کاشف اسرار – مدیر کل استاندارد گیلان ، گفت : پیگیری و انعکاس موضوع پلمب زیپ‌ لاین قلعه رودخان فومک توسط رسانه «کاشف اسرار»، گامی مؤثر در مسیر آگاهی‌ بخشی عمومی و مطالبه‌ گری حقوق شهروندان به‌ شمار می‌آید

به گزارش خبرنگار کاشف اسرار ، مهدی ” مازیار ” محمدی کوچصفهانی ، طی سخنانی در نشست خبری و آئین تجلیل از خبرنگاران دارای همکاری خبری ، اظهار کرد : من هم به نوبه خودم روز خبرنگار را خدمت شما بزرگواران تبریک عرض می‌کنم و خداقوت می‌گویم. ممنون از همه زحماتی که می‌کشید؛ شما جامعه را آگاه می‌کنید، ما را از نواقص خودمان مطلع می‌سازید و اشکالاتمان را به ما گوشزد می‌کنید؛ این جای بسیار تقدیر و تشکر دارد.

وی ادامه داد : استاندارد سازی و رفع تمام نواقص و مشکلات، می‌طلبد که استاندارد به یک فرهنگ تبدیل شود. ما نه توانش را داریم، نه بودجه‌اش را داریم و نه نیروی انسانی کافی؛ شما هستید که بازوان توانای دستگاه‌های اجرایی هستید و می‌توانید در استاندارد سازی بسیار مؤثر واقع شوید. با همین اطلاع‌رسانی‌ها و با همین ایرادات، اشکالات و نواقصی که می‌بینید و با دقت و ظرافت به ما اعلام می‌کنید و به جامعه منعکس می‌کنید، زمینه را برای استاندارد سازی بهتر و ترویج این فرهنگ فراهم می‌کنید.

این مسوول ، تاکید کرد : باوری که ما در اداره‌ کل استاندارد استان گیلان داریم، این است که اصحاب رسانه و جامعه خبری، همکار خود ما هستند؛ نه فقط از جنبه اطلاع‌ رسانی، بلکه در جنبه ترویج فرهنگ استاندارد. تمام کارهایی که همکاران ما انجام می‌دهند، اگر با دستان پرتوان و اندیشه گویای دوستان نشر پیدا نکند، مغفول می‌ماند.

محمدی کوچصفهانی ” خطاب به مدعوین ، ابراز کرد : شما هستید که می‌توانید عموم مردم را با حقوق شهروندی‌ شان در حوزه استاندارد سازی آشنا کنید و مطالبه‌ گری را در آن‌ها شکل دهید. ما از شما خواهش می‌کنیم که با همین قوت و قدرت ادامه دهید.

درباره ساختار و جذب نیرو:

او درباره وضعیت پرسنلی اداره کل ، بیان کرد : ما در مجموعه، ۹۳ نفر پرسنل شامل رسمی، پیمانی، قراردادی، کارگری و حجمی داریم که تقریباً نیمی از آن‌ها رسمی هستند. ساختار ما شامل ستاد در رشت، مجتمع آزمایشگاهی جاده تهران و چهار اداره شهرستانی در رودبار، لاهیجان ، انزلی و آستارا است.

مدیر کل ، متذکر شد : سال گذشته مجوز استخدامی گرفتیم و با انجام مراحل جذب، در سفر اردیبهشت‌ماه معاون رییس جمهور و رئیس سازمان ، ۹ نیروی جدید به مجموعه ملحق شدند ( دو دکترا و شش فوق‌ لیسانس ). ما با دشواری در نگهداشت نیروهای متخصص مواجهیم و نیازمند چابک‌سازی و جذب کیفی هستیم.

درباره آسانسورها و حوزه‌های نظارتی

محمدی کوچصفهانی ” درباره آسانسورها و حوزه‌های نظارتی ” ، تصریح کرد : تأییدیه اولیه آسانسور به پایان‌ کار شهرداری وابسته است، اما برای تأییدیه‌های ادواری سالانه، ضمانت اجرایی کافی نداریم.

وی اعلام کرد : با این حال، با کمک دادستانی و بر اساس گزارش‌ها – حتی گزارش‌ های ناشناس – ورود می‌کنیم؛ مانند موردی که منجر به توقف فعالیت سه آسانسور در یک آپارتمان یا رسیدگی به یک مرکز چشم‌ پزشکی شد.

این مسوول ، معتقد است :  تفاوت زیادی میان «استاندارد واقعی» و «مطلوبیت نهایی» وجود دارد؛ مثلاً رعایت استانداردهای خودرویی لزوماً تضمین‌کننده رضایت مصرف‌کننده نیست. همچنین، مراکز زیبایی در حیطه وزارت بهداشت هستند و در حوزه استاندارد تعریف نمی‌شوند.

درباره صنعت بتن و ساختمان

محمدی کوچصفهانی ” بتن یک فرایند زنده دانست که کیفیت آن به عوامل متعددی از سیمان و مصالح گرفته تا فرمول اختلاط، شرایط بچینگ، میکسر و دمای هوا بستگی دارد. افزودن آب یا روان‌ کننده توسط راننده می‌تواند مقاومت را کاهش دهد.

وی اظهار کرد : وظیفه نمونه‌ برداری و ارسال به آزمایشگاه مقاومت بر عهده مهندس ناظر نظام مهندسی است. در بلند مرتبه‌ سازی، استاندارد بودن مصالح کافی نیست و ضوابط فنی، اجرای صحیح و عملکرد سازنده تعیین‌ کننده است. برای بلند مرتبه سازی نیز معبر ۳۵ متری و زیر ساخت آب، فاضلاب و برق ضروری است.

درباره آمار پروانه‌ها و تخلفات

مدیر کل درباره آمار پروانه‌ها و تخلفات ” ، گفت : در پایان سال ۱۴۰۴، ما ۹۱۷ پروانه اجباری و ۷۶ پروانه تشویقی (در مجموع ۹۹۳ پروانه) داشتیم. سال گذشته ۶۳ پروانه تعلیق و ۳۸ مورد ابطال شد. هم چنین  چهار واحد در کمیسیون ماده ۴۲ جریمه سنگین شدند و بیش از ۲۰ پرونده مهندس ناظر به شورای انتظامی ارسال شد.

محمدی کوچصفهانی ” ، اعلام کرد : اخیراً در یک هفته هفت پرونده تشکیل و دو واحد جریمه شدند. دو مورد تقلب در تغییر تاریخ کالای تاریخ‌ گذشته داشتیم که منجر به تعلیق پروانه مدیران کنترل کیفیت و ارجاع به مرجع قضایی شد. در حوزه سلامت با کسی تعارف نداریم و حمایت از تولید، حمایت از تولیدکننده سالم است.

درباره برنج و کالاها

وی با بیان این که برنج تولید داخل از سال آینده مشمول استاندارد اجباری می‌شود. متذکر شد :  برنج وارداتی نیز پیش از ترخیص باید آزمون شود. مشکل اختلاط برنج چالش مهمی است که از سال آینده جدی‌تر دنبال می‌شود.

این مسوول در حوزه طلا، تاکید کرد : هر کالا باید شناسه سه‌رقمی داشته باشد؛ ارزش طلای توقیف‌شده برای کنترل از ۲۰۰ میلیون تومان به سه میلیارد تومان رسیده که قرار است از طریق مزایده به نفع دولت فروخته شود.

درباره خودروهای منطقه آزاد انزلی

محمدی کوچصفهانی ” از نظارت بر خودروهای نو و کارکرده منطقه آزاد انزلی (پلاک ۶۶) برای مدل‌های ۲۰۲۱ به بالا خبر داد و متذکر شد : خودروهای گذر موقت طبق آیین‌ نامه در تکلیف سازمان استاندارد نیستند. متأسفانه برخی شهروندان روی خودروهایی سرمایه‌ گذاری می‌کنند که با شرایط فنی و اقلیمی کشور سازگار نیستند و این جای تأسف دارد.

رویکرد نوین استاندارد

او با اعلام نکته ای مبنی بر این که از سخت‌ گیری صرف بر استانداردهای ملی به سمت ارزیابی ریسک حرکت می‌کنیم ، افزود :  برای کالاهای کم‌ ریسک، آزمون‌ های غیر ضروری حذف می‌شوند.

مدیر کل ، بیان کرد : در کنترل کم‌ فروشی نیز از محصولات وزنی نمونه‌ برداری سراسری داریم و عدم انطباق تولیدات استان از ۶۴ درصد در سال ۱۴۰۰ به کمتر از ۳۰ درصد کاهش یافته است. همچنین آمادگی داریم طرح پژوهشی رضایت کارفرمایان را با همکاری کمیسیون کارآفرینی اتاق بازرگانی تدوین کنیم.»

تقدیر از رسانه « کاشف اسرار »؛ اطلاع‌ رسانی مسئولانه ، ضامن صیانت از میراث و ایمنی گردشگری

محمدی کوچصفهانی ” ابراز کرد : رسانه‌ها در جوامع امروز تنها ناقل رویدادها نیستند، بلکه به‌ مثابه وجدان بیدار جامعه و پل ارتباطی میان مردم و مسئولان عمل می‌کنند. در این میان، انتشار خبری مانند درخواست پلمب مجموعه زیپ‌ لاین قلعه‌رودخان از سوی رسانه «کاشف اسرار»، نمونه‌ای روشن از اطلاع‌ رسانی مسئولانه، شفاف و در خدمت منافع عمومی است.

وی اعتقاد دارد : قلعه‌ رودخان به‌ عنوان یکی از ارزشمند ترین میراث تاریخی و فرهنگی گیلان، فراتر از یک جاذبه گردشگری، نماد هویت، تاریخ و سرمایه عمومی مردم این استان است.

این مسوول ، تاکید کرد : هرگونه فعالیت گردشگری در محدوده چنین اثری باید در چارچوب ضوابط قانونی، الزامات ایمنی، ملاحظات زیست‌ محیطی و اصول حفاظت از میراث فرهنگی انجام شود.

محمدی کوچصفهانی ”  معتقد است : در همین راستا، پیگیری و انعکاس موضوع پلمب زیپ‌ لاین این مجموعه توسط رسانه «کاشف اسرار»، گامی مؤثر در مسیر آگاهی‌ بخشی عمومی و مطالبه‌ گری حقوق شهروندان به‌ شمار می‌آید.

به گفته وی ، نکته مهم آن است که انتشار این‌ گونه اخبار، نه به معنای تقابل با توسعه گردشگری، بلکه نشانه‌ ای از مطالبه توسعه‌ای است که قانون‌ مدار، ایمن، مسئولیت‌ پذیر و هم‌ سو با حفاظت از سرمایه‌ های طبیعی و تاریخی گیلان باشد.

مدیر کل  تصریح کرد : توسعه‌ای که ظرفیت تحمل محیط، ضوابط ایمنی و شأن آثار تاریخی را نادیده بگیرد، نه تنها پایدار نخواهد بود، بلکه می‌تواند خسارت‌های جبران‌ ناپذیری بر میراث عمومی وارد کند.

محمدی کوچصفهانی ” بیان کرد : از خبرنگاران، مدیر و دست‌ اندرکاران رسانه «کاشف اسرار» که با نگاه مطالبه‌ گرانه و حرفه‌ای، مسائل مرتبط با حقوق عمومی، محیط زیست، میراث فرهنگی و ایمنی شهروندان را دنبال می‌کنند، صمیمانه قدردانی می‌شود.

وی ابراز کرد : امید است این رویکرد، الگویی برای سایر رسانه‌ها و برخی اشخاص حقوقی باشد تا در سایه شفافیت و رعایت قانون، گردشگری گیلان در مسیری ایمن و پایدار حرکت کند.

این مسوول دربارهٔ روش ارزیابی شرکتهای بازرسی همکار، گفت: «ما بر نهادهای ارزیابی و شرکتهای بازرسی نظارت میکنیم؛ امسال تاکنون ۶ مورد نظارت بر شرکتهای بازرسی انجام شده که بیشتر در حوزهٔ خودرو بوده است.»

محمدی کوچصفهانی ”  افزود در حوزهٔ تفریحی هنوز نظارتی انجام نشده، اما در حال پیگیری است. همچنین حدود ۸۵ مورد نظارت بر آزمایشگاههای همکار انجام شده است.

او دربارهٔ میزان رضایت کارفرمایان و کارآفرینان از فرایند سرمایه گذاری در استاندارد سازی، تصریح کرد : «در این زمینه تاکنون کاری صورت نگرفته است ، علاوه بر آن دربارهٔ ارزیابی رضایت عمومی نیز گفت پیشتر این ارزیابی را خود اداره انجام میداد اما متوجه شد آمار سازی میشود.

مدیر کل در خصوص وضعیت تجهیزات شهربازی گیلان بیان کرد: در مجموعه‌های خصوصی، فرهنگ‌ سازی و همکاری مدیران موجب شده است که موردی از مجموعه خصوصی دارای تجهیزات غیر استاندارد نداشته باشیم، اما در برخی فضاهای عمومی و مجموعه‌های متعلق به شهرداری‌ها همچنان فاصله با وضعیت مطلوب وجود دارد.

محمدی کوچصفهانی ”  اعلام کرد : مقرر شده با هماهنگی معاونت عمرانی استانداری و شهرداری‌ها، فرآیندهای لازم برای رفع مشکلات و تکمیل الزامات ایمنی تجهیزات تفریحی پیگیری شود.

او در پایان نسبت به گسترش استفاده از بتن‌های دستی و خلاطه‌ای در برخی پروژه‌های ساختمانی هشدار داد و گفت : استفاده از بتن خلاطه‌ای در موارد مشمول مقررات استاندارد اجباری، ممنوع است و برای مقابله با این روند نیازمند همکاری دستگاه‌های قضایی، راه و شهر سازی، نظام مهندسی و مراجع صدور پروانه هستیم

پایان پیام

 

اشتراک این خبر در :