره بومی و محلی به ابتکار دهیار جوان و حمایت فرمانداری در 16 خرداد

وجود این مواهب متعدد خدادادی ، امکانات رفاهی و دسترسی خوب به پایتخت کشورمان ، استان قزوین و مرکز استان گیلان سبب گردید عصر امروز شاهد برگزاری اولین جشنواره بومی و محلی به ابتکار دهیار جوان و حمایت فرمانداری در 16 خرداد آن هم در دل جنگل های زیبا و بکر و سر به فلک کشیده و معبر خاکی منتهی به آن در دل بهشت بود که با تقدیر معاون فرماندار از دهیار به اتمام رسید.

جشنواره بازیهای بومی محلی،آئین تجلیل از پیشکسوتان ،تقدیر از خانواده های معزز شهدا ،جانبازان و ایثارگران و افتتاح مجموعه ورزشی جدید روستا برگزار شد که از نکات جذاب و به یاد ماندی تن پوش البسه محلی بر تن بانوان و کودکان عرضه کننده محصولات بومی و محلی بود .

اجرای برنامه های فرهنگی، هنری و ورزشی، شامل موسیقی زنده سنتی توسط چهره های شاخص موسیقی استان ،شهرستان و منطقه نقلبر ،برگزاری بازیهای سنتی از جمله کشتی گیله مردی،هفت سنگ، قیش بازی ،طناب کشی ،تخم مرغ بازی و سایر بازیهای فراموش شده ،نمایش هنرهای رزمی توسط ورزشکاران محلی ،طبخ غذاهای بومی محلی وهمچنین حضور چهره های فرهنگی ،هنری صدا وسیمای مرکز استان از آیتم های برگزاری این جشنواره بود.

دبیر جشنواره بازیهای بومی محلی و دهیار  ” نقله بر “ در گفتگو با خبرنگاران ” پایگاه های خبری کاشف اسرار و زرجوب نیوز “ در تبیین بخشی از اهداف برگزاری این جشنواره ، اظهار کرد : جشنواره بازیهای بومی محلی در احیاء سنت های دیرین و اشاعه خرده فرهنگها، خصوصا برای نسل جوان نقش موثری دارد.

وحید نجفی دارستانی ” با تاکید بر لزوم احیاء سنتها و پیشگیری از فراموشی بازی های مرسوم کهن ، خاطر نشان کرد :این جشنواره با هدف توسعه و گسترش بازیهای بومی محلی دربین نسل جوان ،تبادل آئین ها وفرهنگ های سنتی برگزار شد.

وی با بیان اینکه حفظ و احیاء سنتهای ارزشمند نیاکان ما نباید تنها به برگزاری چند جشنواره محدود شود ، تصریح کرد:انتظار می رود مسئولان ذیربط، راهکارهایی برای فراگیر شدن سنتهای کهن در جامعه تدوین کنند.

این مسوول ، درخواست کرد : مسوولان با تلفیق برنامه های شاد و مفرح، نسبت به ترغیب نسل جوان برای احیاء سنتها، خرده فرهنگها و بازیهای بومی فراموش شده و توجه ویژه به مباحث آموزشی اهتمام ورزند.

نجفی دارستانی ، یاد آور شد : دهستان نقله بر بخش رستم آباد شمالی شهرستان رودبار شامل روستاهای کولکش، پیر سرا و مازیان با جمعیتی بالغ بر ۱۵۰خانوار در فاصله ۲۰کیلومتری مرکز شهرستان واقع شده وبا مرکز استان ۴۰کیلومتر فاصله دارد.

وی ابراز داشت : نقله‌ بر رودبار ؛ نگین جنگلی گیلان در آغوش سفید رود به روز ملی در تقویم روستایی و عشایری کشور می اندیشد

دهیار ” نقله بر ” با ابراز خرسندی از مصادف شدن اولین جشنواره بومی و محلی این دهستان با روز ” عید سعید قربان ” ، به افتتاح مجموعه ورزشی با حضور ” قاسم رضایی ” معاون سیاسی ، اجتماعی و امنیتی فرماندار رودبار و جمعی از اهالی روستا و گردشگران اشاره کرد

نجفی دارستانی ” با اذعان بر این که سالیان متمادی بازی های بومی و محلی در روستای ” نقله بر ” برگزار نشده است ، متذکر شد : با هم دلی مردم توانستیم اهالی را دور هم جمع کنیم تا ورزش های بومی که بزرگان و اجداد ما بازی می کردند دوباره به نمایش بگذاریم و سبب بشود نسل لمروز از گذشتگان خودشان بیشتر بدانند .

وی با اعلام وجود 150 خانوار و حدود 500 نفر جمعیت در روستای ” نقله بر ” ، خاطر نشان کرد : عمده شغل اهالی کشاورزی و دام داری است .

این مسوول با بیان اینکه برای برگزاری این جشنواره حدود 600 صندلی برای تماشای برنامه چیده شد ، از استقبال بسیار خوب حضور حدود 1 هزار نفری اهالی شهرستان رودبار و گردشگران مقارن با هنگام برگشت مسافران از گیلان به استان های مبدا و بروز ترافیک شدید در جاده رشت به قزوین ، ابراز خرسندی کرد.

نجفی دارستانی ” از حمایت فرمانداری رودبار و ادارات بهزیستی ، ورزش و جوانان شهرستان رودبار ، شورای اسلامی روستای نقله بر و اصحاب رسانه شرکت کننده از شهرستان و مرکز استان قدردانی کرد و متذکر شد : این جشنواره از محل خود یاری اهالی برگزار شد .

وی یکی از بزرگ ترین و مهم ترین مشکلات حال حاضر روستای ” نقله بر ” را وجود چالش با ” منابع طبیعی و ملی بودن اراضی ” ذکر و بیان کرد : تاکنون رفع تداخل انجام نشده است و اهالی علی رغم داشتن اراضی ابا و اجدادی ، با ممانعت با عمران و آبادی و ساخت و ساز مواجه شده اند .

دهیار ” نقله بر ” با اشاره به مذاکره با نماینده فعلی مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی به منظور حل چالش با ” منابع طبیعی و ملی بودن اراضی ، متذکر شد : ” مهرداد گودرزوند چگینی ” به ما و اهالی روستای ” نقله بر ” و هم چنین اهالی روستاهای منتهی به ” ” رستم آباد شمالی ” قول مساعد برای حل مشکل داده است.

نجفی دارستانی ” روکش آسفالت حدود 4 کیلومتر ، عدم انتن دهی مناسب و افتضاح بودن برقراری تماس تلفن همراه هنگام وصل بودن یا قطعی برق و عدم امکان برخورداری از اینترنت زمان قطعی برق و عدم امکان حضور دانش آموزان در کلاس های درسی مجازی از دیگر مشکلات برشمرد.

معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری رودبار  هم طی گفتگویی با خبرنگاران ” کاشف اسرار و زرجوب نیوز ” ، اظهار کرد : نقله‌بر ؛ نگین توسعه پایدار گردشگری و فرهنگ روستایی رودبار ” است.
قاسم رضایی بره سری ”  از همکاری تمامی دهیاری‌ و شورای اسلامی روستا ، جامعه محلی و دست‌اندرکارانی که در برگزاری این جشنواره تلاش کردند، سپاسگزاری کرد .
وی اعتقاد دارد :  نقله‌بر ، به‌عنوان نماد مقاومت طبیعت و انسان در برابر چالش‌هایی چون زلزله و آتش‌سوزی ، امروز نه تنها یک مقصد گردشگری، بلکه پلتفرمی برای احیای اقتصاد محلی و حفظ میراث فرهنگی شهرستان رودبار است.
این مسوول ، ابراز کرد :  جنگل‌های هیرکانی با درختان راش هزارساله، رودخانه خروشان سفیدرود و مناظر پاییزی رویایی، این منطقه را به قطب اکوتوریسم شمال ایران تبدیل کرده‌است .
به گفته رضایی بره سری ” برگزاری جشنواره‌های محلی مانند امروز، فرصتی برای معرفی این ظرفیت‌ها به گردشگران داخلی و بین‌المللی است.
وی معتقد است : با توجه به آسیب‌پذیری منطقه پس از زلزله ۱۳۶۹ و آتش‌سوزی ۱۳۸۹ ، جشنواره‌هایی مانند این، حمایت از مشاغل محلی (مانند تولیدات ارگانیک، صنایع‌دستی و اقامتگاه‌های بوم‌گردی) را در دستور کار قرار می‌دهد.

 

 

 

اشتراک این خبر در :