کاشف اسرار -مدیرکل شیلات گیلان، ظرفیت سالانه تولید محصولات شیلاتی گیلان را نزدیک به ۵۸ هزار تن دانست که از این میزان ۱۱ هزار تن در حوزه صید و صیادی و ۴۷ هزار تن در بخش آبزی پروری است و گفت: سهم استان گیلان از تولید محصولات شیلاتی کشور(یک میلیون و ۲۶۲ هزار تن) ۴.۶ درصد می باشد.

حمید رضا تقی نصیری ” طی گفتگویی با تاکید بر لزوم آگاهی بخشی و فرهنگ سازی جامعه در حوزه حفظ و حراست از ذخایر ارزشمند ماهیان دریای خزر، اظهار کرد: تاریخ شیلات گیلان به درازای تاریخ و فرهنگ این خطه است.

وی بیش از ۱۵۰ سال سابقه شیلاتی گیلان را نشان دهنده دیرینه بودن این فعالیت در استان دانست و افزود: شیلات استان گیلان جایگاه ویژه ای در کشور دارد و مادر شیلات ایران محسوب می شود.

مدیرکل شیلات گیلان، صید و صیادی، آبزی پروری، حفظ و بازسازی ذخایر و حفاظت از منابع آبزیان را چهار محور فعالیت های سازمان این اداره کل دانست و تصریح کرد: گیلان به لحاظ دسترسی به آب دریا و رشته های رودخانه ای و تالاب ها و خلیج ها و دریاچه های پشت سد ظرفیت های آبی مناسبی برای فعالیت های شیلاتی دارد؛ همچنین وجود ۱۰ ها هزار حلقه چاه آب کشاورزی و ۹۰۰۰ هکتار استخر ذخیره آب و آب بندان از ظرفیت های بالقوه شیلاتی استان است.

تقی نصیری ظرفیت سالانه تولید محصولات شیلاتی گیلان را نزدیک به ۵۸ هزار تن دانست که از این میزان ۱۱ هزار تن در حوزه صید و صیادی و ۴۷ هزار تن در بخش آبزی پروری است و گفت: سهم استان گیلان از تولید محصولات شیلاتی کشور(یک میلیون و ۲۶۲ هزار تن) ۴.۶ درصد می باشد.

وی با بیان اینکه گیلان از یک چهارم ظرفیت خود در فعالیت های شیلاتی بهره برداری می کند، افزود: در حوزه آبزی پروری توان تولید ۲۰۰ هزار تنی داریم.

این مقام مسئول با اشاره به فعالیت های صید و صیادی استان در دو محور تشکل های پره و شناورهای صیادی، اضافه کرد: ۴۷ شرکت تعاونی پره در طول ۲۸۰ کیلومتر نوار ساحلی استان فعالیت دارند؛ همچنین ۶۰۰۰ تن از تولید محصولات شیلاتی استان مربوط به شناورهای صیادی حوزه کیلکاماهیان است.

وی ۹۰ درصد تولیدات آبزی پروری استان گیلان را گرم آبی دانست و عنوان کرد: ۷.۵ درصد نیز در حوزه پرورش ماهیان سردآبی می باشد و ۲.۵ درصد باقی مانده به پرورش ماهیان خاویاری اختصاص دارد.

تقی نصیری، با بیان اینکه براساس قانون سازمان شیلات متولی حفاظت از منابع آبزیان و بازسازی ذخایر و ماهی دار کردن آب های داخلی و دریاهای تحت حاکمیت است، متذکر شد: شیلات گیلان سالانه ۱۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی استخوانی شامل ۱۱ گونه دارای ارزش اقتصادی و تجاری و دو میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری در دریا و رودخانه های منتهی به دریا رهاسازی می کند.

Print Friendly, PDF & Email

اشتراک این خبر در :